Ο Παναιτωλικός για τα τηλεοπτικά

Ένας χαμός γίνεται τις τελευταίες μέρες με τα τηλεοπτικά των ΠΑΕ της Super League και όσα ακούγονται γι’ αυτά. Με τον ΠΑΟΚ, να μετακομίζει στην ΕΡΤ, την ΑΕΚ να ζητάει αντίστοιχα χρήματα να ακολουθήσει, άλλες ΠΑΕ να διαμαρτύρονται… Ο Παναιτωλικός πήρε επίσημη θέση με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι η Κεντρική Διαχείριση των Τηλεοπτικών και άλλων πόρων της Λίγκας, είναι η μοναδική λύση. Καλεί μάλιστα όλους τους εμπλεκόμενους άμεσα αν πάρουν θέση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και οι συμβάσεις που υπογράφονται ή είναι σε διαπραγμάτευση μεταξύ ΠΑΕ και τηλεοπτικών παρόχων, έχουν ανοίξει ένα μεγάλο κύκλο ατέρμονων συζητήσεων και έντασης. Τώρα φαίνεται πιο καθαρά από ποτέ, η ανάγκη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, με αδιάβλητους όρους και κανόνες. Φοβούμαστε ότι σε κάθε άλλη περίπτωση ο δρόμος που ακολουθείται δεν έχει επιστροφή…

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ τόσο στα θεσμικά όργανα, όσο και με αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις της τα προηγούμενα χρόνια, έκρουε τον κώδωνα της επιχειρούμενης υπονόμευσης της κεντρικής σύμβασης των τηλεοπτικών, η οποία δεν αποφεύχθηκε και οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Η Κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη – λειτουργία του ίδιου του Συνεταιρισμού Super League και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Φτάνοντας στα πρόθυρα της διάλυσης ακριβώς ένα χρόνιο πριν, η λύση της ΕΡΤ (η μοναδική πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι) απέτρεψε τα χειρότερα. Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ με υπεύθυνη στάση βοήθησε τις εξελίξεις, παρά το γεγονός ότι αδικήθηκε με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια (βαθμολογική θέση, εμπορικότητα κ.α.). Μετά από αυτό και έως σήμερα, ελάχιστοι ασχολήθηκαν σοβαρά με το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, για να προετοιμαστεί το έδαφος για την εξεύρεση μιας ουσιαστικής λύσης με γνώμονα το συλλογικό και όχι το ατομικό συμφέρον.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ πρέπει να γίνει ξανά ο τρόπος διαχείρισης των τηλεοπτικών (και όχι μόνο) εσόδων, για το καλό του Συνεταιρισμού και του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Άμεσα, την επόμενη των εκλογών, πρέπει με ευθύνη της πολιτείας και των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου, να αναληφθούν πρωτοβουλίες να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Με ξεκάθαρη ατζέντα, διαφανείς όρους και αντικειμενικά κριτήρια! Καλούμε όλους να αναλάβει ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί την «ευθύνη» του για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Μοιράσου το: