Η ακτινογραφία του Παναιτωλικού

Επτά λεπτά (μέχρι το 90’) ήθελε ακόμα ο αγώνας του Παναιτωλικού με την Ξάνθη και η ομάδα του Αγρινίου κινδύνευε να χάσει την κατηγορία μετά από μεγάλη μάχη όλη τη σεζόν να το αποφύγει. Αλλά το χέρι του Θανάση Παπάζογλου και το πέναλτι που ευστόχησε ο Νίκος Βέργος, έφερε το «χρυσό» γκολ της παραμονής.

Πέρσι ο Παναιτωλικός προσπέρασε την Ξάνθη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος για να μείνει και φέτος την βρήκε να θέλει να του πάρει τη θέση. Ο Παναιτωλικός έμεινε στη Super League για ένατη σεζόν.

Ο Παναιτωλικός έκανε τη χειρότερη συγκομιδή εκτός έδρας, φτάνοντας στα Playouts για να κάνει τη μια και μοναδική του νίκη μακριά από το Αγρίνιο. Ήταν η μοναδική ομάδα που δεν νίκησε εκτός έδρας στην κανονική περίοδο.

Είχε την πιο αδύναμη επίθεση με 20 γκολ στα 33 παιχνίδια του, ενώ είχε μόλις 13 γκολ στα 26 της κανονικής διάρκειας.

Μόλις τρεις φορές στη σεζόν κατάφερε να πετύχει δύο γκολ σε παιχνίδι του. Με ΑΕΛ και ΟΦΗ εντός έδρας στην κανονική περίοδο και στο Ηράκλειο στα Playouts.

Εκτός έδρας πέτυχε μόλις επτά γκολ σε 17 παιχνίδια. Μάλιστα δεν σκόραρε σε επτά διαδοχικά παιχνίδια Super League εκτός έδρας, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του, καθώς από το Νοέμβριο του 2011 ως τον Ιανουάριο του 2012, επίσης δεν είχε σκοράρει σε επτά διαδοχικά.

Η πορεία
Ο Παναιτωλικός ήλπιζε ότι δεν περάσει τα ίδια τα περσινά με το άσχημο ξεκίνημα που είχε κάνει. Πήρε την ισοπαλία στο Ηράκλειο 1-1, αφού προηγήθηκε με πέναλτι του Μάζουρεκ.  Ακολουθούν ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ ο Οκτώβριος μπαίνει με μια ισοπαλία εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης και γκολ φάουλ του Αριγίμπι.

Παίρνει άλλη μια ισοπαλία στη Λαμία, χάνει από τον Ατρόμητο και ο Μάκης Χάβος αντικαθίσταται προσωρινά από τον Λουτσιάνο. Δεν μπορεί να πάρει κάτι από τον ΠΑΟΚ και χάνει στο Αγρίνιο, όπου πετυχαίνει το τρίτο του γκολ, με πέναλτι.
Με ισοπαλία στα Γιάννενα, ο Λουτσιάνο παραδίδει στον Τραϊανό Δέλλα και ο Νοέμβριος τελειώνει με ήττα από τον Παναθηναϊκό και ένα τέταρτο γκολ, πάλι με πέναλτι.

Με την είσοδο του Δεκέμβρη ο Παναιτωλικός έχει τέσσερις βαθμούς από ισοπαλίες σε 10 παιχνίδια. Και πέντε γκολ, τέσσερα με πέναλτι και ένα με φάουλ!

Στις 7 Δεκεμβρίου νικά, την ΑΕΛ με 2-1. Πρώτη φορά βάζει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι, πρώτη φορά γκολ στη ροή του αγώνα και πανηγυρίζει το πρώτο «τρίποντο». Είναι και το μοναδικό μέχρι το τέλος του γύρου, με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να είναι στην τελευταία τριάδα με ΑΕΛ και Λαμία.

Ο δεύτερος γύρος ξεκινά με νίκη ελπίδας 2-1 επί του ΟΦΗ, αφού πάλι χρειάζεται να πετύχει δύο γκολ για να νικήσει. Εκτός έδρας, χάνει τα τρία πρώτα παιχνίδια του στο 2021, μέχρι να πάρει ένα βαθμό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ωστόσο φτάνει τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου να είναι προτελευταίος και μάλιστα σε απόσταση.

Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όταν παίρνει ανάσα με δύο νίκες στα δύο τελευταία της έδρας του, με Παναθηναϊκό και Βόλο. Μάλιστα με το τέλος της κανονικής διάρκειας έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον ΟΦΗ και να είναι σε θέση παραμονής.

Ήττα 3-0 από τη Λαμία στο Αγρίνιο στα Playouts, ισοπαλία στη Λάρισα και ήττα στο Βόλο, ρίχνουν τον Παναιτωλικό στην τελευταία τριάδα. Η νίκη επί του Απόλλωνα και το πρώτο διπλό στη σεζόν στα Γιάννενα τον κρατούν ζωντανό. Ωστόσο στην προτελευταία αγωνιστική ή ήττα εντός έδρας από τον Ατρόμητο έχει καθορίσει τη  μοίρα του, που είναι να περάσει από τη διαδικασία της μονομαχίας επιβίωσης με την Ξάνθη.

Ο προπονητής
Ο Μάκης Χάβος παρέμεινε στον Παναιτωλικό από την περασμένη σεζόν αλλά το κακό ξεκίνημα οδήγησε στην αντικατάστασή του μετά από τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Αφού ο Λουτσιάνο έμεινε για δύο παιχνίδια υπηρεσιακός, στις 10 Νοεμβρίου την ομάδα του Αγρινίου ανέλαβε ένας άλλος γνώριμος. Ο Τραϊανός Δέλλας, που και τον Ιανουάριο του 2019 είχε αντικαταστήσει πάλι το Χάβο. Με τον Δέλλα ο Παναιτωλικός έφτασε ως το τέλος, την παραμονή μετά από τους αγώνες διαβάθμισης με την Ξάνθη.

Η ταυτότητα της σεζόν
Αγώνες: 33
Νίκες: 6
Ισοπαλίες: 10
Ήττες: 17
Τέρματα: 20-44
Παίκτες που χρησιμοποίησε: 29
Παίκτες που σκόραραν: 10

Οι συμμετοχές:
Χόρχε Ντίας (Ε) 34
Νίκος Βέργος (Ε) 32
Ντάλσιο Γκόμες (Μ) 31
Αϊμέν Ταχάρ (Μ) 30
Κρίστοφερ Κνετ (Τ) 29
Γκρέγκορι Αριγίμπι (Ε) 29
Άγγελος Τσιγγάρας (Μ) 27
Απόστολος Κωνσταντόπουλος (Α) 25
Χαβιέρ Μεντόσα (Ε) 25
Φράνκο Μάζουρεκ (Μ) 24
Ελίας Περέιρα (Α) 23
Γιώργος Λιάβας (Α) 19
Βάντερσον Σκαρντοβέλι (Α) 18
Φρεντερίκο Ντουάρτε (Μ) 17
Πάολο Μεντίνα (Α) 16
Μανώλης Τζανακάκης (Α) 16
Αντόνιο Γιάκολις (Μ) 16
Αριστοτέλης Καρασαλίδης (Α) 15
Ντελβίν Εντίνγκα (Μ) 14
Νικολάς Ματσόλα (Ε)  14
Έντιν Τσότσαλιτς (Α) 13
Νίκος Καρέλης (Ε) 13
Αλέξανδρος Μαλής (Α) 12
Γιώργος Μανθάτης (Μ) 11
Μοχάμαντ Αζάντι (Ε) 11
Έλντερ Μπαρμπόσα (Ε) 11
Χοακίν Αρσούρα (Μ) 9
Νίκος Μελίσσας (Τ) 8
Χουάν Άλβαρες (Ε) 3

Οι σκόρερ:
7 γκολ: Νίκος Βέργος
4 γκολ: Γκρέγκορι Αριγίμπι
2 γκολ: Αϊμέν Ταχάρ, Έλντερ Μπαρμπόσα
1 γκολ: Γιώργος Λιάβας, Φράνκο Μάζουρεκ, Γιώργος Μανθάτης, Ντελβίν Εντίνγκα, Νικολάς Ματσόλα, Χαβιέρ Μεντόσα

Πηγή: slgr.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ