Ηττα στη Θεσσαλονίκη

Με δύο εύστοχα πέναλτι (Γκάμα, Ιντέγε) σε διάστημα 5 λεπτών, ο Άρης «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο, καθώς επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού (με 10 από το 60′ λόγω αποβολής του Μοράρ), που είχε δοκάρι με τον Μαρσιάλ.

Build a bet : Εύκολος συνδυασμός επιλογών από τον ίδιο αγώνα σε ένα μονό στοίχημα

Ο Άρης κερδίζει και στην… κακή του μέρα καθώς επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χάρη στις δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Μπρούνο Γκάμα, Ιντέγε. Οι «κίτρινοι» σημείωσαν τη δεύτερη διαδοχική νίκης τους, ενώ οι Αγρινιώτες παραμένουν στον… βυθό της βαθμολογίας.

Το θετικό στοιχείο για την ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ είναι ότι (ίσως) στο χειρότερο παιχνίδι της, δημιουργικά, στο φετινό Πρωτάθλημα δεν είχε απώλεια. Ο δε Παναιτωλικός απέδειξε για ποιον λόγο παραμένει μια ομάδα δίχως νίκη…

Το σκορ (2-0) του πρώτου ημιχρόνου ήταν περισσότερο συνέπεια της ποδοσφαιρικής αφέλειας του Παναιτωλικού και λιγότερο των αγωνιστικών επιδόσεων του Άρη. Στην πραγματικότητα, οι «κίτρινοι» είχαν πρόβλημα στη δημιουργία παιχνιδιού, είτε γιατί οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν σωστά τους χώρους «απαγορεύοντας» τις κάθετες πάσες, είτε γιατί ο Αρης… δεν ήταν καλά, με αποτέλεσμα να μην ήταν απειλητικός στο βαθμό που συνηθίζει να είναι στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο τέταρτο λεπτό, ο Ντιγκινί βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ο δημιουργός (σ. σ. Φετφατζίδης) της φάσης ήταν εκτεθειμένος και ως εκ τούτου η φάση κρίθηκε μη γενόμενη. Τρία λεπτά αργότερα από κάθετο γύρισμα στην περιοχή, η Γιαννακόπουλος είχε εξαιρετικά αντανακλαστικά στην κακή αντίδραση του Γιοβάνοβιτς. Η εικόνα του παιχνιδιού «φώναζε» ότι μόνο η ατομική ποιότητα θα άλλαζε τις ισορροπίες κι αυτό αποδείχθηκε στο 25ο λεπτό.

«Εκτέλεση» από την άσπρη βούλα

Ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε μέσα από το ατομικό ταλέντο του Μπρούνο Γκάμα καθώς ο Πορτογάλος πέρασε ανάμεσα από δύο αμυντικούς του Παναιτωλικού, ο Ταχάρ τον ανέτρεψε και ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 26ο λεπτό. Ωστόσο, η «γκάφα» του Λουσέρο στο 30ο λεπτό μάλλον ήταν πιο… τραγική. Στην ατομική προσπάθεια του Σούντγκρεν, ο αριστερός οπισθοφύλακας του Παναιτωλικού έκανε τάκλιν μέσα στην περιοχή και ανέτρεψε τον Σουηδό του Άρη. Ο Ιντέγε βρήκε δίχτυα (έπειτα από το γκολ που είχε πετύχει στην Τούμπα) και ο Αρης στο 32’ προηγήθηκε με 2-0.

Ακίνδυνος ο Παναιτωλικός

Χαρακτηριστικό της εικόνας των φιλοξενούμενων ήταν ότι εμφανίστηκαν ακίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσαν βέβαια να σκοράρουν στο 37’ όταν ο Κόρχουτ έκανε λάθος αλλά δεν ήταν… ολέθριο. Γιατί ο Έμαν κάλυψε σωστά τον χώρο και στο γύρισμα του Ντίαζ, ο Ματίγια πρόλαβε τον Ταχάρ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Γιαννακόπουλος επίσης δεν πλήρωσε το δικό του λάθος καθώς έδωσε την μπάλα στον Ιντέγε αλλά ο μεν Νιγηριανός δεν κατάφερε να πλασάρει, ο δε Λούκας Σάσα έχοντας μόνο ένα σώμα μπροστά του και βρισκόμενος στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Μοράρ του έκοψε τη φόρα

Ο Άρης παρουσιάστηκε ακόμη περισσότερο υποτονικός στο δεύτερο ημίχρονο, άδειος από ενέργεια, σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα (απολύτως πετυχημένη η αλλαγή του Μάκη Χάβου με την είσοδο του Μιμίτο) και θα μπορούσαν να είχαν μειώσει στο σκορ στο 52’ αλλά στην κεφαλιά του Μαρσιάλ η μπάλα χτύπησε σε οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Έμαν. Ο Άρης δεν μπορούσε να χτίσει μια επίθεση καθώς τα κεντρικά χαφ του (Ματίγια, Λούκας Σάσα, Μπρούνο Γκάμα) αλλά έλαβε ανέλπιστο δώρο στο 59ο λεπτό. Σε μια ανόητη ενέργεια, ο Μοράρ χτύπησε εκνευρισμένος τον Βέλεθ, είδε και είδε την κόκκινη κάρτα (με δεύτερη κίτρινη) αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί, όχι απλά να δημιουργήσει αλλά, να ελέγξει το παιχνίδι, ο Μίκαελ Ένινγκ προχώρησε σε δύο αλλαγές στο 66ο λεπτό βάζοντας δύο κεντρικούς χαφ (Ντουάρτε, Μπα) αντί των Ντιγκινί, Λούκας Σάσα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν 31 αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να βρει ο Άρης την πρώτη τελική προσπάθεια, μ’ ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα το οποίο κόντραρε σε σώματα.

Συμβιβάστηκε ο Παναιτωλικός

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο μεν Άρης έκλεισε τους διαδρόμους, ο δε Παναιτωλικός δεν βρήκε χώρους για να δημιουργήσει. Στο 81ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μαρσιάλ (ανενόχλητος ύψος της μικρής περιοχής) δεν «έπιασε» την κεφαλιά όπως θα ήθελε, η πορεία της μπάλας έδωσε τη δυνατότητα στον Άρη να βρει φάση στο transition game, αλλά στο σουτ που επιχείρησε ο Ιντέγε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντουάρτε είχε κακό τελείωμα. Ο Ιντέγε είχε καθαρή ευκαιρία και στο 90ο λεπτό όταν βρέθηκε απέναντι στον Γιαννακόπουλο από πλάγια θέση, αλλά η εκτέλεση ήταν τουλάχιστον απογοητευτική. Ο Γιάννης Φετφατζίδης έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 92’ και λίγα δευτερόλεπτα μετά, έπειτα από κακή λειτουργίας της άμυνας του Άρη, ο Μπαΐροβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά η φάση ήταν μη γενόμενη καθώς ο παίκτης του Παναιτωλικού υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Λούκας Σάσα, Κόρχουτ, Ιντέγε (Αρης), Λουσέρο, Μοράρ (Παναιτωλικός)

MVP: Σε σχέση με τους συμπαίκτες του, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν είχε καλύτερη παρουσία. Ο Σουηδός έκανε καλό πρώτο ημίχρονο.

Στο ύψος του: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Άρη (Βέλεθ-Ροζ)

Αδύναμος κρίκος: Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν ο Ταχάρ για τον Παναιτωλικό, αλλά ο Μοράρ φρόντισε να του… κλέψει τη δόξα με την ανόητη αποβολή του.

Η «γκάφα»: Διαλέξτε μεταξύ αυτής του Κόρχουτ που έβγαλε φάση για τον Παναιτωλικό και της αντίστοιχης του Γιαννακόπουλου σε… απόσταση λίγων δευτερολέπτων.

Το «στραγάλι»: Ο Τσαγκαράκης πήρε δύο σωστές αποφάσεις στις φάσεις των πέναλτι, συνολικά στο παιχνίδι όμως έχασε φάσεις κι έκανε κακή χρήση της κίτρινης κάρτας και των επαφών.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Στην κακή του μέρα, ο Άρης κέρδισε ξεκούραστα πατώντας πάνω στην ποδοσφαιρική αφέλεια του Παναιτωλικού και τα ατομικά λάθη των παικτών του. Οι φιλοξενούμενοι άξιζαν ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τίποτε περισσότερο.

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Λούκας Σάσα (66’ Μπα), Ματίγια, Ντιγκινί (66’ Ντουάρτε), Γκάμα (77’ Τόνσο), Φετφατζίδης, Ιντέγε

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Γιαννακόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ (73’ Αριγίμπι), Μοράρ, Ντάλτσιο, Ντίαζ (80’ Μπαΐροβιτς), Λουσέρο, Σανιά, Τσιγγάρας (46’ Μιμίτο), Μαρτιάλ, Σίεστεντ

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ