Ρεκόρ με υποσχέσεις

Με έναν 18χρονο (Κωνσταντόπουλος), έναν 19χρονο (Λιάβας) και άλλους πέντε παίκτες (Αζάντι 20, Τσιγγάρας 21, Μαλής 23, Ντάλσιο 24, Αριγίμπι 25) μικρής ηλικίας, ο Παναιτωλικός έκανε στον αγώνα με τον Άρη ρεκόρ περιόδου: Είχε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από κάθε άλλη ομάδα σε όλο το φετινό πρωτάθλημα.

Πάνω σε τέτοιες επιδόσεις στήθηκαν ολόκληρα αφηγήματα τα προηγούμενα χρόνια. Θυμάστε «τα μωρά του Δώνη» και άλλα τέτοια. Η ουσία είναι πως ο Παναιτωλικός έχει καταφέρει να ρίξει πάρα πολύ τον μ.ο. σε σχέση με το παρελθόν και κυρίως να τροφοδοτήσει την ομάδα με παιδιά από την Ακαδημία του. Τα οποία δείχνουν ότι «με το σπαθί τους» βρίσκονται εκεί και είναι έτοιμα να διεκδικήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο.

Υπάρχει και μια άξια αναφοράς συγκυρία. Στην πρώτη θητεία του Δέλλα είχαμε τόσα πολλά παιδιά μαζί στην ενδεκάδα του Παναιτωλικού. Στην επιστροφή του στο Αγρίνιο υπάρχει το υλικό να συνεχιστεί το έργο που άρχισε τότε.

Με τον Παναιτωλικό να ψάχνει ακόμα τα πατήματά του στο φετινό πρωτάθλημα, το πιο αισιόδοξο μήνυμα έρχεται μέσα απ’ αυτή τη διάκριση την οποία αναδεικνύει και η Super League με σημερινό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της:

Τα νιάτα της Super League

Ο Παναιτωλικός χρησιμοποίησε στον αγώνα με τον Άρη τη νεότερη ενδεκάδα στo πρωτάθλημα Super League Interwetten, ενώ ο Μαχαίρας της ΑΕΚ έγινε ο τρίτος νεότερος που σκοράρει.

Οι νεότερες ενδεκάδες
Στο παιχνίδι του με τον Άρη, ο Παναιτωλικός παράταξε τη νεότερη ως τώρα ενδεκάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο μέσος όρος ηλικίας της ήταν 24 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών. Έξι μήνες νεότερη από την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στην 3η αγωνιστική στο Βόλο.
Ο Παναιτωλικός είχε στα προηγούμενα παιχνίδια ενδεκάδα με μέσο όρο λίγο κάτω από τα 27 χρόνια, αλλά στο παιχνίδι με τον Άρη η απουσία του Βάντερσον και του Καρασαλίδη άλλαξαν τα δεδομένα. Με τους πολύ μικρότερους Μαλή και Τσιγγάρα η ενδεκάδα έγινε πολύ πιο νέα.

Οι νεότερες ενδεκάδες ως τώρα στο πρωτάθλημα

 1. Παναιτωλικός (9η αγωνιστική) 24 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών
 2. ΠΑΟΚ (3η αγωνιστική) 25 ετών, 3 μηνών και 30 ημερών
 3. Παναιτωλικός (5η αγωνιστική) 25 ετών, 10 μηνών και 15 ημερών
 4. ΟΦΗ (7η αγωνιστική) 26 ετών και 11 ημερών
 5. ΟΦΗ (8η αγωνιστική) 26 ετών και 14 ημερών

Οι νεότεροι σκόρερ
Ο Θεοδόσης Μαχαίρας της ΑΕΚ έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ στη φετινή σεζόν, συμπληρώνοντας μια τριάδα παικτών, που είναι κάτω των 21 ετών.
Οι δέκα νεότεροι σκόρερ στο πρωτάθλημα Super League Interwetten δεν έχουν κλείσει ακόμα τα 23 χρόνια τους. Και από αυτούς τους δέκα, οι τέσσερις είναι της ΑΕΚ.

Οι δέκα νεότεροι σκόρερ στο πρωτάθλημα

 1. Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ) 18 ετών, 7 μηνών και 12 ημερών
 2. Δημήτρης Πινακάς (ΑΕΛ) 19 ετών και 27 ημερών
 3. Θεοδόσης Μαχαίρας (ΑΕΚ) 20 ετών, 6 μηνών και 15 ημερών
 4. Αναστάσιος Δουβίκας (Βόλος) 21 ετών, 1 μήνα και 11 ημερών
 5. Νικολόζ Νινούα (ΠΑΟΚ) 21 ετών, 4 μηνών και 12 ημερών
 6. Βλάντισλαβ Νάουμετς (ΠΑΣ) 21 ετών, 6 μηνών και 23 ημερών
 7. Λάζαρ Ρόμανιτς (Λαμία) 22 ετών, 5 μηνών και 21 ημερών
 8. Μπράιτ Ενομπακάρε (ΑΕΚ) 22 ετών, 7 μηνών και 19 ημερών
 9. Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ) 22 ετών, 10 μηνών και 7 ημερών
 10. Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ) 22 ετών, 10 μηνών και 25 ημερών

Μοιράσου το: