Έγραψε ιστορία…

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και συγγραφέας Αριστείδης Μπαρχαμπάς. Μέλος της ομάδας του Παναιτωλικού που περιλάμβανε τα “ιερά τέρατα” Παπαδόπουλο (Γάλλο), Μήτσου, Μπάθα κ.α. ο Μπαρχαμπάς (πρώτος από αριστερά στη φωτογραφία) “έγραψε ιστορία” στους αγωνιστικούς χώρους.

Έγραψε ιστορία και κυριολεκτικά, μιας και ήταν ο συγγραφέας που συγκέντρωσε σημαντικές πληροφορίες και αρχειακό υλικό, το οποίο συμπεριέλαβε στο βιβλίο «Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. – Ιστορική αναδρομή – προεκτάσεις». Πολύτιμη και μακροχρόνια έρευνα, μαζί με τις δικές του αναμνήσεις, πρόσφερε αυτό το έργο στις νεότερες γενιές για να γνωρίσουν το μεγαλείο του Συλλόγου.

Το ίδιο σημαντική ήταν η αντίστοιχη έκδοση που αφορά την πόλη με τίτλο «Το Αγρίνιο κάποτε», ενώ ως παλιός καπνεργάτης ο ίδιος, περιέκλεισε τις γνώσεις και την εμπειρία του στο βιβλίο «Καπνεργάτες οι κυνηγοί του ονείρου».

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 13:30 στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Αγρινίου. Η ΠΑΕ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του Αριστείδη Μπαρχαμπά. Εκτός από την προσφορά του ως ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, αφήνει και σημαντικό έργο στον τομέα της έρευνας – συγκέντρωσης αρχειακού υλικού που αφορά το Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό, ενώ η πλούσια συγγραφική του δράση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το βιβλίο «Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. Αγρινίου – Ιστορική αναδρομή – προεκτάσεις». Η οικογένεια του Παναιτωλικού εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ