Διαρροές που εκθέτουν και προβληματίζουν

Τι σημαίνει μυστική – απόρρητη διαδικασία; Ότι το νομικό πλαίσιο επιβάλλει να γίνει χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης στους οποίους έχει ανατεθεί.

Η διαδικασία της καταγγελίας που η ΕΠΑΘΛΑ έστειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της  ΕΠΟ εμπίπτει σ’ αυτή την περίπτωση. Από την ημέρα που παραλαμβάνει τον φάκελο, το διάστημα που θα χρειαστεί το Ερευνητικό τμήμα έως την εισήγηση που θα κάνει στο Δικαστικό τμήμα της Επιτροπής, δεν μπορεί να λάβουν στοιχεία ούτε οι «κατηγορούμενοι».

Ε, αυτός είναι ο λόγος που στον Παναιτωλικό είναι πυρ και μανία με όσα μεσολάβησαν. Γιατί ενώ οι δικηγόροι της ΠΑΕ πήραν στα χέρια τους την Πέμπτη για πρώτη φορά το περιεχόμενο του πορίσματος, κάποιοι άλλοι είχαν διαρρεύσει συγκεκριμένα απόρρητα στοιχεία του από τον Μάρτιο!!!

Κάποιος μπορεί να απαντήσει, «ναι, αλλά υπάρχουν και δημοσιογράφοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους και αποκαλύπτουν πληροφορίες». Σωστά. Αλλά οι δημοσιογράφοι στηρίζουν την πληροφόρησή τους σε «πηγές». Και στην περίπτωσή μας οι «πηγές» είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες!!!

Μπορεί μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Επιτροπή Δεοντολογίας που έχει κλειδωμένο στα συρτάρια του τον φάκελο, να μοίρασε δεξιά – αριστερά φωτοτυπίες; Τότε εγείρεται τεράστιο θέμα.

Γνωρίζει ο ρεπόρτερ του Απόλλωνα ή ο δημοσιογράφος – παράγοντας του Απόλλωνα, γνωρίζει ο Κούγιας ή άλλοι που ενημερώνουν αθηναϊκές παρέες και απαγορεύεται η πρόσβαση στους δικηγόρους του Παναιτωλικού ή κάθε άλλου εμπλεκόμενου; Μπορεί να «μαγειρεύονται» πράγματα τόσο απροκάλυπτα σε μια τέτοια υπόθεση;

Οι άνθρωποι του Παναιτωλικού έμειναν με ανοικτό στόμα όταν διαπίστωσαν ότι πολλές απ’ τις πληροφορίες (που δημοσιοποιήθηκαν αλλοιωμένες και παραφουσκωμένες βέβαια) που έδιναν τόσο καιρό οι έχοντες πρόσβαση (όπως αποδεικνύεται) στη μυστική διαδικασία, επαληθεύονται στο πόρισμα. Και ανησυχούν βλέποντας ότι η κατάσταση έχει εκτραπεί πολύ από τη νομική οδό. Για κέντρα και παράκεντρα που ενδεχομένως έχουν ρόλο στην υπόθεση ή την επηρεάζουν.

Υπάρχει τεράστιο θέμα που αφορά και πρόσωπα και θεσμούς πλέον. Που με τις διαρροές έχουν εκτεθεί.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ