«Καλό ποδόσφαιρο και νίκες»

Το στίγμα των «κυανοκίτρινων» έδωσε ο Ντάλσιο, μέσω των όσων είπε στο «Yellow Power».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Ντάλσιο, τι είναι για εσένα αυτός ο αγώνας;
Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμένα, γιατί δεν έχω παίξει ποτέ αντίπαλος από τότε που έφυγα απ’ τη Μπενφίκα. Ελπίζω να τον ευχαριστηθούμε όλοι και ιδιαίτερα ο κόσμος που θα έρθει να τον παρακολουθήσει. Πιστεύω ότι θα είναι πολύς ο κόσμος, μιας και είναι ο πρώτος αγώνας που δίνουμε στο γήπεδό μας. Και βέβαια, θέλω πολύ να κερδίσω.

Η Μπενφίκα είναι ένα μεγάλο κλαμπ που αναδεικνύει νέους παίκτες. Για έναν νέο που φιλοδοξεί να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο, τι σημαίνει να γίνεται μέλος της;
Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες σε όλο τον κόσμο έπρεπε να μιμηθούν το παράδειγμά της. Η Μπενφίκα είναι ένας μεγάλος οργανισμός που έχει αποδείξει ότι κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα αυτό. Είναι κάτι ξεχωριστό και δίνει τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να δείξουν την αξία τους και να προχωρήσουν. Είτε παίζοντας στις ομάδες της είτε σε άλλες ομάδες ως δανεικοί, όπου τους παρακολουθούν και έχουν εικόνα για την εξέλιξή τους.

Ποιες αναμνήσεις κρατάς από την εμπειρία σου στη Μπενφίκα;
Και μόνο το γεγονός ότι πήγα εκεί πολύ μικρός και έγινα άνδρας, έχει για εμένα πολύ μεγάλη αξία. Ποδοσφαιρικά, έμαθα πολύ να παίζω ομαδικά, πράγμα που δεν είχα πριν. Βελτιώθηκα σωματικά και τεχνικά. Κατάλαβα τι σημαίνει δουλειά και πόσο σε βοηθάει να εξελιχτείς. Είναι ένα μεγάλο σχολείο, στο οποίο καθημερινά μαθαίνεις.

Ξεχωρίζεις κάποια ιδιαίτερη στιγμή;
Ήταν η ευκαιρία που μου δόθηκε να είμαι μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο φιλικό με τη Σάντος, προς τιμή δύο τεράστιων ποδοσφαιριστών, του Πελέ και του Εουσέμπιο, οι οποίοι μάλιστα ήταν παρόντες. Δεν θα ξεχάσω αυτές τις στιγμές.

Πελέ ή Εουσέμπιο;
Είμαι αρκετά μικρός και δεν τους είδα ποτέ να αγωνίζονται. Είναι από τα μεγάλα ονόματα που έχουν περάσει από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και έχουν γράψει ιστορία. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής ο Εουσέμπιο, αλλά στην εποχή τους απ’ ότι καταλαβαίνω ο Πελέ ήταν ο κορυφαίος.

Και από την Πορτογαλία, στην Ελλάδα. Τι σε έκανε να επιλέξεις τον Παναιτωλικό;
Ήταν μια δύσκολη απόφαση για εμένα. Την πρώτη φορά που έφυγα από τη χώρα μου τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενα και ήθελα. Αλλά ήμουν έτοιμος να ξαναδοκιμάσω, αυτή τη φορά εξετάζοντας με μεγαλύτερη προσοχή τις επιλογές που είχα.

Από που άντλησες πληροφορίες;
Μου μίλησε ο προπονητής μου, ο κ. Κάστρο, για το πλάνο της ομάδας και τις προοπτικές που μου προσφέρει ο Παναιτωλικός. Μίλησα με τον Γκούγκα και τον Αμαράλ, οι οποίοι αγωνίστηκαν το προηγούμενο διάστημα στην ομάδα. Μου είπαν καλύτερα για τις συνθήκες που υπάρχουν, ότι θα συναντήσω ανθρώπους που θα με βοηθήσουν. Για τον κόσμο που είναι δίπλα στην ομάδα και θέλει να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα από δω και μπρος.

Ποιες συνθήκες βρήκες τις είκοσι ημέρες που είσαι εδώ;
Τακτοποιήθηκα γρήγορα και άρχισα να συνηθίζω την πόλη. Το περιβάλλον που υπάρχει σε βοηθάει να συγκεντρωθείς στη δουλειά και εγώ ήρθα να δουλέψω για να βοηθήσω τον εαυτό μου και την ομάδα. Συναντώ φιλικούς ανθρώπους και ανυπομονώ να αρχίσουν οι αγώνες για να τους έχουμε πιο κοντά μας στο γήπεδο. Έδειξαν στην πρώτη προπόνηση που κάναμε εκεί, ότι ανυπομονούν κι αυτοί.

Πόσο σε βοηθάει η παρουσία στην ομάδα του συμπατριώτη σου προπονητή Λουίς Κάστρο, των συνεργατών του και συμπαικτών σου που μιλάτε την ίδια γλώσσα;
Βοηθάει πολύ στην προσαρμογή. Γνωρίζω ότι είναι ένα τιμ που βοηθάει πολύ τα νέα παιδιά και αυτό συμβαίνει το διάστημα που δουλεύουμε. Από τους νέους συμπαίκτες μου είμαι εντυπωσιασμένος. Οι Έλληνες μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και μας βοηθούν και εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά που ήρθαν τώρα. Είναι πολύ καλό το περιβάλλον και όλοι μαζί προσπαθούμε να βελτιωθούμε, έχοντας ως στόχο να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κάνουμε νίκες.

Με αυτά που βλέπεις έως τώρα στην προετοιμασία της ομάδας, τι να περιμένουν οι φίλαθλοι από τον νέο Παναιτωλικό;
Δουλεύουμε για να υλοποιήσουμε το πλάνο της ομάδας και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό σε κάθε αγώνα, όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια. Με το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε και με την προσπάθεια που θα κάνουμε, ελπίζω ότι θα φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο κοντά μας και θα τους κάνουμε χαρούμενους για τον φετινό Παναιτωλικό.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ