Έτσι λύθηκε το πρόβλημα

Έξι ΠΑΕ συγκρότησαν μια αρραγή ομάδα και τήρησαν όσα συμφώνησαν μεταξύ τους έως το τέλος. Καμία δεν θα διαπραγματεύονταν μόνη της τηλεοπτικό συμβόλαιο και όλες μαζί θα αξίωναν να προβλεφθεί κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών από εδώ και μπρος.

Η προσφορά που πήραν από την Cosmote ήταν συγκεκριμένη: 8 εκ. ευρώ που διαιρώντας δια 6 ΠΑΕ, δίνουν 1,33 ευρώ σε κάθε μία. Ζητούσαν περισσότερα, αλλά ο τηλεοπτικός πάροχος ήταν ανένδοτος.

Η λύση βρέθηκε. Να πάει (με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων) ο Αστέρας στη Nova, απ’ την οποία είχε πρόταση αλλά έως τώρα έμενε πιστός στη δέσμευση των «έξι». Αυτό σημαίνει ότι τα κομμάτια της πίτας μεγαλώνουν! Τα 8 εκ. της Cosmote μοιράζονται πλέον σε πέντε ΠΑΕ και κάθε μία θα εισπράξει 1,6 εκ. ευρώ. Το ένα πρόβλημα είχε αίσια κατάληξη και (ίσως μέσα στην ημέρα) Παναιτωλικός, Απόλλων, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία βάζουν την υπογραφή τους σε διετή τηλεοπτικά συμβόλαια…

Μένει ένα ακόμα σκέλος για να αρθεί το αδιέξοδο που υπάρχει εδώ και εβδομάδες. Η πρόβλεψη για κεντρική σύμβαση από το 2023. Και εκεί έχει εκφραστεί η πρόθεση κι άλλων ΠΑΕ να πουν «ναι», οπότε στη ΓΣ της Δευτέρας με αυξημένη πλειοψηφία, αναμένεται να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές. Αυτό θα σημάνει και την υπογραφή της προκήρυξης. Κι αμέσως μετά μπορούν να οριστούν αγώνες για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ