Εφυγε με τον βαθμό, μπορούσε τη νίκη (1-1)

Χωρίς νικητή έληξε το ματς της πρεμιέρας μεταξύ του ΟΦΗ και του Παναιτωλικού. Τα «καναρίνια» απέσπασαν 1-1 στο «Γεντί Κουλέ» και αυτόματα πήραν τον πρώτο τους βαθμό σε αυτό το γήπεδο, σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας.

Οι Κρητικοί ξεκίνησαν με τον Βάτερμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Βούρο, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σακόρ, Στάικο στον άξονα, τους Σαρδινέρο, Βαζ στα άκρα και τον Ναμπί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φιγκεϊρέδο.

Τα «καναρίνια» είχαν τον Κνετ στο τέρμα, τους Κωνσταντόπουλο, Καρασαλίδη, Λιάβα στα στόπερ, τον Τζανακάκη δεξιό μπακ-χαφ, τον Βάντερσον αριστερό, τους Τσιγγάρα, Ντάλσιο στα «6αρο-8άρια», τον Μάζουρεκ οργανωτή και τους Ντίας, Ματσόλα επιθετικό δίδυμο.

Σέντρα της αναμέτρησης για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν για τις δύο ομάδες και αμφότερες «εμπιστεύτηκαν» ως επί το πλείστων παίκτες που έπαιζαν και πέρσι. Μόλις 3 νέοι για τον ΟΦΗ (Βάτερμαν, Βούρος, Σαρδινέρο) και 4 για τον Παναιτωλικό (Μάζουρεκ, Βάντερσον, Καρασαλίδης, Ματσόλα), ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός ομοιογένειας. Μάλιστα οι «κυανοκίτρινοι» εμφανίστηκαν και με νέο λουκ, αφού παρατάχθηκαν με 3-5-2.

Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους, «φόρτωσαν» κυρίως την αριστερή τους πλευρά και απώλεσαν μία πολύ καλή ευκαιρία στο 5’, όταν μετά από λάθος του Βάντερσον ο Φιγκερέιδο μπήκε στη φάση, πλάσαρε, αλλά ο Κνετ αντέδρασε σωστά. Με κατοχή μπάλας περίπου στο 65%, έφταναν μεν μέχρι το 1/3 των αντιπάλων τους, αλλά δεν δημιουργούσαν φάσεις, απόρροια της καλής ανασταλτικής λειτουργίας των φιλοξενουμένων. Στο 21’ απείλησαν ξανά με τον Ναμπί (εκ νέου σωστή αντίδραση Κνετ), όμως επιθετικά έδειχναν «μπλοκαρισμένοι». Ο Παναιτωλικός ντουμπλάριζε τα μαρκαρίσματα, ο Καρασαλίδης έβγαινε σχεδόν πάντα πρώτος σε όλες τις κάθετες προς τον Φιγκεϊρέδο, ενώ οι Λιάβας, Κωνσταντόπουλος βοηθούσαν τους μπακ. Πολύ δουλεία και από τα χαφ και μπροστά (κυρίως από τον Ντάλσιο) και με την πάροδο του χρόνου οι Αγρινιώτες άρχισαν να βγαίνουν μπροστά.

Ο Ματσόλα υποδέχονταν σωστά την πρώτη μπάλα, τα «καναρίνια» έψαχναν το τρανζίσιον, ο Τζανακάκης από δεξιά δημιουργούσε και σταδιακά πατούσαν στην περιοχή του Βάτερμαν. Ο Αργεντινός φορ είχε μία καλή στιγμή στο 14’ (κεφαλιά άουτ), αλλά και στους φιλοξενούμενους έλειπε η τελική πάσα.

Μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, όπου σε στατική φάση ο Ματσόλα έγινε κάτοχος της μπάλας στα όρια της μεγάλης περιοχής, «νίκησε» τον Βούρο στην «επέλασή» του και πέφτοντας έκανε το γύρισμα. Ο στόπερ του ΟΦΗ άλλαξε την πορεία της μπάλας με το χέρι και ο ρέφερι Σκουλάς, μετά από έλεγχο στο VAR, καταλόγισε το πέναλτι, που ο Μάζουρεκ μετέτρεψε σε γκολ.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό ψηλά. Τα «καναρίνια» πίεζαν, δεν επέτρεπαν στον ΟΦΗ να αναπτυχθεί και ο Σίμος αμέσως θέλησε να αλλάξει πολλά. Με την είσοδο των Νέιρα στο «10» και Μεγιάδο στο «6» οι γηπεδούχοι πήραν ενέργεια στον άξονα και μέτρα στο γήπεδο. Τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 60’, όταν ο Βαζ πάτησε περιοχή, «έκοψε» την μπάλα για τον Φιγκερέιδο και εκείνος έξυπνα την άφησε για τον επερχόμενο Νέιρα που με συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Κνετ.

Κάπου εκεί… έληξε το ματς. Μέχρι το 90’+5’ που ολοκληρώθηκε, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά, ενώ τα «καναρίνια» δεν βρήκαν στην αντεπίθεση τη «μισή» φάση που έψαχναν. Στην αναμέτρηση υπήρχαν πολλά φάουλ και εκατέρωθεν λάθη και το 1-1 δεν άλλαξε.  

MVP: Ο Καρασαλίδης. Ο στόπερ του Παναιτωλκού έκανε ιδανικό ντεμπούτο με την «κυανοκίτρινη» φανέλα. Δεν έχασε «μονομαχία» από τους Φιγκερέιδο, Γκαργκαλατζίδη και «καθάρισε» όσες μπάλες σηκώθηκαν στον αέρα.

Στο ύψος του: Ο Νέιρα εκτός από το γκολ που πέτυχε έδωσε για περίπου 15 λεπτά άλλον αέρα στον ΟΦΗ, ενώ για τα «καναρίνια» ο Ματσόλα κέρδισε το πέναλτι, είχε μία καλή στιγμή στο 14’ και μέχρι το 65’ που κουράστηκε ήταν πάρα πολύ καλός.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ναμπί. Ο κεντρικός χαφ των γηπεδούχων δεν κατάφερε να παίξει κάθετα και γενικότερα να «φτιάξει» παιχνίδι για τους Κρητικούς. Οι Ντάλσιο, Τσιγγάρας «κέρδισαν» τη μάχη του άξονα. 

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Βάντερσον μόλις στο 5’, αλλά δεν «κόστισε» για τον Παναιτωλικό. Το αδύναμο γύρισμά του επέτρεψε στον Φιγκερέιδο να βρεθεί απέναντι στον Κνετ, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων αντέδρασε σωστά.

Το «στραγάλι»: Ο Σκουλάς καταλόγισε το πέναλτι του Βούρου μέσω του VAR που τσέκαρε τη φάση και ορθώς έδειξε την άσπρη βούλα. Υπέπεσε σε ορισμένα λάθη, ενώ τα «καναρίνια» διαμαρτυρήθηκαν σε 2 περιπτώσεις για δεύτερη κίτρινη στον ίδιο παίκτη, πριν αντικατασταθεί.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ματς που δύσκολα μπορείς να πεις αν το 1-1 είναι δίκαιο ή όχι. Με ποια έννοια; Ο ΟΦΗ στο πρώτο μισό είχε 1-2 καλές στιγμές (Φιγκερέιδο, Ναμπί) αλλά ο Παναιτωλικός ήταν,εκείνος άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο μισό οι Κρητικοί έκαναν μόλις μία ουσιαστική φάση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Πολύ καλά τα «καναρίνια», για πρώτο ματς το πρόσημο είναι θετικό. Ηταν ένας (κλασικός) αγώνας… πρεμιέρας, με λίγες φάσεις και ακόμη είναι νωρίς για τις δύο ομάδες.

ΟΦΗ: Βάτερμαν , Μαρινάκης, Βούρος (74’ Ουές), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ (53’ Μεγιάδο), Στάικος, Σαρδινέρο, Ναμπί (53’ Νέιρα), Βαζ (78’ Γρίβας), Φιγκεϊρέδο (74’ Γκαργκαλατζίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης, Λιάβας, Τζανακάκης (73’ Ντουάρτε), Τσιγγάρας (86’ Ταχάρ), Ντάλσιο, Βάντερσον, Μάζουρεκ (86’ Μεντόσα), Ντίας, Ματσόλα (81’ Βέργος)

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ