Θέλει δουλειά πολύ…

Δύο χιλιάδες φίλοι του βρέθηκαν στο γήπεδο να δουν τον Παναιτωλικό στο πρώτο του φιλικό, αλλά δεν έφυγαν ευχαριστημένοι. Ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 και το μήνυμα που έστειλε το τεστ, είναι αυτό που λέει ο τίτλος και το τραγούδι του… συνομηλίκου του (γίνεται 92 χρονών σήμερα) Μίκη Θεοδωράκη. Ο Παναιτωλικός θέλει βελτίωση σε πολλούς τομείς, για να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει. Βεβαίως ήταν μόλις το πρώτο φιλικό…

Στα θετικά η σωστή ανασταλτική λειτουργία (παρά τα δύο γκολ που δέχτηκε από στημένα). Βοήθησε το γεγονός ότι εκεί χρησιμοποιήθηκαν παίκτες που ήταν και πέρσι, οπότε υπήρχε συνοχή. Από κει και πέρα δημιουργικά λίγα πράγματα. Υπήρχε διάθεση αλλά η ομάδα δεν βρήκε ποτέ ρυθμό για να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό της.

Στο α’ ημίχρονο ο Χάβος επέλεξε τον Κυριακίδη τερματοφύλακα, Μύγα – Παρρά στα άκρα της άμυνας και Ροντρίγκες – Χαντάκια κεντρικούς αμυντικούς. Στη μεσαία γραμμή τον Μπεχαράνο με τον Πάουλο και μπροστά τους τον Βασιλούδη, τον Ντίας δεξιά, τον Κλέσιο αριστερά και τον Βακράκο φορ.

Χωρίς να έχει ιδιαίτερα προβλήματα στον περιορισμό του αντιπάλου του, με σωστές τοποθετήσεις και αλληλοκάλυψη, ο Παναιτωλικός υστέρησε στο δημιουργικό κομμάτι και οι φάσεις που πάτησε περιοχή ήταν ελάχιστες. Ένα άστοχο σουτ του Μπεχαράνο, μια διείσδυση από δεξιά του Μύγα και σέντρα που δεν βρήκε κανείς, ήταν ότι χρήζει αναφοράς. Ο Ατρόμητος έκανε μια τελική, στο 28’ και σκόραρε. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην ανάπαυλα ο Παναιτωλικός έκανε τρεις αλλαγές. Ο Τσέναμο αντί του Κυριακίδη, ο Ρόσα αντί του Βασιλούδη και ο Μάζουρεκ αντί του Βακράκου. Στην κορυφή της επίθεσης πέρασε ο Κλέσιο, με τον Μάζουρεκ αριστερά.

Ο Ατρόμητος (που άλλαξε εννέα παίκτες) αιφνιδίασε στο 52’ με κεφαλιά του Ντάουντα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βασιλακάκη. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση που δημιούργησε.

Οι αλλαγές του Χάβου συνεχίστηκαν (μόνο ο Ροντρίγκες έπαιξε 90λεπτο), με τον Παναιτωλικό να γίνεται πιο επιθετικός κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο, αλλά στην τελική τα χαλούσε. Η ευκαιρία να χαρεί ο κόσμος χάθηκε στο 79’. Ο Ρότσα μπήκε στον άξονα και έδωσε στον Σελεμανί, ο οποίος πέρασε στην πλάτη του για τον Μάζουρεκ. Ο Αργεντινός ανατράπηκε από τον Μίρκοβιτς και ανέβαλε ο ίδιος να εκτελέσει το πέναλτι. Ο πορτιέρο του Ατρόμητου τον «ψώνισε» και απέτρεψε τη μείωση του σκορ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης (46’ Τσέναμο), Μύγας (63’ Μαρινάκης), Παρράς (λ.τ. 35’ Τσοκάνης), Ροντρίγκες, Χαντάκιας (71’ Ρότσα), Μπεχαράνο (63’ Μπράβο), Πάουλο (63’ Λόπες), Βασιλούδης (46’ Ρόσα), Ντίας (63’ Γιαννιώτης), Κλέσιο (71’ Σελεμανί), Βακράκος (46’ Μάζουρεκ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης, Κατράνης, Πολιντόρο, Στρούγκης, Μανούσος, Χατζηισαΐας, Νάτσος, Ούμπιδες, Μπαστακός, Βασιλείου, Κυριακίδης. Στο β’ αγωνίστηκαν οι: Μίρκοβιτς, Καρασαλίδης, Μενσά, Ζησόπουλος, Ντάουντα, Νασιμέντο, Βασιλακάκης, Κιβρακίδης, Γιαννούλης.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η πολύ μεγάλη, για τα δεδομένα της εποχής, προσέλευση κόσμου. Περισσότερος απ’ τον μέσο όρο των θεατών σε πολλούς αγώνες άλλων ομάδων για το πρωτάθλημα. Και βέβαια ενίσχυσαν με το δίευρο τον Ερασιτέχνη.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ