Ο Παναιτωλικός δεν θα πέσει! (1-0)

Ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος νικητής στον «τελικό των ουραγών» καθώς με την γκολάρα του Ρόσα νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο κι ενόψει των πλέι οφ έφτασε την διαφορά στο +7 από την τελευταία θέση! Μεγάλες επεμβάσεις από Κότνικ που κρατούσε… ζωντανούς τους Νεοσμυρνιώτες!

Ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος νικητής του σημερινού ντέρμπι της ουράς, καθώς κέρδισε 1-0 τον Πανιώνιο, σε ένα καλό ματς, όπου είχε τον έλεγχο, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που έβγαλε και οι Νεοσμυρνιώτες «κυνήγησαν» μέχρι τέλους το αποτέλεσμα. Χωρίς όμως να φανούν απειλητικοί.
Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Κνετ στο τέρμα, τους Λιάβα, Μαλή, Μρσιάλ, Κέβιν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντίας, Ντάλσιο στον άξονα, τους Ρόσα, Μουνιέ στα άκρα και τον Αλβαρεζ πίσω από τον Ντάουντα.

Οι «κυανέρυθροι» παρατάχθηκαν με τον Κότνικ κάτω από τα γκολπόστ, τους Ρέντζα, Σταυρόπουλο, Ντομίνγκεζ, Σαραμαντά από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Οικονομίδη στον άξονα και τους Γρίβα, Εμμανουηλίδη ως εξτρέμ και τον Τσιλούλη πίσω από τον Αραμπούλι.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν στον πάγκο τον Δημήτρη Κοροπούλη, τεχνικό της Κ20, καθώς ο Νίκι Παπαβασιλείου τους άφησε μεσοβδόμαδα με προορισμό την Αίγυπτο.

Κατοχή μπάλας 71%, αλλά «καθαρές» φάσεις μετά το 40′
Το ματς μέχρι το 40′ ήταν μονότονο. Ο Παναιτωλικός κρατούσε μπάλα, όμως αδυνατούσε να βρει διαδρόμους για τα καρέ του Πανιωνίου. Ναι μεν η αναμέτρηση παίζονταν, ως επί το πλείστον, στο μισό του, ωστόσο αμύνονταν σωστά και πλην ενός σουτ του Ντάλσιο που απέκρουσε ο Κότνικ, οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη ουσιαστική ευκαιρία. Την ίδια στιγμή το πλάνο του Πανιωνίου ήταν ξεκάθαρο… Με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα, όταν έπαιρνε κατοχή «έψαχνε» αμέσως με μακρινές μπαλιές τους Αραμπούλι ή Εμμανουηλίδη, που προσπαθούσαν να βγουν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι απέκτησαν και ουσία στο παιχνίδι τους και μέχρι την ανάπαυλα άγγιξαν δύο φορές το γκολ. Η πρώτη στο 42′, όταν ο Μουνιέ, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, έκανε το σουτ, ο Κότνικ βρήκε την μπάλα και εκείνη πήρε πορεία προς το τέρματα του, αλλά ο Σαραμαντάς πρόλαβε και την απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή. Λίγο αργότερα σε στατική φάση (45′) ο Ντάουντα έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Σλοβένος γκολκίπερ αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Το τέλος του 45λεπτου βρήκε τους γηπεδούχους με κατοχή 71%, 6 τελικές έναντι 3 του Πανιωνίου, όμως ο αγώνας δεν είχε σκορ.

Πανέμορφο γκολ ο Ρόσα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο. Ο Κότνικ στο 48′ απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Ντάουντα, ο κίπερ των φιλοξενούμενων έδειχνε «ανίκητος», αλλά στο 53′ είχαμε τη φάση του αγώνα. Ο Ρόσα με ωραία ατομική ενέργεια έκανε ένα πανέμορφο σουτ, που κατέληξε στα δίχτυα του, βάζοντας την ομάδα του στη θέση του οδηγού.

Πλέον τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν, όμως τα «καναρίνια» παρέμειναν ψηλά. Βέβαια την ίδια στιγμή ο Πανώνιος δεν είχε άλλη επιλογή και βγήκε μπροστά, καθώς διαφοροποίησε τον σχηματισμό του. Ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει δημιουργικός, παρότι στο δεύτερο μισό από το 29% κατοχή μπάλας του πρώτου ημιχρόνου,είχε περίπου 40%.
Ο Παναιτωλικός είχε ευκαιρίες για το 2-0

Στο 59′ ο Σταυρόπουλος έκανε σωτήριο τάκλιν προ του Ρόσα, οι Ντάλσιο, Ντάουντα θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 64′ και 65′ αντίστοιχα και ο Παναιτωλικός ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Λίγο αργότερα υπήρξε διακοπή, καθώς ο Φωτιάδης καταλόγισε αρχικά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σταυρόπουλου επί του Ρόσα, όμως πήρε πίσω την απόφασή του, όταν από το VAR του μετάφεραν να πάει να τη δει, όπως και έπραξε.

Ο Αραμπούλι στο 81′ τη μοναδική φάση του Πανιωνίου

Στα εναπομείναντα λεπτά στο «κάδρο» των «κυανοκίτρινων» μπήκε και ο όρος… διαχείριση, αφού πολλές φορές φέτος έχουν δεχθεί γκολ στις καθυστερήσεις. Πήραν πολύ καλό βαθμό και μέχρι το φινάλε δεν απειλήθηκαν, ξέχωρα από μία καλή εκτέλεση φάουλ του Αραμπούλι στο 81′. Ο Πανιώνιος μάλιστα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα (90’+8′) έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κόρμπου.

MVP: Ο Ρόσα. Σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά ματς βρήκε δίχτυα με πανέμορφο τρόπο, είχε ακόμη μία καλή στιγμή και έφτιαξε δύο φάσεις. Ο Βραζιλιάνος, κυρίως στο δεύτερο μισό ήταν εξαιρετικός.

Στο ύψος του: Οι Ντίας, Ντάλισιο. Ο άξονας του Παναιτωλικού δεν είχε σήμερα «6άρι», αλλά οι Ντίας, Ντάλσιο έκαναν ως «δίδυμο» εξαιρετικό ματς και ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Από τους φιλοξενούμενους μακράν κορυφαίος ήταν ο Κότνικ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γρίβας. Ο νεαρός δεν κατάφερε να κάνει αισθητή της παρουσία του στην άμυνα των γηπεδούχων.

Η «γκάφα»: Ηταν η συνολική μεσοεπιθετική εικόνα του Πανιωνίου, καθώς δεν κατάφερε, σε ροή αγώνα, να βγάλει μία ουσιαστική φάση.

Το «στραγάλι»: Ο Φωτιάδης ακύρωσε μετά από έλεγχο στο VAR, το πέναλτι που καταλόγισε σε μαρκάρισμα του Σταυρόπουλου επί του Ρόσα. Εκανε ορισμένα λάθη σε «ανάποδα» φάουλ, υπήρξαν πολλές διακοπές, αλλά δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός ήταν η καλύτερη ομάδα του γηπέδου και κέρδισε δίκαια. Πλέον είναι στο «7+» από τον Πανιώνιο με μόλις 8 ματς να απομένουν και έχει απόσταση ασφαλείας από την τελευταία θέση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Λιάβας, Μαρσιάλ, Μάλης, Κέβιμ, Ντάλσιο, Ντίας, Μουνιέ (90+6′ Μπαϊροβιτς), Αλβάρες (82′ Ταχάρ), Ρόσα (88′ Ντουάρτε), Ντάουντα.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Κόρμπος, Ρέντζας, Τσιλούλης (83′ Ρέτσος), Γρίβας (56′ Καμαρά), Εμμανουηλίδης, Αραμπούλι.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ