Έχουμε δεινοπαθήσει!

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Φώτης Κωστούλας.

Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού σχολίασε τη δίκη για τα στημένα παιχνίδια ενώ έκανε και αναφορά στον αγώνα με τον Λεβαδειακό με διαιτητή τον Γιάννη Κάμπαξη στις 9 Μαρτίου 2014.

Τι έγινε στο Λεβαδειακός-Παναιτωλικός με τον Κάμπαξη:

«Τι έγινε; Έγινε ότι ενώ προηγούμασταν από νωρίς, ήθελε ο Κάμπαξης – όχι μόνος του – να το κάνει να νικήσει ο Λεβαδειακός. Δυο κόκκινες, φάουλ ανύπαρκτα, πέναλτι. Με σφυρίγματα από άλλες χώρες και κόσμους, το φτάσαμε ως τις καθυστερήσεις. Από ανύπαρκτο φάουλ έγινε το 1-1 και στο 95 με ένα ανύπαρκτο πέναλτι έγινε το 2-1. Κατά τη γνώμη μου είναι ένας άθλιος διαιτητής. Αυτή είναι η άποψή μου.

Εκείνη τη φορά είπα ότι θεωρώ ότι ο Κάμπαξης ήταν σε μισθοφορική υπηρεσία. Δεν βάζει κανείς το κεφάλι του στον τορβά χωρίς λεφτά. Δεν έχω στοιχεία, αλλά αυτό λέει ο κοινός νους. Ο Κομπότης ήταν πρόεδρος του Λεβαδειακού και δεν κολλάει πουθενά. Αυτή είναι η υποψία μου».

Ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση για τον Παναιτωλικό;

«Για εμάς δεν υπήρχε μεμονωμένη περίπτωση. Έχουμε δεινοπαθήσει από διαιτησίες τέτοιου τύπου. Ο Παναιτωλικός έκανε 4 χρόνια για να ανεβεί από τη Γ’ στη Β’ Εθνική. Ενώ χρειαζόταν μπάτζετ ύψους 800-900 χιλιάδων ευρώ, εγώ έδινα 3 εκατομμύρια. Άλλες ομάδες, χειρότερες, ανέβαιναν γιατί είχαν καλύτερα σφυρίγματα».

Τον πλησίασε κανένας για να προσφέρει «βοήθεια»;

«Έλεγα δεν μπαίνω σε κουβέντα με κανέναν. Αν ανέβουμε, ανεβήκαμε. Αν όχι, φεύγω. Καλοθελητές υπάρχουν παντού. Ξέροντας πως γίνεται η δουλειά στην Ελλάδα, θέλουν να βοηθήσουν. Είπα μην τολμήσει κάνεις να σηκώσει τηλέφωνο για κάτι τέτοιο».

Υπάρχουν στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα;

«Όλα αυτά που διαβάζουμε στον Τύπο είναι φαντασιώσεις; Πώς κλέβονταν τα πρωταθλήματα, πώς πέφτανε οι ομάδες. Θέλανε να πέσουμε και πέσαμε. Δεν έχω στοιχεία, αυτή είναι η άποψή μου. Έτσι γίνονται».

Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Δεν είναι μόνο οι μικρές ομάδες που υποφέρουν αλλά και οι μεγάλες. Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχασαν πρωταθλήματα που άξιζαν. Είναι θέμα εξουσίας και χρήματος. Αυτό κάνει κουμάντο στην κοινωνία, αυτό και στο ποδόσφαιρο».

Θα μπει κανείς στη φυλακή για τα στημένα παιχνίδια;

«Δεν το έχουμε δει μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Θα είναι το γεγονός του αιώνα».

Μοιράσου το: