Αυτό είναι ευλογία

Τελειώνει η σεζόν και ο Παναιτωλικός παίζει το τελευταίο του παιχνίδι πριν αρχίσουν οι διακοπές. Το πρώτο στο οποίο πάει δίχως άγχος! Το μοναδικό εδώ και ένα χρόνο…

Ρίχνεις μια ματιά στην αποστολή του αγώνα με τον Βόλο και μετράς 10 Έλληνες. Οι οποίοι, εκτός του Τζανακάκη, βγήκαν όλοι απ’ την Ακαδημία. Σύνολο 10 κάνουν οι γηγενείς, αφού απ’ την Ακαδημία βγήκε και ο Πορτογάλος Ντουάρτε.

Δέκα παιδιά από τα τμήματα υποδομής που όλα, λίγο ή πολύ, έπαιξαν φέτος. Με εξαίρεση τον Μπελεβώνη που έγινε επαγγελματίας μέσα στην εβδομάδα και τον Γιαννιώτη που προέρχονταν από πολύμηνο τραυματισμό. Τσιγγάρας 22 αγώνες, Ντουάρτε 22, Λιάβας 18, Μαλής 15, Φυτόπουλος 9, Καββαδίας 4, Παρράς 3, Κωνσταντόπουλος 2.

Το κυριότερο είναι ότι κάποιοι απ’ αυτούς πήραν την ομάδα στην πλάτη τους στα πιο δύσκολα, στα πιο καθοριστικά ματς της σεζόν. Με τον 17χρονο Κωνσταντόπουλο και τον 19χρονο Λιάβα στο κέντρο της άμυνας, ο Παναιτωλικός εξασφάλισε την παραμονή στα πιο δύσκολα ματς της σεζόν με Ατρόμητο και Πανιώνιο στην Αθήνα. Δεν υπάρχει ομάδα που να παίζει με σέντερ μπακ με μέσο όρο ηλικίας 18, σε “τελικούς” επιβίωσης!

Και δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο που εντυπωσίασαν στο καθοριστικό φινάλε. Ο Παναιτωλικός έπαιξε με αριστερό μπακ τον 22χρονο Παρρά και “πασπαρτού” (έπαιξε στον άξονα, έπαιξε και δεξί μπακ) τον 21χρονο Τσιγγάρα. Με τον επίσης 21χρονο Ντουάρτε να βάζει τη δική του σφραγίδα.

Παιδιά που ανήκουν στον Παναιτωλικό για τα επόμενα χρόνια, πάνω στα οποία μπορεί να “χτιστεί” η ομάδα. Η παραμονή εξασφάλισε στα ίδια την παρουσία τους στη βιτρίνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Και στην ομάδα… μέλλον.

Αυτό είναι πραγματική ευλογία για τον Παναιτωλικό.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ