Θ’ αρχίσει όταν θα τελείωνε…

Ο ιός θα δώσει τέλος στο πρωτάθλημα ή το ποδόσφαιρο θα τον νικήσει και θα συνεχίσει να παίζεται; Είναι νωρίς να δοθεί απάντηση, αλλά επειδή δημιουργούνται κάποια δεδομένα, ας επιχειρήσουμε να δούμε τι μας περιμένει. Βασική προϋπόθεση είναι να επαληθευτούν οι εκτιμήσεις και να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα έως τα μέσα Μαΐου.

Η UEFA δείχνει αποφασισμένη να “τεντώσει” τις ημερομηνίες για να ολοκληρώσει ακόμα και τον Ιούλιο τις δικές της διοργανώσεις. Προφανώς το ίδιο ζητάει απ’ τις ομοσπονδίες όλων των χωρών. Οι χορηγοί πιέζουν και το χρήμα είναι αυτό που αποφασίζει.

Αύριο έχει οριστεί τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League, όπου προφανώς θα συζητηθεί το θέμα της συνέχισης του πρωταθλήματος. Με δεδομένο ότι μετά από δίμηνη αποχή θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες προετοιμασίας για να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παικτών, υπολογίζεται ότι Play-off και Play-out μπορούν να αρχίσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Δηλαδή, σε ημερομηνίες που θα είχαν τελειώσει τα πάντα αν δεν είχαμε την επέλαση του κορονοϊού.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται πάντως στη FIFA και την UEFA, είναι να μην υπάρχουν καλοκαιρινές διακοπές. Να ολοκληρωθούν οι τρέχουσες διοργανώσεις τον Ιούλιο και χωρίς διακοπή να πάμε στην επόμενη σεζόν. Με προκριματικά σε Champions League και Europa League κι αμέσως έναρξη των εγχώριων δραστηριοτήτων (πρωτάθλημα-κύπελλο), καθώς το καλοκαίρι του 2021 είναι γεμάτο από διοργανώσεις που αναβλήθηκαν φέτος: Euro, Ολυμπιακοί Αγώνες, Κόπα Αμέρικα, Nations League.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ