Γιατί δεν είδαμε γραμμές στο γκολ του Μαουρίσιο που σωστά δεν μέτρησε

Στο χθεσινό ματς με τον Παναθηναϊκό ο Μαουρίσιο σκόραρε στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, όμως το γκολ του ακυρώθηκε άμεσα γιατί ήταν εκτεθειμένος. Η φάση εξετάστηκε και από το VAR και χρειάστηκαν 4 με 5 λεπτά μέχρι να πουν στον ρέφερι Παπαδόπουλο να συνεχίσει το ματς. Στον τηλεοπτικό δέκτη ουδέποτε την είδαμε με γραμμές και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ εξήγησε σήμερα γιατί συνέβη αυτό, ενώ παράλληλα τόνισε πως σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

«Έπειτα από την ανασκόπηση της 23ης αγωνιστικής στης Super League, η ΚΕΔ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά στα παιχνίδια στα οποία θα μπορούσε να γίνει ανάλυση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. 
Ωστόσο στον αγώνα Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός υπήρξε μια τετράλεπτη καθυστέρηση στην αξιολόγηση περιστατικού που αφορούσε τέρμα στο οποίο είχε υποδειχθεί οφσάιντ από τον βοηθό διαιτητή.

Το οφσάιντ ελέγχθηκε από τον VAR ο οποίος διαπίστωσε ότι ο δεύτερος τελευταίος αμυνόμενος καλυπτόταν πλήρως από έναν επιτιθέμενο συνεπώς ο VAR δεν μπορούσε να λάβει και να χρησιμοποιήσει ένα σημείο αναφοράς για να επιτρέψει στην τρισδιάστατη τεχνολογία να λειτουργήσει.
O VAR προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αρκετές κάμερες χωρίς επιτυχία και τελικώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο βοηθός διαιτητής έκανε λάθος στην υπόδειξη του οφσάιντ.
Η ΚΕΔ επισημαίνει ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση όπου ένας αμυνόμενος καλύπτεται πλήρως και υπογραμμίζει τη σημασία οι εντός αγωνιστικού χώρου αξιωματούχοι αγώνα να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς τη χρήση του VAR. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση για οφσάιντ».

Μοιράσου το: