Και δεξί μπακ!!!

Ο αρχηγός του Παναιτωλικού χρησιμοποιήθηκε στο φινάλε των «Ζωσιμάδων» ως ακραίος οπισθοφύλακας και επιβεβαίωσε ξανά πως τα κάνει… όλα.

Γεννημένος στο Μοντεβιδέο αλλά… πολιτογραφημένος Αγρινιώτης, ο Χόρχε Ντίας είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μνημονεύεται για πάντα στην ιστορία του Παναιτωλικού. Ο «κάπτεν» βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και στα δύο τελευταία παιχνίδια των «κυανοκίτρινων» που κέρδισαν με 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκ των κορυφαίων. Μάλιστα το Σάββατο (24/4) στους «Ζωσιμάδες» ξεδίπλωσε ακόμη μία πτυχή του ταλέντου του, εκείνη του δεξιού μπακ!  

Στο 79′ της αναμέτρησης ο Γιώργος Μανθάτης αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού (δεν έχει κάτι σοβαρό) και παράλληλα ο Τραϊανός Δέλλας γύρισε το σύστημα της ομάδας από 4-2-3-1 σε 5-4-1. Τότε ο 31χρονος… έφυγε από τον άξονα και πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας, παίζοντας για περίπου ένα τέταρτο ως ακραίος οπισθοφύλακας, κάτι που σημαίνει πως φέτος τον έχουμε δει για ουσιαστικό χρόνο, σε 7 διαφορετικές θέσεις.  

Οι περισσότερες είναι στον άξονα ως «6αρο-8άρι» ή «10άρι» πίσω από τον στράικερ (2 διαφορετικές δηλαδή), όμως σε αρκετές αναμετρήσεις ήταν και στα «φτερά», κυρίως δεξιά, ενώ σε 3-5-2 (στις αρχές της σεζόν) ήταν περιφερειακός φορ, ενώ κατά καιρούς έπαιξε και μοναδικό «9άρι» σε 4-2-3-1.  Έτσι για τον «κάπτεν» απομένει να αγωνιστεί με την «κυανοκίτρινη» φανέλα ως στόπερ, αριστερός μπακ και… γκολκίπερ, ώστε να έχει παίξει παντού!

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ