Η Λίγκα για το ΟΦΗ-Παναιτωλικός

Στην καθιερωμένη προαγγελία των αγώνων, η αναφορά στο site της Super League για την αναμέτρηση του Ηρακλείου αναφέρει:

Όταν παίζουν ο ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό, «μιλάει» πάντα η έδρα! Οι συναντήσεις των δύο ομάδων έχουν μια ξεχωριστή παράδοση, που δεν υπάρχει σε άλλο ζευγάρι της κατηγορίας. Και τα δέκα παιχνίδια στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική και την Super League τα έχει κερδίσει ο εκάστοτε γηπεδούχος! Πέντε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο και πέντε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο!

Μάλιστα στα δέκα παιχνίδια ο εκάστοτε φιλοξενούμενος μετράει συνολικά μόνο τρία γκολ. Ένα στο Ηράκλειο, που πέτυχε ο Καμαρά τον Δεκέμβρη  του 2013 και δύο στο Αγρίνιο, όπου όμως δεν τα έχουν πετύχει παίκτες του ΟΦΗ! Και τα δύο ήταν αυτογκόλ! Το 2015 από τον Κουτρουμάνο και πέρσι στον πρώτο γύρο από τον Έρικσον!

Το 3-0 του ΟΦΗ τον περασμένο Γενάρη είναι η μεγαλύτερη διαφορά σκορ στα 10 παιχνίδια τους. Η πρώτη τους συνάντηση στο Ηράκλειο ήταν στις 20 Φεβρουαρίου 1977, με τον ΟΦΗ να επικρατεί με 2-0 χάρη σε γκολ του Γιαλαμά με κεφαλιά στο 50′ και του Παπαδόπουλου με σουτ στο 59′.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με δύο αγώνες εκτός έδρας, αλλά μάζεψε τέσσερις βαθμούς με ισοπαλία με τον Άρη και νίκη επί του Παναθηναϊκού. Πέρσι τέσσερις βαθμούς είχε στα 11 πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια του! Από το 2012 είχε να μην χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, από το 2008 να μην χάσει τα δύο πρώτα εκτός έδρας και από το 1999 να ξεκινήσει με νίκη και ισοπαλία το πρωτάθλημα! Ήταν η τελευταία σεζόν του Έγκεν Γκέραρντ.
Είναι αήττητος στα οκτώ τελευταία επίσημα παιχνίδια του, ενώ δεν έχει χάσει πέντε ματς στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» από τις 18 Φεβρουαρίου, όταν είχε περάσει η Λαμία.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ήττες. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του στην κατηγορία που ξεκίνησε με δύο ήττες. Ανεξάρτητα κατηγορίας έχει να συμβεί από το 2004, όταν στην Γ’ Εθνική ο Παναιτωλικός είχε χάσει από ΠΑΣ Γιάννινα και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 5
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Παναιτωλικού: 5

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 5
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Παναιτωλικού: 0

Πέρσι
20.01.2019: ΟΦΗ – Παναιτωλικός 3-0
(26’ φάουλ Ναμπί, 74’ φάουλ Ναμπί, 86’ σουτ Βουό. Στο 37’ ο Στρέζος απέκρουσε πέναλτι του Μανά. Στο 73’ κόκκινη Κυριακίδης του Παναιτωλικού.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ