Κοίτα τι μου θύμισε…

Διαβάζοντας την εισήγηση που κατέθεσε στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ η εισηγήτρια της Επιτροπής και τακτική δικαστής Παναγιώτα Σπανού, διαπίστωσα την… “εμπλοκή” του Παναιτωλικού με όλα αυτά.

Πρώτα απ’ όλα ότι το όνομά του απουσιάζει ξανά. Όπως απουσιάζει από κάθε εξεταζόμενο ως ύποπτο, βρώμικο, κολάσιμο. Μου ξανά-θύμισε πόσο μακριά είναι απ’ ότι μολύνει το ποδόσφαιρο. Και πόσο τυχεροί είμαστε που μια τέτοια ομάδα εκπροσωπεί τον τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε. Πόσο περήφανοι νιώθουμε που διαφέρει από ότι κυριαρχεί στο χώρο.

Μην ξεχνάμε, όμως, ότι αυτό έχει και κόστος. Η διαφορετικότητα που μας κάνει περήφανους, πληρώνεται ακριβά. Και με αυτή τη διαπίστωση, περνάμε στη δεύτερη… “εμπλοκή”:

Διαβάστε κάποια από τα ονόματα που περιλαμβάνει η εισήγηση: Απόστολος Αμπάρκιολης, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητές).

Εδώ οι… αναμνήσεις είναι πολλές! Θυμηθείτε κι εσείς τι τράβηξαν τα καναρίνια από τα συγκεκριμένα (και όχι μόνο αυτά) παλληκάρια! Από τότε που έπαιζε στη Γ’ Εθνική (και δεν τον άφηναν να σηκώσει κεφάλι) έως τις μέρες μας.

Θα μου πεις, βιάζεσαι να καταδικάσεις κατηγορούμενους, πριν δικαστούν; Όχι βέβαια. Απλώς η λαϊκή “ετυμηγορία” γι’ αυτούς, βγήκε τότε, όχι σήμερα. Ήταν πάρα πολλοί οι μάρτυρες που διαπίστωσαν κατ’ επανάληψη εκείνο το διάστημα, πως συμπεριφέρθηκαν στον Παναιτωλικό, αλλά έμειναν ατιμώρητοι. Κι αυτό, είτε δικαστούν τώρα (από την Επιτροπή Δεοντολογίας ή από το Ποινικό Δικαστήριο) είτε αθωωθούν, δεν αλλάζει.

Ο Παναιτωλικός πλήρωσε ακριβά. Προφανώς, επειδή πληρούσε τις προϋποθέσεις που μπορεί κάποιος να διαβάσει παραπάνω, στη 2η παράγραφο…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ