Βέργος – Καρέλης άλλαξαν

Οι Νικόλες του Παναιτωλικού, κυρίως ο δεύτερος, παρουσιάζονται τη φετινή σεζόν πολύ καλύτεροι σε σχέση με πέρσι και το βασικότερο, άκρως πιο «παραγωγικοί».

Η μπάλα διαφέρει πολύ από όλα τα ομαδικά αθλήματα και είναι ίσως το μόνο στο οποίο οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, τουλάχιστον σε απόλυτο βαθμό. Εκείνο που βασικά μετρά είναι η εικόνα των ομάδων ή των παικτών μεμονωμένα και το ποδόσφαιρο που «παράγουν». Τι βλέπουν τα μάτια μας δηλαδή. Μόνη εξαίρεση αποτελεί τα πόσα γκολ έβαλες στο ματς. Αν είναι λιγότερα από τον αντίπαλο δεν μπορείς να το «παραφράσεις» ή να το αναλύσεις από πιο εξειδικευμένη οπτική γωνία. Οταν χάνεις όσο καλύτερες επιδόσεις να έχεις στα στατιστικά (τελικές, κατοχή κτλ) zero θα λάβεις στη βαθμολογία.

Όπως θα καταλάβατε από τον τίτλο και τη φωτογραφία το θέμα μας είναι οι δυο Νικόλες του Παναιτωλικού, ο Βέργος και ο Καρέλης με αλφαβητική σειρά. Πριν από περίπου 1,5 μήνα είχαμε κάνει εκτενή αναφορά στο πόσο βελτιωμένος είναι ο πρώτος σε όλο το 2021 που θα μας αποχαιρετήσει σύντομα, αλλά με αφορμή τα γκολ που σημείωσαν στα τελευταία παιχνίδια των «κυανοκίτρινων» (με Ατρόμητο και Νίκη), ας σταθούμε στη συνολική/αθροιστική τους παρουσία την τρέχουσα σεζόν σε σύγκριση με την περασμένη.

Αμφότεροι λοιπόν παρουσιάζονται (πολύ) καλύτεροι και φυσικά αυτό το πιστώνονται οι ίδιοι με τη δουλεία που κάνουν (και είναι πολύ), αλλά και ο Γιάννης Αναστασίου με τους συνεργάτες τους.

Να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ο φετινός Καρέλης δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον περσινό, όπως άλλωστε και ο Βέργος. Για τον δεύτερο σε ότι έχει να κάνει κυρίως με το πρώτο μισό της περιόδου 2020/21, του αντίστοιχου δηλαδή διαστήματος που διανύουμε τώρα για το 2021/22.

Και επειδή, κακά τα ψέμματα, «καθρέπτης» του επιθετικού είναι το γκολ ας θυμηθούμε τα περσινά τους πεπραγμένα, σε όλες τις διοργανώσεις, και ας δούμε και τα φετινά. Ο Βέργος λοιπόν το 2020/21 είχε 7 γκολ σε 33 ματς (κορυφαίο όλων το εύστοχο πέναλτι που κράτησε τους «κυανοκίτρινους» στην κατηγορία στο δεύτερο μπαράζ με την Ξάνθη), ενώ ο Καρέλης δεν βρήκε δίχτυα σε 13 εμφανίσεις του.

Αντίθετα το 2021/22 ο πρώτος μετρά ήδη 6 τέρματα και 2 ασίστ (!) σε 17 συμμετοχές του ο δεύτερος 4 σε 16 και αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως υπάρχει θεαματικότατη βελτίωση. Αθροιστικά είχαν πέρσι 7 τέρματα σε 46 αγώνες, ενώ φέτος έφτασαν τα 10 σε μόλις 33!

Ας συνεχίσουμε. Παραπάνω σταθήκαμε στον παράγοντα «δουλειά» που γίνεται στο Emileon, τόσο από τους ίδιους όσο και από το τεχνικό επιτελείο. Ομως υπάρχει και μία επιπλέον λεπτομέρεια που έχει να κάνει στο πώς χρησιμοποιούνται. Επειδή την περασμένη σεζόν στην αγωνιστική «εξίσωση» του Παναιτωλικού υπήρχε και ο Νίκολας Ματσόλα (ναι μεν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς αλλά το 2021 έπαιξε σε 9 αγώνες) σπάνια έπαιζαν μαζί στην επίθεση (ο Αργεντινός στράικερ είναι καλός παίκτης αλλά στάθηκε άτυχος). «Χοντρικά» πλάι πλάι τους είδαμε, από τον Ιανουάριο πάντα όταν και αποκτήθηκε ο Καρέλης, για σκάρτα 70 αγωνιστικά λεπτά και ουδείς τους σκόραρε σε αυτά.

Αντίθετα φέτος και με αφορμή την μικρή παρουσία του Ρούντι Ζεστέντ αφού στα τέλη Οκτωβρίου έφυγε με μεταγραφή για την Εστεγκάλ του Ιράν, οι δυο τους… γνωρίστηκαν αγωνιστικά πάρα πολύ καλά. Ουκ ολίγες φορές μάλιστα ο ένας εξ’ αυτών τραβιέται στα άκρα και ο άλλος παίζει «φουνταριστός», αλλά στις περισσότερες της συνύπαρξής τους στο γήπεδο ο Βέργος είναι στο «9» και ο Καρέλης σε πιο ελεύθερο ρόλο κοντά του. Ηδη μετρούν πάνω από 260′ μαζί μέσα από τις 4 γραμμές, ενώ τα 3 από τα 10 γκολ που έχουν σημειώσει αθροιστικά είναι και με τους 2 τους στο γήπεδο! Π.χ. με αυτό το status quo ο Καρέλης βρήκε δίχτυα στο πρόσφατο 2-1 επί του Ατρόμητου.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί αυτό, τους «βοηθά» και το πώς παίζει ο Παναιτωλικός αφού βγάζει φάσεις και παρουσιάζεται άκρως επιθετική/δημιουργική ομάδα, κάτι που είναι σαφέστατα υπέρ τους. Ωστόσο αν δεν δούλευαν εκείνοι σκληρά και αν δεν είχαν το απαιτούμενο ταλέντο (που το διαθέτουν), όσες φορές και να τους βγάλουν οι συμπαίκτες τους σε θέση βολής θα είναι μάταιο.

Αμφότεροι άλλωστε είναι καλοί παίκτες (και χαρακτήρες κάτι πολύ σημαντικό για τα αποδυτήρια) και αυτό που έμενε είναι να βρουν τα πατήματά τους (ο δεύτερος ήθελε και ρυθμό που του έλειπε) κάτι που φαίνεται πως συνέβη.

Σίγουρα, για να τα λέμε όλα, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη ενώ τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Εφόσον το τόπι κουνήσει πλεκτό όσο κακός και να παρουσιαστείς… ξεχνιέται ή έστω «καλύπτεται», ενώ αν πάει δοκάρι λίγοι θα θυμούνται μετά από καιρό πόσο καλός ήσουν. Αλλωστε τι να κάνεις τις εντυπώσεις στην περίπτωση που πέσεις κατηγορία ή χάσεις κάποιον τίτλο; Θα μοιάζει με παρηγορία στον άρρωστο…

Ωστόσο η βελτίωση των ΒέργουΚαρέλη «φωνάζει» και είναι ένας εκ των λόγων που το 2022 θα βρει τον Παναιτωλικό στο «+6» από το μπαράζ (με την ισοβαθμία ήδη δικιά του) και, μην το λησμονούμε αυτό, στους «8» του Κυπέλλου.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ