Έχει και… ευκαιρίες

Το κύπελλο δεν είναι διοργάνωση που του πάει του Παναιτωλικού. Πότε οι δικές του αδυναμίες και πότε η κλήρωση που τον στέλνει πάνω σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους, δεν του επιτρέπουν να κάνει (έστω και μια φορά) καλή πορεία.

Πέρσι, για παράδειγμα, έπεσε κατ’ ευθείαν στον πιο ισχυρό αντίπαλο, τον Ολυμπιακό και αποκλείστηκε στην 5η φάση. Ένα χρόνο πριν πέρασε Ιάλυσσο, Πανιώνιο και αποκλείστηκε από την ΑΕΚ στην 7η φάση. Την περίοδο 2018-2019 ήταν σε όμιλο με τον Παναθηναϊκό, την προηγούμενη αποκλείστηκε από την ΑΕΚ και πιο πριν από τον ΠΑΟΚ. Πάντα βρίσκει στον δρόμο του έναν από τους ισχυρούς και ποτέ δεν έκανε την υπέρβαση με κάποιον απ’ αυτούς.

Φέτος πέρασε την Παναχαϊκή στην 5η φάση κατά την οποία αποκλείστηκαν τέσσερις ομάδες της Super League: Ατρόμητος, Απόλλων, Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην κληρωτίδα θα μπουν οι έξι που προκρίθηκαν, δηλαδή, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός. Συν οι τέσσερις πρώτες της περσινής βαθμολογίας: ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν και τέσσερις ομάδες Super League 2 που όλοι θέλουν να κληρωθούν μαζί τους: ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Κηφισιά, Νίκη Βόλου. Και η μοναδική της Γ’ Εθνικής, ο Άγιος Νικόλαος που θα την αντιμετωπίσει ο πιο τυχερός της κλήρωσης.

Η ΕΠΟ δεν έχει ανακοινώσει πότε θα κληρώσει για την φάση των 16, αλλά όποτε κι αν γίνει αυτό, ο Παναιτωλικός περιμένει να έχει την τύχη μαζί του. Μην πέσει ξανά πάνω σε ομάδα που δεν θα του αφήνει καμιά ελπίδα.

Οι αγώνες της 6ης φάσης είναι διπλοί. Οι πρώτοι θα γίνουν στο τέλος Νοεμβρίου και οι επαναληπτικοί τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ