«Θέλω να μείνω στον Παναιτωλικό»

Την επιθυμία του να συνεχίσει στον Παναιτωλικό εξέφρασε ο Αποστολάης, μέσω των όσων είπε στον «Αχελώο 98,4». Όπου ο 24χρονος δεξιός μπακ προχώρησε και σε μία ανασκόπηση της σεζόν,

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για τη φετινή αγωνιστική σεζόν
: «Η φετινή χρονιά μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, ειδικά προς το τέλος ήταν αρκετά πικρή. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στον πρώτο γύρο, κανείς δεν το περίμενε να κάνουμε τέτοια εκκίνηση, συγκεντρώσαμε περίπου 20 βαθμούς, στο δεύτερο γύρο δείξαμε κακή εικόνα, ενώ στα play outs η εικόνα μας ήταν ακόμα χειρότερη, δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητές μας».

Για το τι έφταιξε για την κακή εικόνα και τα αρνητικά μαζεμένα αποτελέσματα σε δεύτερο γύρο και play-outs: «Για να έρθουν τόσα κακά αποτελέσματα μαζί, σίγουρα δεν έφταιξε μόνο ένας παράγοντας. Ένας απ’ τους λόγους ήταν σίγουρα η διοικητική αστάθεια, ειδικά μετά τα Χριστούγεννα. Επηρεάστηκε όσο να’ ναι η ομάδα, ενώ και η χαλαρότητα που βγάλαμε η οποία δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, έπαιξε ρόλο. Αν και υπάρχει έλλειψη κινήτρου σε αυτή τη διαδικασία, εμείς πρέπει να παίζουμε για τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο να μας υποστηρίξει και να δίνουμε τα πάντα. Ωστόσο, θα έλεγα ότι η χαλαρότητα, τα διοικητικά αλλά και η ατυχία που είχαμε, είχαν σαν αποτέλεσμα να κάνουμε αυτή τη μεγάλη κοιλιά στα play outs και νωρίτερα στο δεύτερο γύρο. Αρκετά παιχνίδια στα play outs, χάθηκαν στη λεπτομέρεια, στην έλλειψη συγκέντρωσης, κάναμε πέντε πέναλτι, ενώ σε όλη τη χρονιά, ζήτημα να κάναμε δύο ή τρία. Όλα αυτά παίζουν ρόλο».

Για το αν επηρέασαν αρνητικά οι διοικητικές εξελίξεις: «Είχαμε ενημερωθεί ότι θα γίνει μια αλλαγή στη διοίκηση, στο καθεστώς. Ήρθαν οι καινούργιοι ιδιοκτήτες, είδαμε αλλαγές ήταν μαζί μας για δύο μήνες και ξαφνικά βλέπουμε σε μια μέρα να μην υπάρχει κανένας. Μαθαίνουμε ότι έφυγαν από το Αγρίνιο, ακούγαμε θα γίνει η δε θα γίνει η μεταβίβαση, προχωράει ή δε προχωράει, αυτά κυκλοφορούσαν, ήμασταν σε μία τέτοια κατάσταση περίεργη κι εμείς, κι όλα αυτά για εμάς τους ποδοσφαιριστές και εμάς που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους όπως και γι’ αυτούς που έχουν ακόμα συμβόλαια, ήταν μεγάλο γεγονός και δε μπορούσαμε να το παραβλέψουμε. Τη μία μέρα δουλεύουμε, την άλλη μπορεί να μην έχουμε ομάδα. Επηρεάζουν αυτές οι εξελίξεις τον ποδοσφαιριστή».

Για την έλευσή του στον Παναιτωλικό και το ΑΠΟΕΛ: «Όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό και πήγα στον ΑΠΟΕΛ, έκανα μια βεβιασμένη κίνηση, δεν κοίταξα καλά την ομάδα που θα πάω, δε μου βγήκε η χρονιά στην Κύπρο. Η ευκαιρία του Παναιτωλικού ήταν μια επιλογή που μου βγήκε , προσωπικά νιώθω πολύ όμορφα στην πόλη, ο κόσμος με κάνει να νιώθω σαν το σπίτι μου. Η ομάδα είναι πάρα πολύ οργανωμένη, δεν είναι εύκολο να τα βρεις αυτά, την οργάνωση, τις εγκαταστάσεις, ακόμα και στον ΑΠΟΕΛ, δεν υπήρχαν οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν εδώ. Το γήπεδο είναι εξαιρετικό, εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι να δίνω και την ψυχή μου, δεν παίζω ποτέ για τον εαυτό μου. Η ομάδα με βοήθησε κι εγώ οφείλω πάντα να δίνω το 100 % για την ομάδα, δε κοιτάω το προσωπικό όφελος και τα στατιστικά, κοιτάω το καλό της ομάδας και το σύνολο».

Για το αν έχουν γίνει συζητήσεις για ανανέωση συμβολαίου: «Υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες αυτή τη στιγμή για την ομάδα γι’ αυτό και δεν έγιναν νωρίτερα οι συζητήσεις. Ωστόσο, στην περίπτωσή μου θα έλεγα ότι υπάρχει θετικό κλίμα για ανανέωση, θέλω πολύ να μείνω, νιώθω πολύ άνετα σε αυτή την ομάδα, περνάω υπέροχα και στην καθημερινότητά μου. Πιστεύω ότι θα είναι αίσιο το αποτέλεσμα της παραμονής μου, θέλω να μείνω στον Παναιτωλικό».

Για τον Γιάννη Αναστασίου: «Όταν ήρθα στον Παναιτωλικό δεν ήμουν στο επιθυμητό επίπεδο, ωστόσο ο Γιάννης Αναστασίου ήταν κοντά μου και με βοήθησε. Οφείλουμε να του αποδώσουμε την βελτίωση που έδειξαν πολλοί ποδοσφαιριστές όπως η δική μου περίπτωση, με πίστεψε όπως και τους Βέργο, Καρέλη. Ο κόουτς δούλεψε και βοήθησε πολύ στη βελτίωση πολλών ποδοσφαιριστών. Η ομάδα τα προηγούμενα δύο χρόνια βρισκόταν σε κίνδυνο, ενώ με την έλευσή του (Αναστασίου) αυτή τη διετία δεν κινδυνεύσαμε καθόλου, αν ήμασταν ακόμα πιο συγκεντρωμένοι, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και ίσως με τις κατάλληλες προσθήκες».
Για το ελληνικό στοιχείο του Παναιτωλικού: «Ο Παναιτωλικός έχει βάση, με τέσσερις καλές προσθήκες, κρατώντας το ελληνικό στοιχείο, η ομάδα μπορεί να πάει στο επόμενο επίπεδο. Έχει και νέα παιδιά και ειδικά Έλληνες που μπορούν να τον εκτοξεύσουν, όπως οι Μαλής, Λιάβας, Τσιγγάρας, Μπουζούκης. Χρειάζονται ακόμα περισσότεροι Έλληνες να χρησιμοποιούνται από τις ομάδες, δυστυχώς βλέπουμε ομάδες όπως ο Άρης, ο Αστέρας και τις μεγάλες, να στηρίζονται αποκλειστικά στους ξένους ποδοσφαιριστές. Ο Παναιτωλικός διατηρεί την παράδοση να επενδύει στους Έλληνες παίκτες».

Για το «δέσιμο» με συμπαίκτες του: «‘Έχω δεθεί με τον Βαγγέλη Κοντογιάννη, τον Άγγελο Τσιγγάρα, τα παιδιά που ήμουν στον Παναθηναϊκό Χατζηθεοδωρίδη, Μπουζούκη αλλά και με τους Ανέστη, Ντουάρτε και Καρέλη, κάνω πολύ καλή παρέα, το κλίμα είναι εξαιρετικό».

Για το ποιους αγώνες ξεχώρισε φέτος βάσει της δικής του απόδοσης: «Ξεχωρίζω από τη φετινή σεζόν, τις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και ΑΕΚ στο Αγρίνιο, είχα καλή απόδοση, γενικότερα για κάθε ποδοσφαιριστή είναι κίνητρο να αντιμετωπίζει μεγάλες ομάδες και ο κάθε παίκτης θέλει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, υπάρχει πολύ μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Πιστεύω όμως ότι πρέπει οι ποδοσφαιριστές με όποιον αντίπαλο και να παίζουν, να δίνουν το 100% , να έχουν mentality και να θέλουν μόνο να κερδίζουν, να είναι νικητές. Αν υπάρχουν επτά η οκτώ τέτοιοι παίκτες σε κάθε ομάδα, είναι πολύ σημαντικό».
Για τη βοήθεια του κόσμου: «Ο κόσμος είναι εξαιρετικός, μας έχει στηρίξει παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, τρομερή η στήριξή του. Είναι κοντά μας και σε πολλά εκτός έδρας ματς, εμένα προσωπικά με στηρίζει πάντα και στα εύκολα και στα δύσκολα, τους νιώθω κοντά μου. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φετινή τους παρουσία, στο χέρι μας είναι παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο, να φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και να τους ανταποδώσουμε τη στήριξή τους».

Για τον πατέρα του Στράτο Αποστολάκη και τις συμβουλές που του δίνει: «Είναι προνόμιο και τιμή το ότι κουβαλάω αυτό το όνομα, ο πατέρας μου άφησε τεράστια παρακαταθήκη και ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενέκρινε κατευθείαν την επιλογή μου να συνεχίσω στον Παναιτωλικό η οποία μου βγήκε, με βοήθησε στην καριέρα μου, πάντα αναλύουμε τα παιχνίδια, τα βλέπουν όλα μαζί με τον μικρό μου αδερφό, πάντα με στηρίζουν, μιλάμε ,μου λέει τα καλύτερα για τον Παναιτωλικό και είναι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτού του ιστορικού Συλλόγου».

Για το φετινό πρωτάθλημα και τον τίτλο: «Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα το φετινό ήταν εξαιρετικό. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με πίκρανε που το έχασε ο Παναθηναϊκός και το λέω αυτό διότι μεγάλωσα μες στον Παναθηναϊκό και ήθελα να κατακτήσει τον τίτλο. Είδαμε πολύ μεγάλο ανταγωνισμό ακόμα και με τις μικρομεσαίες ομάδες, είδαμε στην αρχή τέσσερις διεκδικητές του πρωταθλήματος, ενώ μεγάλη μάχη δόθηκε και για την παραμονή. Η ΑΕΚ είχε μια εξαιρετική ομάδα με τρομερό βάθος και στην κυριολεξία “σκάει” από την πίεση τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Της έδωσε έξτρα ώθηση το νέο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα του προπονητή, τρομερή δουλειά από τον Γιοβάνοβιτς, δύσκολα την κερδίζεις, καλά στημένος και οργανωμένος, δεν είναι τυχαίο που έφτασε τόσο μακριά, ενώ του έδωσε τη φετινή σεζόν τρομερή ώθηση και ο κόσμος του».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ