Κέρασε… πίκρα στα γενέθλια!

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε από το πρωί φάνηκε και η κακή! Βροχή, αέρας, λίγος κόσμος και… μαύρα γενέθλια.

Ο Παναιτωλικός δεν γιόρτασε όπως θα ήθελε τα 90 του χρόνια αφού έχασε εύκολα με 0-3 από τον ελλιπή αλλά καλύτερο ΠΑΟΚ.

Για άλλη μια φορά όπως και το περασμένο Σάββατο στα Γιάννενα, τα «καναρίνια» ήταν χωρίς πάθος, νεύρο, ουσία και με πολλά λάθη. Μια άμυνα… φτερό στον άνεμο και οι άλλες γραμμές χωρίς να δημιουργούν κινδύνους.

Έτσι για άλλη μια φορά ο κίπερ Κυριακίδης κράτησε το σκορ σε… γήινα επίπεδα. Το δοκάρι του Μουνιός ήταν η μόνη καλή στιγμή των γηπεδούχων.

Μια του Κυριακίδη, δυο, τρεις και… γκολ

Με το… καλημέρα ο Κυριακίδης, στο 2′ έκανε μια σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Πέλκα, που εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη αμυντικό λάθος που γίνεται φέτος.

Ο πορτιέρο του Τίτορμου ήταν αυτός που ξανά… έστησε τείχος στον ίδιο παίκτη (Πέλκα) στο 11′ και κράτησε ξανά το μηδέν για την εστία του, ενώ και στον Αθανασιάδη είπε… όχι λίγο πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο.

Οι Θεσσαλονικείς παρά τις πολλές σημαντικές απουσίες από το… καλησπέρα του αγώνα πήραν τα ηνία κι έδειξαν ότι «καίγονται» περισσότερο για το «τρίποντο». Από την άλλη ο Παναιτωλικός όπως συνηθίζει στα περισσότερα ματς τον τελευταίο καιρό μπήκε στο ματς… νωθρός, χωρίς φαντασία και πάθος, με παθητικό ρόλο στο γήπεδο.

Για άλλη μια φορά η απουσία του τραυματία Παπάζογλου στο κέντρο ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Από την στιγμή που ο έμπειρος αμυντικός τέθηκε νοκ άουτ, τα «καναρίνια» είναι άλλη ομάδα. Η εικόνα άλλαξε προς το χειρότερο…

Με την εικόνα του αγώνα έγινε και το αναμενόμενο. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να χάνει συνέχεια ευκαιρίες και ο Κυριακίδης δεν θα μπορούσε να πιάνει όλο το βράδυ.

Έτσι το 22′ από κοντά ο Κλάους Αθανασιάδης σε κενό τέρμα αφού πήρε την ασίστ του Βίτορ έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα (0-1).

Το ισορρόπησε αλλά το έφαγε

Ο Παναιτωλικός αφού γλίτωσε από εικόνα… συντριβής στα πρώτο ημίωρο στην συνέχεια προσπάθησε και εν μέρει τα κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό του ΠΑΟΚ και να μην αφήσει στους αντιπάλους να είναι καταιγιστικοί.

Προσπάθησε να βρει και ένα γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Μουνιός χωρίς όμως επιτυχία. Κι εκεί που θεωρητικά είχε φέρει στα… ίσια το ματς, η άμυνα που τόσες και τόσες φορές φέτος… πρόδωσε τον Κυριακίδη, το έκανε ξανά. Κούσας και Μάκος «κοιμήθηκαν» , ο Αθανασιάδης το εκμεταλλεύτηκε έκανε το 0-2 και επί της ουσίας τέλειωσε το ματς από το πρώτο ημίχρονο!

Αγγαρεία…

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί από το πρώτο μισό του ματς, η επανάληψη ήταν τυπική διαδικασία. Ειδικά όταν η δυνατή βροχή δεν άφηνε τις ομάδες να ζητήσουν περισσότερη ποιότητα.

Ο Ματζουράκης έριξε στην μάχη τον Χαντάκια, ώστε να φύγει ο Μάκος από το κέντρο της άμυνας και να πάει ως αμυντικός μέσος, μήπως και κλείσει ο… κρατήρας στην μεσαία γραμμή.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, ο Παναιτωλικός χωρίς κίνητρο, ψυχολογία και με τον κόσμο… παγωμένο στην εξέδρα να μην έχει διάθεση να βοηθήσει.

Στο 68′ χάθηκε η μια μοναδική ευκαιρία του Μουνιός για το γκολ που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο… καπάκι ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Κοροβέση κι έκανε το 0-3!

Από κει και πέρα το ματς έγινε για… διαδικαστικούς λόγους. Όλοι κοιτούσαν συνεχώς το ρολόι τους για να σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος. Το γήπεδο γέμισε λίμνες κι έκανε το έργο όλων ακόμη πιο δύσκολο.

Το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του διαιτητή ακούστηκε ως… γλυκιά μελωδία σε όλους. Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο του έφυγε με μια μεγάλη νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιτωλικός υποδέχεται την ΑΕΚ και έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ προς τον κόσμο του να παρουσιάσει μια εντελώς αλλαγμένη εικόνα.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κέβιν (74΄Βασιλείου), Μύγας, Κούσας, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Φερέιρα (46΄Χαντάκιας), Μουνιός, Κλέσιο, Ουάρντα (80′ Ρουμπουλάκου), Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Χαρίσης, Κάτσε, Τζιόλης, Μυστακίδης (90′ Δημητριάδης), Πέλκας (59′ Κοροβέσης), Αθανασιάδης.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ