Ο Παναιτωλικός αλλάζει

Η έλευση του Μάκη Χάβου σηματοδότησε μια σειρά αλλαγών στην ομάδα. Αλλά βλέπαμε πριν και άλλα το τελευταίο δεκαπενθήμερο, όπου έβαλε την υπογραφή του ο Έλληνας τεχνικός. Πιο σοβαρή ομάδα, πιο συμπαγής αγωνιστικά, πιο ορθολογιστική διαχείριση παικτών.

Αύριο στον αγώνα – τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης, είναι δεδομένο ότι θα δούμε κι άλλες αλλαγές. Τι εννοούμε; Στο ντεμπούτο του στον πάγκο με την ΑΕΛ είχε μόλις λίγες μέρες δουλειάς, οπότε λογικό ήταν οι παρεμβάσεις του σε επιλογές παικτών και τρόπο παιχνιδιού να είναι περιορισμένες. Αλλά και πάλι υπήρχαν διαφορές προς το καλύτερο. Με τον Άρη είδαμε περισσότερες, παρότι τα δύο πέναλτι σε ένα πεντάλεπτο και -κυρίως- η ανόητη αποβολή του Μοράρ, “αιχμαλώτισαν” τον Παναιτωλικό.

Αλλαγές είδαμε και την Πέμπτη στον αγώνα με τον Ιάλυσο. Αναμενόμενες στα πρόσωπα, ευχάριστες ως προς το αγωνιστικό πλάνο και την αποτελεσματικότητα που είχε, έστω και απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας.

Ο Παναιτωλικός θα έχει αλλαγές και αύριο, καθώς πλέον δούλεψε το πλάνο Χάβου αρκετά. Ο ίδιος έχει σαφώς καλύτερη εικόνα για τους παίκτες του και μπορεί να προσαρμόσει πρόσωπα και τακτική σύμφωνα με τις ανάγκες του συγκεκριμένου αγώνα. Ανάγκες που απαιτούν καλή οργάνωση, ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, με παραγωγή φάσεων και επιθετική αποτελεσματικότητα.

Όλα αυτά προϋποθέτουν διάθεση απ’ όλους να ριχτούν αποφασισμένοι στην -ποδοσφαιρική- μάχη και να “ματώσουν”. Όπως επίσης και μια κερκίδα που θα τους θυμίζει σε κάθε δυσκολία, ότι υπάρχει ένα και μοναδικό αποτέλεσμα: Η νίκη…

Μοιράσου το: