Εχασε μεν, άφησε υποσχέσεις δε…

Με σκορ 1-0 έχασε απόψε ο Παναιτωλικός από τη Μπενφίκα Β’, στο πρώτο του φιλικό στο Αγρίνιο. Οι «κυανοκίτρινοι» ναι μεν παραμένουν ανέτοιμοι, όμως για περίπου ένα ημίχρονο ήταν καλοί και αυτό «μεταφράζεται» πως ο χρόνος είναι «σύμμαχός» τους, αφού απομένουν τρεις εβδομάδες μέχρι και την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους.   Για να γίνει εύκολα αντιληπτό το μέγεθος του αντιπάλου, μεταξύ άλλων στην αποστολή των «αετών της Λισαβόνας» ήταν οι Νούνο Σάντος, Πάμπλο Αλβαρο που κατέκτησε πρόσφατα το EURO U19 με την Πορτογαλία, ο Ουμάρο Εμπαλό για τον οποίο ο Τύπος της Ιβηρικής ανέφερε πρόσφατα πως η Λειψία έκανε πρόταση 20 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτησή του η οποία και απορρίφθηκε, όπως και οι Γουίλοκ, Φρίμπονγκ, Βούκοτιτς που είναι «μόνιμοι» στις U21 των Αγγλία, Ολλανδία και Μαυροβούνιο αντίστοιχα.  

Ο Λουίς Κάστρο ξεκίνησε με τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Σανιά, Μαρσιάλ, Μαλή, Λιάβα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Λουσέρο «κόφτη», τους Μιμίτο, Ντάλσιο εσωτερικούς, τους Ρομάν, Ντίας στα άκρα και τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Στο 35′ υπήρξαν αρκετές εσωτερικές αλλαγές, καθώς ο Ταχάρ πέρασε στο «6», ο Λουσέρο στο «8» και ο Λιάβας δεξί μπακ, ενώ σε εκείνο το χρονικό σημείο μπήκε και ο Μπάλμπι, που έφτασε το πρωί στο Αγρίνιο. Ετσι ο Αργεντινός έπαιξε σε φιλικό, χωρίς καν να έχει κάνει προπόνηση. Στο δεύτερο μισό υπήρξαν περαιτέρω ανακατατάξεις.  

Τα «καναρίνια» κρατούν την καλή ανασταλτική τους λειτουργία στις στατικές μπάλες (το δίδυμο Μαρσιάλ, Μαλή άφησε υποσχέσεις), την οξυδέρκεια του Ρομάν (μεταξύ άλλων στο 9΄έκανε εξαιρετική ενέργεια και άγγιξε το γκολ) και τη σταθερή αξία ορισμένων «παλιών» όπως ο Ντίας. Σε γενικές γραμμές είχαν καλή εικόνα, τηρουμένων πάντα των χρονικών αναλογιών, καθώς χρειάζονται ακόμη δουλειά, κυρίως στη μεσοεπιθετική τους λειτουργία και στους «αυτοματισμούς». Δεν είναι τυχαίο πως μετά το 60′ έβγαλαν κόπωση και τους έλειψε η «εύκολη» πάσα.  Από τα καλοκαιρινά αποκτήματα είδαμε, μεταξύ άλλων, τον Κνετ να αντιδρά σωστά στη διπλή ευκαιρία των φιλοξενουμένων  στο 43′ και από τους μικρούς που «ανέβηκαν» φέτος, θετικοί ήταν οι Μπακαδήμας και Καββαδίας.

Μάλιστα ο τελευταίος είχε δοκάρι στο 85′, ενώ στο 60′ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ γκολ που σημείωσε ο Τσιγγάρας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μέντες στο 65′, ενώ στο… εξωαγωνιστικό σκέλος, εντύπωση έκανε το «ντεμπούτο» της 3ης εμφάνισης των «κυανοκίτρινων» που είναι σε ρόμβο. 

  Η σύνθεση του Παναιτωλικού ήταν η εξής:  Κνετ (46′ Γιαννακόπουλος, 78′ Θεοδωρόπουλος), Σανιά (35′ Μπάλμπι), Μαρσιάλ (35′ Μπακαδήμας), Μαλής, Λιάβας, Λουσέρο (46′ Τσιγγάρας), Μιμίτο (46′ Φυτόπουλος), Ντάλσιο (35′ Ταχάρ), Ρομάν (35′ Ντουάρτε), Ντίας (67′ Μπελεβώνης), Μπαϊροβιτς (46′ Καββαδίας).  

Πηγή:Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ