Αντέχει στους κορωνοϊούς

Ποια ομάδα θα έπαιζε τον πρώτο αγώνα στο μέρος που φούντωσε ο κορωνοϊός; Ο Παναιτωλικός φυσικά! Η ομάδα της πόλης που ο covid-19 δεν μπόρεσε ούτε καν να πλησιάσει. Αποδεδειγμένα ανθεκτική στους ιούς, αποδεδειγμένα ευάλωτη στις ορέξεις των «αρμοδίων».

Η υγεία των εμπλεκόμενων στον αγώνα Ξάνθη – Ατρόμητος βρίσκονταν σε κίνδυνο στις 6 Ιουνίου, όταν η περιοχή της Ξάνθης εμφάνιζε 3 κρούσματα. Επεμβήκανε οι «αρμόδιοι» για να τη διαφυλάξουν, αναβάλλοντας τον αγώνα.

Στις 18 Ιουνίου με εκατοντάδες κρούσματα και θανάτους, με τις υγειονομικές αρχές σε συναγερμό να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει ξεφύγει, με επιβολή καραντίνας (η πρώτη που επιβάλλεται στη χώρα μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων), οι ίδιοι «αρμόδιοι» διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και ο αγώνας Ξάνθη – Παναιτωλικός πρέπει να γίνει κανονικά. Βάζουν μία και μοναδική προϋπόθεση: Η αποστολή να μείνει στην Καβάλα!

Αν μας πει έστω και ένας Έλληνας ότι τα παραπάνω έχουν έστω και μια μικρή, έστω ελάχιστη, βάση λογικής, οκ… πάμε πάσο.

Ο Παναιτωλικός εισπράττει άλλη μια απόφαση που απ’ όποια οπτική κι αν τη δεις είναι παράλογη, αλλά πρέπει να κινηθεί με βάση αυτή. Δεν είναι η πρώτη φορά που τον καλούν να δει ότι «πετάει ο γάιδαρος».

Την Κυριακή οφείλει να πάει στη Θράκη όπου επικρατεί ένα πολύ συγκεκριμένο κλίμα λόγω της πανδημίας και να δώσει ένα τελικό επιβίωσης για 90 λεπτά.

Πρώτη φορά είναι; Όχι. Σαν σήμερα, στις 19 Ιουνίου 2013 πήγε να παίξει στο Πανθεσσαλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου του Μπέου, την επιβίωσή του, σε ανάλογες συνθήκες αν και ο «κορωνοϊός» εκείνης της εποχής είχε άλλη μορφή.

Έφυγε πανηγυρίζοντας νίκη και άνοδο στη Super League, στην οποία έκτοτε αγωνίζεται. Στο μεσοδιάστημα έζησε πολλές παράλογες αποφάσεις. Και ξέρει ότι θα ζήσει κι άλλες…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ