Έβγαλε ενδεκάδα νωρίς!

Το χθεσινό φιλικό στην Τρίπολη ήταν το τελευταίο του Παναιτωλικού πριν ριχτεί στη μάχη του πρωταθλήματος. Οπότε λογικό είναι να μιλάμε για “πρόβα” ενδεκάδας ενόψει ΠΑΟΚ. Κάνοντας μια αναδρομή στις επιλογές του Κάστρο στα πέντε φιλικά προετοιμασίας, θα διαπιστώσουμε ότι ο Πορτογάλος αυτή την ενδεκάδα είχε στο μυαλό του από τις 27 Ιουλίου. Όταν έπαιξε στο Καρπενήσι με την ΑΕΛ!

Κοιτάξτε τις φωτογραφίες: Σε σχέση με χθες με την ΑΕΛ είχαν παίξει ο Γιαννακόπουλος αντί του Κνετ, ο Μπελεβώνης αντί του Σανιά (δεν είχε αποκτηθεί καν τότε) και ο Ντουάρτε αντί του Ρομάν, ο οποίος προέρχονταν από μικροτραυματισμό και αγωνίστηκε στο β’. Μαλής, Γιοβάνοβιτς, Λιάβας, Λουσέρο, Ντάλσιο, Φυτόπουλος, Ντίας, Μπαΐροβιτς, έπαιξαν και στο πρώτο φιλικό και στο χθεσινό (πρόβα τζενεράλε). Σύνολο οκτώ!

Στο επόμενο φιλικό με τη Μπενφίκα Β, στην αρχική ενδεκάδα (πάντα σε σχέση με τη χθεσινή στην Τρίπολη) έπαιξαν εννιά! Κνετ, Μαλής, Σανιά, Λιάβας, Λουσέρο, Ντάλσιο, Ντίας, Ρομάν, Μπαΐροβιτς. Αντί του (τραυματία τότε) Γιοβάνοβιτς έπαιξε ο Μαρσιάλ (35 λεπτά και στη συνέχεια ο Μπακαδήμας) και αντί του Φυτόπουλου ο Μιμίτο.

Λίγες μέρες αργότερα με τον Πανιώνιο έπαιξαν επτά. Οι Κνετ, Λιάβας, Λουσέρο, Ντάλσιο, Φυτόπουλος, Ντίας, Ρομάν. Στα Γιάννενα οχτώ. Οι Γιοβάνοβιτς, Μαλής, Σανιά, Λουσέρο, Φυτόπουλος, Ντάλσιο, Ντίας, Ρομάν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ο Κάστρο έχει δημιουργήσει τον κορμό του Παναιτωλικού… με το παραπάνω. Με μέσο όρο 8 παικτών και με άλλους τρεις “να παίζουν” ανάλογα τις συνθήκες (τραυματισμοί, κούραση, διαχείριση παικτών της ίδιας θέσης κ.α.). Με την επισήμανση ότι μιλάμε για κορμό που αφορά την πρεμιέρα ή τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, καθώς οι προσθήκες των Σιέστεντ – Βάγκνερ, η αποθεραπεία τραυματιών (Μαρσιάλ, Μοράρ και αργότερα Καμαρά), η ατομική απόδοση του καθενός και οι ανάγκες της ομάδας, πιθανότατα θα αλλάξουν τους συσχετισμούς.

Με τα τωρινά στοιχεία δεδομένος είναι και ο πλουραλισμός επιλογών, που μεγάλωσε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σε όλες τις θέσεις. Αν συνδυαστεί το “πακέτο” με αγωνιστική εικόνα όπως η χθεσινή, τα πράγματα γίνονται αισιόδοξα για τα καναρίνια.

Και μια τελευταία επισήμανση: Η παρουσία σκάουτερ του ΠΑΟΚ σε Γιάννενα και Τρίπολη, αφήνει ανοικτό ένα ενδεχόμενο. Μα μην άνοιξε εντελώς τα χαρτιά του ο Κάστρο για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην Τούμπα. Εκτός κι αν δεν τον ενδιαφέρει τι είδαν από τον δικέφαλο…

Παναιτωλικός – ΑΕΛ 0-0
Παναιτωλικός – Μπενφίκα Β 0-1
Παναιτωλικός – Πανιώνιος 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 2-0
Αστέρας – Παναιτωλικός 0-2

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ