Εκεί που είναι αήττητος!

Πολύ συζήτηση έγινε για την κλήρωση των Play-out και το πρόγραμμα που έβγαλε στον Παναιτωλικό. Κυρίως επειδή παίζει εκτός έδρας με τους ανταγωνιστές του στη μάχη της παραμονής, την Ξάνθη και τον Πανιώνιο.

Όμως πρέπει να αναζητήσουμε και θετικά, γιατί υπάρχουν τέτοια. Για παράδειγμα θετικό είναι ότι θα αρχίσει τους αγώνες του σε ένα γήπεδο που είναι αήττητος. Τρεις φορές αγωνίστηκε στη Λαμία και μετράει δύο ισοπαλίες και μία νίκη. Και με βάση την προϊστορία είναι προτιμότερο που θα παίξει εκεί, αφού στο Αγρίνιο έχει κερδίσει μόνο την πρώτη τους αναμέτρηση 1-0 και ακολούθησαν δύο ισοπαλίες.

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 πήγε για τελευταία φορά στη Λαμία και η αναμέτρηση έληξε χωρίς σκορ. Με καλή παρουσία του Παναιτωλικού στο α’ ημίχρονο, με υπεροχή των γηπεδούχων στο β’, αλλά και την τρομερή ευκαιρία του Αριγίμπι στις καθυστερήσεις, με την οποία μπορούσε να «κλέψει» το τρίποντο.

Ήταν ο πρώτος του βαθμός στο πρωτάθλημα, καθώς είχαν προηγηθεί πέντε ήττες. Ωστόσο αυτός ο βαθμός δεν στάθηκε ικανός να δώσει παράταση ζωής στον προπονητή Λουίς Κάστρο, αφού λίγες μέρες μετά απολύθηκε.

Ένα χρόνο πριν, με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο, κέρδισε 2-0. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (Ουίλιαν 25’, Μπαΐροβιτς 71’) πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Την προηγούμενη σεζόν, όταν οι δύο ομάδες βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες στη μεγάλη κατηγορία, ο Παναιτωλικός με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο, είχε προηγηθεί 0-2 με γκολ του Ρότσα στο 12’ και του Ντίας στο 24’. Η Λαμία μείωσε με τον Ακόστα στο 69’ και (αφού ο διαιτητής Νεοφυτιάδης ξέχασε να σφυρίξει τη λήξη) ισοφάρισε ο Βουό στο 97’!

Έως τώρα ο Παναιτωλικός έχει αγωνιστεί τρεις φορές στη Λαμία με τρεις διαφορετικούς προπονητές!!! Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου θα πάει για 4η φορά. Με τον Μάκη Χάβο επικεφαλής, που ήταν προπονητής της Λαμίας στη μοναδική νίκη του Παναιτωλικού σ’ αυτό το γήπεδο!

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ