Η τύχη κάτι του… χρωστά

Με ένα «γιατί;» και ένα «αχ» μας έχουν αφήσει πολλά ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έρχονται το Σάββατο στο Αγρίνιο με την παράδοση συντριπτικά υπέρ τους, όμως σε πολλά τελευταία ματς των δύο ομάδων ο Παναιτωλικός δικαιούται να έχει παράπονα από την θεά τύχη. Συνολικά σε 14 αναμετρήσεις των δύο ομάδων, τα «καναρίνια» έχουν μόλις μία νίκη, εκείνη της 5ης Ιανουαρίου του 2014 με 1-0 μετά από γκολ του Καμαρά. Στα άλλα 13 ματς πήραν τρεις ισοπαλίες και γνώρισαν 10 ήττες. Ορισμένες όμως ήταν στις… λεπτομέρειες, όπως και η ισοπαλία 1-1 της 4ης Γενάρη του 2012, όταν ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με τον Τοτσέ.

Στα δύο περσινά ματς για παράδειγμα, στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός προηγούνταν στο ημίχρονο με 1-0 μετά από γκολ του Κάπελ όμως στο δεύτερο μισό, το τραγικό λάθος του Στεφανάκου και η «εμμονή» του Λιονέλ Πόντες να έχει την άμυνα στην σέντρα, έφεραν την ήττα με 2-1 μετά τα γκολ των Καρέλη (51′) και Μπεργκ (83′). Στο «Απόστολος Νικολαϊδης» ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με τον Βιγιαφάνιες μόλις στο 2′, ισοφάρισε σε 2-2 με τον Μαρκόφσκι στο 16′, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν ξανά, μετά το 80′ ο Βασιλείου «πέταξε» δύο τεράστιες ευκαιρίες και στις καθυστερήσεις ο Αμπέιντ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Αλλά και στα δύο παιχνίδια της σεζόν 2014/15 όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε αμφότερα με 1-0, τα «καναρίνια» θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι περισσότερο. Σε εκείνο των Αθηνών έμειναν με 10 παίκτες στο 60′ μετά από αποβολή του Ρουσκουσέδα, ενώ μέχρι τότε κρατούσαν σχετικά εύκολα το «μηδέν» στην άμυνα. Η κόκκινη κάρτα άλλαξε τα δεδομένα και οι «πράσινοι» σκόραραν στο 67′ με τον Πέτριτς. Στο Αγρίνιο και πάλι το παιχνίδι… πήγαινε για 0-0, αλλά και πάλι ο Κροάτης βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα, όπως πέρσι ο Μπεργκ, λίγο πριν το τέλος, στο 81′.

Ετσι ο Παναθηναϊκός στις τρεις από τις τελευταίες του επισκέψεις στο Αγρίνιο σκόραρε μετά το 80′ και πήρε δύο νίκες και μία ισοπαλία. Η τύχη κάτι… χρωστά στον Παναιτωλικό και δεν μπορεί να του γυρνά συνέχεια την πλάτη.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ