Αναστασίου: «Δεν μένουμε σε ένα αποτέλεσμα»

Το «σύνθημα» ώστε να μην μείνουν στον Παναιτωλικό στη νίκη επί της ΑΕΚ έδωσε ο Γιάννης Αναστασίου, μέσω των όσων είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Για την νίκη απέναντι στην ΑΕΚ τόνισε:
«Όταν παίζεις απέναντι σε μία πιο ποιοτική ομάδα και με μεγαλύτερο μπάτζετ χρειάζεσαι συγκέντρωση, πίστη, όλα αυτά τα στοιχεία. Προσπαθούμε από την πρώτη αγωνιστική να έχουμε ταυτότητα. Να κάνουμε σωστό παιχνίδι με την μπάλα και να αμυνθούμε σωστά χωρίς την μπάλα. Με τις μεγάλες ομάδες ακόμη και στο ένα λάθος ξέρεις ότι θα σε τιμωρήσουν. Χρειάζεται και λίγο τύχη. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου την είχαμε. Μία δύο φάσεις χρειάζεσαι και τον τερματοφύλακα. Μετά όσο πέρναγε ο χρόνος, έχοντας και καλή φυσική κατάσταση, με αλλαγές που κάναμε, στο ρευστό 1-0 δόθηκε η ευκαιρία. Το θέμα είναι να την εκμεταλλευτείς. Το ίδιο έγινε και στην Τούμπα. Αν ο Βέργος έβαζε το δοκάρι δεν ξέρουμε πώς θα είχε εξελιχθεί».

Για το αν του βγήκαν όλα όσα ήθελε στο ματς:
«Σίγουρα εξαρτάσαι από τους παίκτες και πρέπει να προσαρμόζεσαι. Εμείς έχουμε παίκτες με θέληση, διάθεση, πειθαρχία. Οι πιο πολλοί όμως δεν έχουν την ποδοσφαιρική εκπαίδευση. Έχουν μάθει να παίζουν με ενθουσιασμό, διαίσθηση. Όχι με πλάνο. Ως προπονητής αυτό προσπαθώ να κάνω. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις οι παίκτες αντιλαμβάνονται πιο εύκολα τις πληροφορίες που τους δίνουν. Πιο χαμηλά χρειάζονται περισσότερα. Είναι όλα συνδυασμός και του γκρουπ που επιλέγεις».

Για το πόσο δύσκολο είναι να παίξει κανείς επιθετικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα:
«Δεν είμαστε μαθημένοι στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται χρόνος για να περάσεις τη φιλοσοφία σου. Να παντρέψεις τους παίκτες σου για να αποκτήσουν τη χημεία και να βγαίνει στο γήπεδο αυτό που θέλεις. Ο κόσμος νομίζει ότι είναι απλό αλλά δεν είναι έτσι. Τα αποτελέσματα σου αγοράζουν χρόνο. Είναι και θέμα διοίκησης. Να βλέπει ο τεχνικός διευθυντής ότι γίνεται σωστή δουλεία και να υπάρχει υπομονή. Από ένα σημείο και μετά η ομάδα θα ανέβει».

Για το αν πίστεψε η ομάδα εξ αρχής στη νίκη:
«Είναι πράγματα που έχουμε δουλέψει από το καλοκαίρι. Πρέπει να προσαρμοστείς και ανάλογα με τον αντίπαλο. Οι παίκτες στο γήπεδο μπορεί να υποστηρίζουν ένα πλάνο αλλά υπάρχουν στιγμές που κουράζονται ή ανοίγουν οι γραμμές. Κοντά στο 70’ το πιο πιθανό είναι να ρισκάρεις. Στην Τούμπα δεν βγήκε και δεχθήκαμε το 2-0. Στο ΟΑΚΑ βγήκε».

Για τη δουλειά του στον Παναιτωλικό:
«Ο Παναιτωλικός είναι ένα ευχάριστο περιβάλλον. Εγκαταστάσεις που μπορείς να δουλέψεις απρόσκοπτα. Ο τρόπος δουλειάς είναι συγκεκριμένος. Ο καθένας να κοιτάζει τη δουλεία του και από τη θέση του να δίνει το μάξιμουμ για να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική. Νομίζω ότι έχει δείξει σημάδια βελτίωσης η ομάδα. Αρκετά παιδιά ήταν στην ομάδα από πέρυσι, πρόπερσι. Έλειπε η κατεύθυνση, η εμπιστοσύνη. Υπάρχουν ευθύνες και απαιτήσεις. Αυτό που μετράει είναι η ομάδα. Παίκτης που μπαίνει στο γήπεδο με σκοπό να φανεί αυτός κι όχι η ομάδα, δεν έχει θέση. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το συμφέρον της ομάδας».

Για τον Χαβιέ Μεντόζα:
«Ο Μεντόζα είναι ένας παίκτης με δυνατότητες και ποιότητα. Είχε μάθει να παίζει ποδόσφαιρο του δρόμου. Δεν είχε πειθαρχία και συγκέντρωση. Από το καλοκαίρι του τόνισα ότι τον εμπιστεύομαι και τον εκτιμώ αλλά πρέπει να είναι πιο παραγωγικός γιατί παίζει ως δεκάρι. Πρέπει να δημιουργεί και να βάζει γκολ. Τον πιέζω αρκετά. Όλους τους πιέζω, δεν αφήνω ήσυχο κανέναν. Ανταποκρίνεται».

Για τη συνέχεια και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό:
«Αν μείνουμε με τη χαρά δεν θα δούμε άσπρη μέρα. Στο ποδόσφαιρο δε μένεις σε κάποιο αποτέλεσμα. Δεν είμαστε σε θέση να θριαμβολογούμε. Όλα τα παιχνίδια δίνουν τρεις πόντους. Θα πρέπει να δείξουμε ότι η απόδοσή μας δεν ήταν κάτι τυχαίο και πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Το παιχνίδι τελείωσε, στόχος να πάμε για το καλύτερο στο επόμενο».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ