Αξιζε τη νίκη στη Λαμία (2-2)

Χωρίς νικητή έληξε το σημερινό (26/9) ματς της Λαμίας, όπου η ομώνυμη ομάδα και ο Παναιτωλικός έμειναν στο 2-2 ύστερα από μία μεγάλη «μάχη» που κρίθηκε στο φινάλε.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ, τους Βύντρα, Αντέτζο, Μαζουλουξή, Ανχελ Μαρτίνεθ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τρούμπουλο, Νούνιες στον άξονα, τους Μανουσάκη, Ρόμανιτς στα άκρα,τον Τιρόνε στο «10» και τον Μανούσο στην κορυφή της επίθεσης.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ροντρίγκες στο τέρμα, τους Λούι, Βργκος, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Τσιγγάρα στο «6», τους Φλόρες, Βαρόνε εσωτερικούς, τους Ντίας, Ντουάρτε στα άκρα και τον Βέργο στο «9».


Η Λαμία ήταν «κυρίαρχος» μέχρι το 20′

Σέντρα στο ματς και μέχρι το 20′ η Λαμία ήταν «κυρίαρχος» του αγώνα. Οι παίκτες της πήγαιναν πρώτοι σχεδόν σε όλες τις «μονομαχίες», κρατούσαν μπάλα στα επίπεδα του 60%, δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να φτάσουν στα καρέ του Σαράνοφ και απειλούσαν μέσω στατικών φάσεων. Μάλιστα άνοιξαν το σκορ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τιρόνε στο 9′, όπου ο Μαζουλουξής πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στη μεγάλη κατηγορία. Δευτερόλεπτα πριν, σε άλλο κόρνερ τους, ο Μανουσάκης είδε την προσπάθειά του να αποκρούεται από το δοκάρι και η αναμέτρηση κυλούσε στα μέτρα τους.

«Ιδιαίτερο» 4-4-2 για τον Παναιτωλικό και… τι έβαλε ο Ντουάρτε


Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι «γύρισαν» τη διάταξή τους σε ένα «περίεργο» 4-4-2, καθώς ο Ντίας πήγε κοντά στον Βέργο και «επίσημα» ρόλο δεξιού χαφ είχε ο Φλόρες, αλλά ουσιαστικά ο Λούι πήρε όλη την πλευρά. Σταδιακά τα «καναρίνια» άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, μετέφεραν τη δράση στο αντίπαλο μισό και ισοφάρισαν στο 30′ με μία «φωτοβολίδα» του Ντουάρτε από τα περίπου 25 μέτρα.
Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου. Ο Παναιτωλικός επέστρεψε σε ένα πιο «ορθολογικό» 4-3-3 (ο Ντουάρτε πήγε αριστερά, ο Ντίας δεξιά) και η ισοφάριση του «έλυσε» κάπως τα πόδια, καθώς εκείνος έλεγχε πια τον ρυθμό και η κατοχή είχε «γυρίσει» στα επίπεδα του 53% για εκείνον, από το 39% που «μετρούσε» περίπου στο 20′, Ομως δεν είχαμε την εκατέρωθεν «καθαρή» φάση και η ανάπαυλα βρήκε τις 2 ομάδες στο 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα «ηνία», 3-5-2 από τους γηπεδούχους και 2-1

Σέντρα στο δεύτερο μισό και με το «καλημέρα» οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ρόμανιτς στο 47′, αλλά από εκεί και πέρα ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία. Οι φιλοξενούμενοι έμεναν ψηλά, οι Ντίας, Βέργος απώλεσαν από μία καλή ευκαιρία και τα «καναρίνια» είχαν τον έλεγχο.


Ετσι φτάσαμε στο 57′ όπου ο Μιχάλης Γρηγορίου που στερούνταν επιλογών (εκτός οι Ελευθεριάδης, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Γκέντσογλου, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, ενώ ο Καραμάνος ήταν στον πάγκο απλά για να συμπληρώσει αποστολή) «γύρισε» τη διάταξη σε 3-5-2, βλέποντας τους αντιπάλους του να πιέζουν και σε μία προσπάθειά του να «παγώσει» τον ρυθμό. Αρχικά έδειχνε να τα καταφέρνει και μάλιστα στο 66′ οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά γκολ, όταν σε αντεπίθεσή τους ο Βαρόνε και το οριζόντιο δοκάρι απέκρουσαν το πρώτο πλασέ του Νούνιες, όμως η άμυνα των φιλοξενουμένων «έκατσε», ο Μανουσάκης έστρωσε ξανά τον νεαρό χαφ που σκόραρε.

Η Λαμία έπαιζε με 4 στόπερ, 3 μπακ και θέλησε να «σβήσει» το ματς
Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαν στο τελευταίο 20λεπτο. Οι γηπεδούχοι πρόσεχαν πια τα «μετόπισθέν» τους και μετά τις αλλαγές του 74′ έπαιζαν με 4 στόπερ (Βύντρα, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Μαζουλουξή, ο τελευταίος ως «6άρι») και 3 μπακ (Μαρτίνεθ, Σαραμαντάς, Προβυδάκης), αφού ήθελαν πάση θυσία να πάρουν τη νίκη. Ετσι έδωσαν χώρο στον Παναιτωλικό που στο 81′ «γύρισε» σε «καθαρό» 4-4-2 αλλά μέχρι το 90′ μόνο μία φορά έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Ντίας με εξαιρετική ενέργεια βρήκε τον αφύλαχτο Ντουάρτε αλλά ο νεαρός πλάσαρε ψηλά άουτ. Ωστόσο όλη την ώρα ήταν γύρω από τα καρέ της.

«Μίλησε» ο Μπαρμπόσα και 2-2
Τότε όμως «μίλησε» ο Μπαρμπόσα που με μία έξυπνη εκτέλεση φάουλ στο 90′, έδωσε τη δυνατότητα στον Βαρόνε να σκοράρει από κοντά. Αμέσως μετά μάλιστα ο Βέργος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ.

MVP: Ο Ντουάρτε. Ούτως ή άλλως ήταν καλός, αλλά στο 30′ έβαλε και ένα πανέμορφο γκολ από αυτά που χαζεύουμε στα γήπεδα. Αν είχε σκοράρει και στη μεγάλη φάση του φινάλε μετά από ενέργεια του Ντίας, θα… άγγιζε το τέλειο.

Στο ύψος του: Ο Μαζουλουξής. Ο νεαρός ξεκίνησε στόπερ, σημείωσε το πρώτο γκολ του ματς και στο τέλος αγωνίστηκε και ως «6άρι». Ηταν πάρα πολύ καλός.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ρόμανιτς. Στη φάση του 48′ όπου έκανε κακό τελείωμα από καλή θέση, ήταν ίσως η μόνη φορά που «συμμετείχε» ενεργά στο ματς.

Η «γκάφα»: Την έκανε η άμυνα του Παναιτωλικού στο 2ο γκολ της Λαμίας, όταν μετά την απόκρουση του Βαρόνε και του δοκαριού στο σουτ του Νούνιες «επέτρεψε» στον Μανούσο να παίξει πάλι για τον νεαρό που «έκανε» το 2-1.


Το «στραγάλι»: Εκανε λάθη ο Σιδηρόπουλος, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για μία αγκωνιά του Μανούσου στον Βργκοτς που έδειξε κίτρινη). Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε, σωστά, γκολ του Μανούσου ως οφ σάιντ, ενώ ο Λούι βρήκε δίχτυα με φάουλ αλλά δεν μέτρησε επειδή γίνονταν αλλαγές.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός στη «σούμα» ήταν καλύτερος, αλλά και ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά αμυντικά λάθη (στο 1-0 ο Ροντρίγκες έκανε κακή έξοδο). Η Λαμία που ήταν… αποδεκατισμένη κρατούσε μία «πολύτιμη» νίκη, αλλά στο φινάλε «μίλησε» η εμπειρία των φιλοξενουμένων.
ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Μαζουλουξής, Βύντρα, Αντέτζο, Ανχελ Μαρτίνεθ, Τρούμπουλος (57′ Γκόλεμιτς), Νούνιες, Μανουσάκης (57′ Προβυδάκης) , Ρόμανιτς (81′ Τσούκαλος), Τιρόνε (74′ Σαραμαντάς), Μανούσος (74′ Αραμπούλι).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ροντρίγκες, Λούι (81′ Μόρσεϊ), Βργκος, Κορνέλιους (87′ Μπαρμπόσα), Χουχούμης,Τσιγγάρας, Φλόρες (81′ Καρέλης), Βαρόνε, Ντίας, Ντουάρτε, Βέργος.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ