Σταμάτησε η αποχή

Οι διαιτητές ξαναπιάνουν τις σφυρίχτρες τους. Αποφάσισαν (με οριακή πλειοψηφία λένε οι πληροφορίες) την παύση της αποχής που έκαναν μετά τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου και έτσι οι αγώνες κυπέλλου της επόμενης εβδομάδας και εκείνοι της Super League στη συνέχεια, θα διεξαχθούν κανονικά. Προηγήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ των φορέων του ποδοσφαίρου, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η λήψη μέτρων:

1. Έγγραφη δέσμευση των ΠΑΕ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος κατά το αγγλικό πρότυπο ότι θα σταματήσουν οι δυσμενείς κρίσεις κατά των διαιτητών.

2. Τροποποίηση του Αθλητικού νόμου με πρόβλεψη ποινικών κυρώσεων σε βάρος των ΠΑΕ για δηλώσεις εκπροσώπων τους κατά των διαιτητών.

3. Αναβάθμιση της αστυνομικής προστασίας σε θέματα διαιτησίας ποδοσφαίρου.

4. Σύσταση ανοιχτής γραμμής προέδρου ΕΠΟ, υφυπουργού Αθλητισμού και αρχηγού Αστυνομίας για ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα ποδοσφαίρου και προστασίας διαιτητών.

5. Έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Super League με την παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος θα ζητήσει από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ να σταματήσουν οι δηλώσεις εναντίον των διαιτητών.

6. Ενθάρρυνση των διαιτητών να γράφουν οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψή τους στο φύλλο αγώνα.

Αυτά τα έξι μέτρα στάλθηκαν στους διαιτητές και στους βοηθούς διαιτητές της Super League και επί αυτών έγινε η ψηφοφορία που κατέληξε στην άρση της αποχής.

Μοιράσου το: