Τι γίνεται στις ισοβαθμίες;

ΟΦΗ 25, Παναιτωλικός 24, ΑΕΛ 24, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ένας πέφτει, ο άλλος πάει σε μπαράζ και μόνο ένας σώζεται από τις 15 Μαΐου. Μάλιστα θα παίξουν και μεταξύ τους! ΑΕΛ – ΟΦΗ το Σάββατο και ΟΦΗ – Παναιτωλικός την τελευταία αγωνιστική.

Οι διαφορές των ομάδων που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης είναι οριακές και ανοικτό το ενδεχόμενο ισοβαθμιών. Τι προβλέπεται σ’ αυτή την περίπτωση;

Πρώτο κριτήριο είναι οι βαθμοί στα τρία μεταξύ τους παιχνίδια (δύο της κανονικής περιόδου, ένα των Play-out).

Δεύτερο τα γκολ στα τρία μεταξύ τους παιχνίδια.

Αν είναι ίδια, υπερέχει στην ισοβαθμία η ομάδα που είχε καλύτερη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Ο Παναιτωλικός ισοβαθμεί με την ΑΕΛ. Έχουν τους ίδιους βαθμούς (από 4) στα παιχνίδια τους και ίδια γκολ (3-3). Ο Παναιτωλικός υπερέχει λόγω καλύτερης θέσης.

Στις αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ ο Παναιτωλικός έχει 4 βαθμούς και οι Κρητικοί 1 με 3-2 γκολ. Μόνο αν νικήσουν την τελευταία αγωνιστική με 2 γκολ διαφορά υπερέχουν σε ισοβαθμία.

ΑΕΛ και ΟΦΗ που παίζουν το ερχόμενο Σάββατο στο Αλκαζάρ έχουν από μία νίκη και ίδιο αριθμό τερμάτων. Μια ισοπαλία θα δίνει πλεονέκτημα στους Κρητικούς, αλλά και απόλυτο πλεονέκτημα στον Παναιτωλικό σε κάθε πιθανή τελική ισοβαθμία. Αρκεί να μη χάσει με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά στο Ηράκλειο.

Σε πιθανές ισοβαθμίες αναφερόμαστε. Όμως το πρώτο που θέλουν  και οι τρεις ομάδες είναι να συγκεντρώσουν περισσότερους βαθμούς.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ