Δεν δημιουργεί, δεν σκοράρει, δεν κερδίζει…

Οι έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος που πέρασαν στην ιστορία, δίνουν ένα ικανοποιητικό δείγμα για ανάλυση των στατιστικών που προέκυψαν. Και οι αριθμοί (σε γενικές γραμμές) λένε την αλήθεια…

Ας δούμε το παράδειγμα του Παναιτωλικού, το παιχνίδι του οποίου φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι δεν είναι παραγωγικό. Δεν βάζει δύσκολα στον αντίπαλο, δεν δημιουργεί φάσεις και ευκαιρίες, δεν απειλεί.

Ας δούμε τώρα τα επίσημα στατιστικά της Λίγκας. Τελικές προσπάθειες: 34. Προτελευταίος ο Παναιτωλικός στην κατάταξη, με 2 προσπάθειες περισσότερες από τον ουραγό Πανιώνιο. Πρώτος ο ΟΦΗ με 96!

Πάμε και στις τελικές που έγιναν μέσα από την περιοχή. Εδώ τα στοιχεία είναι ακόμα πιο απογοητευτικά. Σε έξι αγώνες καταγράφηκαν 9 σουτ και 5 κεφαλιές. Δηλαδή μόλις 14 τελικές από απόσταση βολής.

Στον αγώνα της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ έκανε… ρεκόρ με 4. Τι ακολούθησε; Είχε από 2 τελικές εντός περιοχής στους επόμενους πέντε αγώνες του. Τα παραπάνω αποτυπώνονται και σε ένα άλλο αριθμητικό στοιχείο. Τα καναρίνια είναι η ομάδα με τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα. Έχουν σκοράρει μόλις τρεις φορές σε έξι αγώνες…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ