Κατώτερος των περιστάσεων…

Το… αντίο για φέτος στο Αγρίνιο δεν ήταν αυτό που ήθελε ο Παναιτωλικός και ο κόσμος του που γέμισε το γήπεδο, αφού τα πολλά λάθη και η κακή εμφάνιση στοίχισαν την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-5!

Το κίνητρο ήταν διπλό. Από την μία το τελευταίο για φέτος εντός έδρας ματς οπότε ζητούμενο ήταν ένα καλό «κλείσιμο» μπροστά στον κόσμο κι από την άλλη το… βαρύ όνομα του αντιπάλου, που ως πρωταθλητής είναι από μόνο του έξτρα κίνητρο.

Από την άλλη υπήρχαν και τα αρκετά σοβαρά προβλήματα απουσιών μιας και ο Ματζουράκης δεν είχε στην διάθεση του τα δύο βασικά άκρα της άμυνας (Κέβιν και Μύγα), αλλά και τον βασικό επιθετικό, τον Μαρκόφσκι, ο οποίος αντικαστάθηκε από τον Μουνιός.

Τελικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ίσχυσε αφού ο Παναιτωλικός… παραδόθηκε από νωρίς στις ορέξεις του Ολυμπιακού. Για άλλη μια φορά, η αμυντική λειτουργία ήταν αυτή που αποτέλεσει το πιο αδύναμο σημείο της ομάδας. Τόσο στην κεφαλιά του Φορτούνη στο 0-1, όσο και σε αυτή την Ντα Κόστα στο 0-2 (με… συνδρομή και Ρουμπουλάκου) κανείς από όσους αμύνονται για τον Παναιτωλικό δεν πηδάνε να διώξουν, κάνοντας έτσι πανεύκολο το έργο των αντιπάλων.

«Έργο» που είδαμε πολλές, πάρα πολλές φορές και στο συγκεκριμένο ματς, αλλά και γενικά φέτος και ίσως είναι ένα καλό μάθημα όσο αφορά την νέα χρονιά. Άλλωστε κάνει… μπαμ ότι στην άμυνα χρειάζεται «αναδιάρθρωση» και προφανώς εκεί θα γίνει και μεταγραφική κίνηση ή κινήσεις.

Όταν παίζεις με τον πρωταθλητή Ελλάδος, μια ομάδα που δύο σερί σεζόν έχει γκελάρει στο Αγρίνιο και θέλει… να μην τριτώσει τότε δεν κάνεις… δώρα. Γιατί θα το πληρώσεις. Ο Παναιτωλικός έκανε… από αέρος δώρα στον Ολυμπιακό πολλές φορές και έτσι το ματς έχασε κάθε ενδιαφέρον από το 30′ όταν ο Ντα Κόστα σκόραρε για το 0-2. Μάλιστα αν δεν υπήρχε Κυριακίδης στα δύο σερί κόρνερ του Φορτούνη, αλλά και το οριζόντιο δοκάρι στο σουτ του Ντα Κόστα, τότε ο δείκτης του σκορ στο πρώτο μέρος θα ήταν ακόμη πιο μεγάλο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την καλή στιγμή τους στο πρώτο μέρος στο 25′ όταν από πλάγια μέσα στην περιοχή ο Ουάρντα σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Καπίνο κι έτσι το 1-1 δεν έγινε. Από κει πέρα ο Τίτορμος ήταν ακίνδυνος. Προσπάθησε κυρίως από τα άκρα να βάλει την μπάλα στα καρέ του κίπερ του Ολυμπιακού, αλλά τα ατού του δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα ώστε να κάνουν… ζημιές.

Στην επανάληψη, με την σέντρα, ο Στέλιος Βασιλείου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με προφανή στόχο του «Ματζού» να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του. Να βρει ένα γκολ που θα την ξανάβαζε στο ματς. Την ευκαιρία την έχει ο Μουνιός στο 55′ αλλά γκολ δεν μπήκε. Όπως είχε γίνει και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, λίγο μετά την ευκαιρία του Αργεντίνου, ο Σεμπά στάθηκε τυχερός από τις κόντρες έκανε το 0-3 στο 57′ και τέλειωσε κάθε… αισιόδοξη σκέψη.

Δυστυχώς τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα για τον Παναιτωλικό μιας και ο Ολυμπιακός… για πολλούς λόγους ήθελε όχι απλά την νίκη αλλά τον διασυρμό του αντιπάλου. Στο 69′ ο Πουλίδο έκανε το 0-4 σαν σε προπόνηση. Από κει και πέρα το ματς ήταν… αλάνας.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το 0-5 με τον Πάρντο και ο Παναιτωλικός… μάζεψε στο φινάλε τις κακές εντυπώσεις με τα 2 γκολ των Ουάρντα και Κάπελ. Η ήττα όπως κι αν έχει ήταν βαριά αν και το χειροκρότημα δεν έλειψε στο φινάλε…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ