Ηττα (2-0) και δια… χειρός Σιδηρόπουλου

Με το… δεξί επέστρεψε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα μετά τη διακοπή της Super League για το Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Super League επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Μλάντεν, Λάρσον, Χουχούμη στην άμυνα, τον Ντίας στο «6», τους Μάρτενσον, Ντίας στον άξονα πιο μπροστά, τους Νταγκό, Κολοβό στα άκρα και τον Καρέλη στο «9».Unmute

Remaining Time -0:00Fullscreen

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε τον Κοτάρσκι στο τέρμα, τους Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες στην άμυνα, τους Σβαμπ, Αουγκούστο στον άξονα, τους Κωνσταντέλια, Νάρεϊ στα «φτερά» και τον Ελ Καντουρί πίσω από τον Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ πρέσαρε ψηλά

Το ματς ξεκίνησε με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να ασκεί ασφυκτική πίεση στα «καναρίνια». Οι φιλοξενούμενοι έμεναν ψηλά, πρέσαραν την πρώτη μπάλα, βρήκαν ένα καλό σουτ με τον Κωνσταντέλια και έλεγχ

αν

Οι γηπεδούχοι είχαν μία αντεπίθεση με προϋποθέσεις που δεν εκμεταλλεύτηκαν (στο 6′ με τον Νταγκό), όμως ως επί το πλείστων ο αγώνας παίζονταν στο μισό του Παναιτωλικού. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα βρήκε δίχτυα στο 14′ με τον Νάρεϊ ύστερα από ωραία κάθετη του Ολιβέιρα, ωστόσο μετά από εξέταση στο VAR το τέρμα ακυρώθηκε για οφ σάιντ του σκόρερ.

Αναγκαστική αλλαγή ο Ελ Καντουρί, κοντά τις γραμμές ο Παναιτωλικός

Λίγο αργότερα οι Θεσσαλονικείς κλήθηκαν να αναδιαμορφώσουν τα πλάνα τους καθώς ο Ελ Καντουρί τραυματίστηκε και με την είσοδο του Ζίβκοβιτς ο Σέρβος πήγε στα άκρα και ο Κωνσταντέλιας στο «10». Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή, όμως ο Παναιτωλικός κρατούσε κοντά τις γραμμές του παρότι ήταν σχετικά ψηλά και οδηγηθήκαμε σε σετ παχνίδι. Ο Παναιτωλικός έπαιζε κυρίως από τα δεξιά με Νταγκό, Λιάβα ωστόσο μέχρι το 35′ δεν είχαμε φάση.

Ο Ανέστης κράτησε το «μηδέν»

Τότε ο Σάστρε με ωραία έμπνευση έπαιξε για τον Ολιβέιρα που με τη σειρά του έκανε «σεντερφορίσια» κίνηση και τελείωμα, όμως ο Ανέστης έπεσε και έδιωξε και αμέσως μετά μπλόκαρε το σουτ του Κωνσταντέλια που πήρε το «ριμπάουντ». Ομορφη η ενέργεια του Πορτογάλου στράικερ, σνάλογη και η επέμβαση του Ελληνα πορτιέρε που κράτησε το «μηδέν». Ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το γκολ και έμενε ψηλά, αλλά ο γκολκίπερ των «κυανοκίτρινων» είπε και στο 39′ «όχι» στον Νάρει σε εξέλιξη στατικής φάσης, όπως και στο σουτ του Ζίβκοβιτς στο 41′. Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο 10λεπτο πριν την ανάπαυλα πίεσαν, έβγαλαν ευκαιρίες, όμως ο 31χρονος τερματοφύλακας είχε «απαντήσεις» σε όλες τις απόπειρές τους να του βάλουν «δύσκολα».

Σκόραρε ο Ολιβέιρα, έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων

Ωστόσο τα πάντα άλλαξαν στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, όταν σε φάουλ/γέμισμα του Νάρεϊ ο Ολιβέιρα σκόραρε με κεφαλιά, σε μία φάση όμως όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για σπρώξιμο/φάουλ του Αουγκούστο στον Κολοβό πριν την εκτέλεση.

Τα «αίματα άναψαν», το VAR έδειξε σέντρα (δεν μπορούσε να επέμβει ούτως ή άλλως) και έτσι ο ΠΑΟΚ πήγε στην ανάπαυλα με 1-0 υπέρ του.

Απίστευτη διπλή ευκαιρία με Μάρτενσον, Καρέλη

Σέντρα στο δεύτερο μισό, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τους Αουγκούστο, Ολιβέιρα, η περίπτωση του δεύτερου ήταν «καθαρή» φάση, ο αγώνας είχε ρυθμό και αυτό οφείλονταν και στη διάθεση του Παναιτωλικού να βγει μπροστά. Μάλιστα οι γηπεδούχοι απώλεσαν στο 57′ μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Ντίας «έκοψε» για τον Μάρτενσον που πλάσαρε στην κίνηση, ο Κοτάρσκι απέκρουσε και ο Καρέλης μόνος στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το «ριμπάουντ» που πήρε. Λίγο αργότερα ο Κωνσταντέλιας έκανε δύο «κολλητές» τελικές από θέση φορ και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω.

Πάνω-κάτω η μπάλα!

Κάτι που φάνηκε (και) στο 61′ όταν ο ΠΑΟΚ βγήκε στο τρανζίσιον αλλά ο Λιάβας ανέκοψε τον Ζίβκοβιτς και στην «κόντρα» των γηπεδούχων ο Νταγκό έπαιξε κάθετα για τον Καρέλη όμως ο Κοτάρσκι βγήκε και μπλόκαρε. Η αναμέτρηση απέκτησε «τρελό» ρυθμό και μάλιστα ο Λουτσέσκου ζήταγε από τους παίκτες του να ηρεμήσουν το παιχνίδι τους, αφού υπήρχαν στιγμές που ο Κωνσταντέλιας γύρναγε ως «6άρι» και κάλυπτε!

4-1-4-1 ο Παναιτωλικός μετά το 65′

Κάπου εκεί έφτασε η στιγμή για τον Αναστασίου ώστε να ρισκάρει και άλλο. Με την είσοδο του Σενγκέλια ο Παναιτωλικός «γύρισε» σε ένα 4-1-4-1 με τον Γεωργιανό και τον Νταγκό στα άκρα, ενώ Κολοβός, Ντίας ήταν στον άξονα και μπροστά από τον Φλόρες. Οι Κολοβός και Νάρεϊ είχαν από εκεί και πέρα ένα (καλό) σουτ για γηπεδούχους και φιλοξενουμένους αντίστοιχα, ο αγώνας είχε σασπένς και φτάσαμε στο 80′.

Ο Αουγκούστο «τελείωσε» το ματς στο 86′

Σε εκείνο το χρονικό σημείο είχαμε εκατέρωθεν αλλαγές προσώπων, αφού για τον Παναιτωλικό μπήκαν Ζοάο Πέδρο, Ξενιτίδης και για τον ΠΑΟΚ ο Μουργκ. Οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε ορισμένα γεμίσματα χωρίς όμως αποτέλεσμα και ο αγώνας «τελείωσε» στο 86′.

Τότε ο Αουγκούστο έκλεψε από τον Κολοβό, έπαιξε με τον Ζίβκοβιτς που τον έβγαλε τετ α τετ με τον Ανέστη και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.

MVP: Ο Κωνσταντέλιας. Ο νεαρός έπαιξε και πίσω από τον φορ αλλά και στα άκρα, Είχε ορισμένες τελικές/καλές στιγμές, όμως το κυριότερο ήταν η ενέργεια που… κατέθεσε στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως όταν ήταν στον άξον.

Στο ύψος τους: Οι Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο που «βρέθηκαν», εκτός των άλλων, στο 0-2 του ΠΑΟΚ, ενώ για τον Παναιτωλικό ξεχώρισε ο Μλάντεν και μάλιστα ως στόπερ (αντί-Κορνέλιους).

Αδύναμος κρίκος: Ο Μάρτενσον. Ο Σουηδός χαφ είχε την χαμένη ευκαιρία του 57′, ενώ δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να παίξει κάθετα.

Η γκάφα: Στο πρώτο μισό ο Παναιτωλικός βρήκε 2-3 φορές κενό χώρο και πολύ καλές προϋποθέσεις για τρανζίσιον, όμως σε όλες τις περιπτώσεις τα «καναρίνια» έκαναν το… κάτι παραπάνω και τους έλειπε η τελική πάσα.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα και μέσω VAR ακυρώθηκε το γκολ του Νάρεϊ στο 14′. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γκολ 0-1 του Ολιβέιρα, για σπρώξιμο του Αουγκούστο στον Κολοβό πριν την εκτέλεση φάουλ του Νάρεϊ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ωραίο ματς είδαμε στο Αγρίνιο. Ο ΠΑΟΚ δεν πέρασε εύκολα, αλλά είχε την ουσία και τον βοήθησε τα μέγιστα ότι σκόραρε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναιτωλικός πάντως απώλεσε στο 57′ μία ευκαιρία που διεκδικεί τον τίτλο της «χαμένης της χρονιάς» και ενώ το σκορ ήταν ακόμη στα επίπεδα του 0-1. Οι τελικές ήταν 14-4 για τον ΠΑΟΚ. 

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ