Ως το πρωί να έπαιζαν γκολ δεν θα έβαζαν…

Είναι κάποιες μέρες που ότι κι αν κάνεις, όσο κι αν προσπαθείς, κάποιος από εκεί ψηλά (όποιος κι αν είναι) σε βλέπει και γελάει. Ο Παναιτωλικός των 24 τελικών, των 2 δοκαριών, των 8 τετ α τετ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ να χάσει(0-1) ένα δικό του παιχνίδι από τον Λεβαδειακό της ΜΙΑΣ ΤΕΛΙΚΗΣ!

Δεν είναι το ματς που λες δεν προσπάθησαν, δεν έπαιξαν το παράτησαν. Ο Παναιτωλικός έχανε… άχαστα ως το 95′! Γι’ αυτό και στο φινάλε όσοι έμειναν στο γήπεδο, παρά την πίκρα, παρά την ψυχολογική κατάπτωση χειροκρότησαν, γιατί αναγνώρισαν την προσπάθεια. Η ποδοσφαιρική ζωή συνεχίζεται, αλλά χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για… μπάσιμο πεντάδας και επί της ουσίας πήγε στον κάδο και το διπλό στα Χανιά!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ακριβώς όπως το περίμεναν οι πάντες. Άκρως προβλέψιμο. Ο Παναιτωλικός να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας και ο Λεβαδειακός με… ταμπούρι να προσπαθεί και να πετυχαίνει να εξολοθρεύσει κάθε φιλόδοξη προσπάθεια των γηπεδούχων.

Όταν χρειάστηκε ο Επασί (στις περιπτώσεις των Πάολο, Μάσουρεκ και Μαρινάκη) και κυρίως η διπλή ζώνη άμυνας των Βοιωτών δεν άφηνε τους παίκτες του Παναιτωλικού να πατήσουν περιοχή. Τα «καναρίνια» με υπομονή γύριζαν την μπάλα πότε δεξιά και πότε αριστερά ώστε να βρουν διαδρόμους, αλλά ο Ανιγκό σωστά διαβασμένος είχε τις λύσεις σε κάθε περίπτωση. Έτσι παρά την καθολική υπεροχή που είχε ο Παναιτωλικός, το γρήγορο γκολ δεν ήρθε και φυσικά το άγχος κυρίευσε τους πάντες με το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Ψυχρολουσία

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Χάβος έριξε στην μάχη τον Μάρκο Μαρκόφσκι (στη θέση του Ρόσα) για να πάρει… τις μάχες κόντρα στα ψηλά κορμιά των Βοιωτών και με σύμμαχο την καλή παράδοση που έχει κόντρα στον Λεβαδειακό. Από… νωρίς ο Τίτορμος είχε να ανέβει ένα βουνό καθώς μόλις στο 47′ στη πρώτη επίθεση που έκανε στο ματς ο Λεβαδειακός από στημένη φάση, ο Νιάζ στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και το 0-1 έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη μέρα.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Τα «καναρίνια» και πάλι ήταν αυτά που είχαν τον επιθετικό μονόλογο και τις τελικές φάσεις, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν έρχονταν. Ο Χάβος ρίσκαρε ακόμη περισσότερο βάζοντας και τον Λόπες στο γήπεδο στη θέση του Πάουλο. Στο 59′ μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό αφού ο Μαρινάκης άργησε να πλασάρει μόνος του και λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Μόρας αστόχησε, ενώ λεπτό μετά και ο Μπεχαράνο έχασε το άχαστο!

Βλέποντας το σκηνικό αυτό ο τεχνικός των γηπεδούχων, στο 65′ αποφάσισε να τα… παίξει όλα για όλα καθώς έριξε και τον Μοράρ στον αγωνιστικό χώρο. Στο 69′ ακόμη μια τεράστια ευκαιρία και ακόμη ένα… ραντεβού με την ατυχία αφού το εκπληκτικό πλασέ του Μάσουρεκ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κερασάκι στην πικρή τούρτα αυτό που έχασε ο Μαρκόφσκι στο 86′ και… ξέρανε όλο το γήπεδο. Ως το πρωί να έπαιζε ο Παναιτωλικός γκολ δεν θα έβαζε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο (57′ Λόπες), Ρόσα (46′ Μαρκόφσκι), Ντίας, Μάσουρεκ, Κλέσιο (65΄Μοράρ)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Τριποτσέρης, Μεντί, Λεονάρντο, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος (89′ Καλτσάς), Νιασέ, Ζαραδούκας, Τόνι Σίλβα (69΄Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Μπραντάο

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ