Και… εις ανώτερα!

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Παναιτωλικό με το 0-0 στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή που τον έστειλε στην 11η θέση… Τα συναισθήματα μοιρασμένα και με την ελπίδα όλων η επόμενη σεζόν να είναι αυτής της υπέρβασης για τα «καναρίνια»!

Χωρίς το άγχος της βαθμολογίας και με δεδομένες απουσίες λόγω τιμωρίας ή τραυματισμών, ο Γιάννης Ματζουράκης έδωσε φανέλα βασικού στον τερματοφύλακα Περέιρα, ενώ μετά από πολλούς μήνες θέση στο αρχικό σχήμα βρήκε και ο Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος! Η εικόνα του αγώνα ήταν η αναμενόμενη για την… εποχή. Δύο ομάδες που έπαιζαν με πολλές αλλαγές και χωρίς κίνητρο.

Η μπάλα πήγε πολλές φορές πάνω κάτω, υπήρξαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά όχι και γκολ. Ο Παναιτωλικός το άγγιξε σε δύο περιπτώσεις με ισάριθμα σουτ του του Ουάρντα, αλλά η φάση του αγώνα ανήκει στον γηπεδούχο Ηρακλή, όταν από πλεονεκτική θέση ο Περόνε σούταρε ψηλά άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κριστιάνο, που είχε θετικό ντεμπούτο και επίσης ο ίδιος έκανε στο 90′ δυνατό σουτ και ο κίπερ του Παναιτωλικού με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ!

Το… ταμείο

Η φετινή χρονιά είχε… τρία πρόσωπα για τον Παναιτωλικό. Στην εποχή Πόντες η ομάδα παρουσιάσε ένα τραγικό πρόσωπο. Πέταξε στα σκουπίδια ότι καλό είχε πετύχει πέρσι, γνώρισε ταπεινωτικές ήττες (με Καλλονή και Πανιώνιο) και βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με το φάσμα του υποβιβασμού ορατό. Η πρόσληψη Ματζουράκη άλλαξε την κατάσταση.

Οι παίκτες δούλεψαν πάρα πολύ, ακόμη και στις διακοπές, η ψυχολογία και η εικόνα άλλαξε, ήρθαν σημαντικές νίκες και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από νωρίς. Μάλιστα μέχρι πριν περίπου 4-5 αγωνιστικές ο Τίτορμος βρίσκοταν και μαθηματικά και ουσιαστικά μέσα σε διάφορα σενάρια παρουσίας στα πλέι οφ.

Κάπου εκεί παρουσιάστηκε το… 3ο πρόσωπο. Λίγο ο τραυματισμός του Παπάζογλου, λίγο η αφλογιστία του Μαρκόφσκι και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες ήρθαν γκέλες, συνεχόμενες ήττες (με εξαίρεση η ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ) και μοιραία το φινάλε της σεζόν άφησε μια… γλυκόπικρη γεύση.

Για άλλους είχε τον πρώτο λόγο η άνετη παραμονή και για άλλους η (νέα;) χαμένη ευκαιρία για υπέρβαση και συμμετοχή στα πλέι οφ. Όπως κι αν έχει στην σεζόν που ολοκληρώθηκε οι άνθρωποι του Τίτορμου θα θυμούνται και καλές και κακές στιγμές.

Τις πρώτες (όπως για παράδειγμα η παρουσία πολλών μικρών στην ενδεκάδα) θέλουν να τις κρατήσουν και να τις κάνουν περισσότερες την επόμενη σεζόν. Τις δεύτερες να τις… πετάξουν στον κάδο των αχρήστων αφού βέβαια κάποια παθήματα γίνουν απαραίτητα και μαθήματα! Από αύριο και μέχρι τα μέσα του Μαϊου θα υπάρχουν προπονήσεις, ίσως κάποια φιλικά και κυρίως… ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ.

Η κορδέλα του μεταγραφικού σχεδιασμού «κόβεται» κι επίσημα και πλέον οι χιλιάδες φίλοι του Παναιτωλικού περιμένουν όλα να γίνουν στην ώρα τους, να μην χαθεί χρόνος έτσι ώστε την νέα σεζόν τα «καναρίνια» να παρουσιαστούν έτοιμα για να κάνουν πράξη το μεγάλο όνειρο της Ευρώπης!

Ηρακλής: Γιαννίκογλου, Κυριακίδης, Καραγκούνης, Ζιαμπάρης, Τσότρας, Πουρτουλίδης, Καρασαλίδης, Μοντέιρο (64΄Πασάς), Βέλλιος (76΄Βέλλιος), Λεοζίνιο, Τσιλιανίδης.

Παναιτωλικός: Περέιρα, Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Παπάζογλου, Ρουμπουλάκου, Μάρκος Πάουλο, Φερέιρα (77΄Βασιλούδης), Μουνιός, Μαρκόφσκι, Οουάρντα (82΄Κλέσιο), Παπουτσογιαννόπουλος (86΄Κόρσιενς).

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ