«Η Nova δεν θέλει να μειώσει τα κέρδη της»

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Φώτης Κωστούλας στο Metropolis.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
-τη δήλωση Σπανού ότι χωρίς ΝOVA δεν υπάρχει πρωτάθλημα: «Γιατί να μην υπάρχει ΝOVA; Έχουμε υπογράψει μια σύμβαση για άλλα δύο χρόνια και οφείλει η ΝOVA να τηρήσει την υπογραφή της. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει ΝOVA. Θεωρώ ότι όλα αυτά τα λέει η ΝOVA με αποκλειστικό στόχο να μειώσει με έναν έμμεσο εκβιασμό αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Μας παρουσίασαν ότι έχουν μείωση σε σχέση με πέρυσι 11 %, αλλά όχι των κερδών, του τζίρου τους. Αλλά και των κερδών να ήταν, απ’ τη στιγμή που έχουν κέρδη, (γέλια), εμείς οι ομάδες δεν έχουμε κέρδη, ζημιές έχουμε. Η ΝOVA καλά κάνει ως εταιρία και δεν θέλει να μειώσει τα κέρδη της, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να αυξήσουμε την ζημιά μας. Εγώ δεν δέχομαι αυτή την μείωση. Μπορούμε να συζητήσουμε μία ελαφρά μείωση, κατά την γνώμη μου καμία, εφόσον έχει κέρδη, απ’ την άλλα έχουμε μονόπλευρες ρήτρες απ’ την ΝOVA, η οποία κάθε φορά που συμβαίνει κάτι, μας παρακρατάει λεφτά. Και υπάρχει παρακράτηση δύο χρόνων της τάξης των 4.000.000 ευρώ. Ερμηνεύει την ρήτρα όπως θέλει και μας λέει κάντε ότι θέλετε. Δεν υφίσταται συνεργασία όταν το ένα μέλος κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό». 

-την υποβάθμιση του προϊόντος και αν θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα: «Δεν ξέρω τι θα ψηφιστεί σήμερα. Πέρασε σε ένα άτυπο συμβούλιο η μείωση των ομάδων σε 14, με την προϋπόθεση ότι θα γινόταν αναδιανομή των χρημάτων, ούτως ώστε οι μικρές ομάδες να σταθούν στα πόδια τους. Μετά έκαναν πίσω οι μεγάλες ομάδες που θα χάσουν ένα μέρος από αυτά τα χρήματα. Μόνο η ΑΕΚ και προς τιμήν της είναι υπέρ της αναδιανομής. Η πλειονότητα των προβλημάτων ξεκινάει από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες, που φαγώνονται, δημιουργούν επεισόδια και μένουμε όλοι πίσω». 

-το τι θα γίνει αν αποχωρήσει η ΝOVA: «Δεν μπορεί να κάνει πίσω η ΝOVA χωρίς να λογοδοτήσει. Θα έχει τεράστια προβλήματα. Έτσι κι αλλιώς κατρακυλάμε. Να πάρει θέση και ο υπουργός αθλητισμού. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν θέλουν να μην έχουμε πρωτάθλημα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Την μεγαλύτερη την έχει η ΝOVA. Και οι αυθαίρετες ρήτρες της ΝOVA, ήταν εξ’ αιτίας των διαφωνιών των μεγάλων. Και την πληρώνουμε οι μικροί».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ