«Κρύα» ήττα στην Τούμπα (2-0)

Οι «ασπρόμαυροι» υπό το βλέμμα του Ζοσέ Μπότο για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του αθλητικού διευθυντή, παρατάχθηκαν με μια ενδεκάδα ειδικών συνθηκών, εξαιτίας των πολλών προβλημάτων και των απουσιών το προηγούμενο διάστημα ελέω Covid-19.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Α. Ζίβκοβιτς και Άκπομ πήρε στην 20αδα τους Ζαμπά, Τσόλακ και έδωσε φανέλα βασικού στους Μουργκ και Μιτρίτσα, ενώ οι ανέτοιμοι Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ έφεραν τον Ροντρίγκο στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, αν και μετά την έλευση Σάστρε νιώθει ότι είναι με το ένα πόδι εκτός Τούμπας, απέδειξε πως είναι συνεπής και επαγγελματίας στις υποχρεώσεις του απέναντι στην ομάδα, κάτι που το ξέρει ο Ρουμάνος τεχνικός.

Στο κέντρο ο Χάρης Τσιγγάρας δίπλα στον Κούρτιτς ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τον αδερφό του, Άγγελο, ο οποίος ξεκίνησε στην ενδεκάδα του Παναιτωλικού που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με 16 ποδοσφαιριστές, καθώς παρέμειναν τα ουκ ολίγα προβλήματα λόγω κορονοϊού.

Κούρτιτς out, Κούρτιτς in

Από το ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ πήρε από τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Μελίσσα πριν από την συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών.

Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έχασε τον έλεγχο της μπάλας και ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι, όμως ο Κούρτιτς δεν μπόρεσε να τον νικήσει από την «άσπρη» βούλα. Μετά από τέσσερις ισάριθμες εύστοχες εκτελέσεις, ο Σλοβένος για πρώτη φορά επέλεξε να εκτελέσει πέναλτι στο κέντρο της εστίας και ήταν η «μοιραία», με τον Μελίσσα να του αρνείται το 11ο φετινό τέρμα.
Δεν συνέβη το ίδιο και στο 29ο λεπτό όταν ο Κούρτιτς βρέθηκε για δεύτερη φορά απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού από το σημείο του πέναλτι, που κέρδισε ο ΠΑΟΚ σε χέρι του Ντουάρτε.

Ο 33χρονος μέσος αυτή τη φορά σημάδεψε γωνία και άνοιξε το σκορ (1-0) για την ομάδα του Λουτσέσκου, που θα μπορούσε να είχε φτάσει και στο 2-0, αλλά ο Μελίσσας έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Αουγκούστο αναγκάζοντας τον Κούρτιτς να του δώσει συγχαρητήρια.

Χωρίς καθαρό μυαλό οι «ασπρόμαυροι»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «ασπρόμαυρους» δεν ήταν ούτε η διάθεση, ούτε η προσπάθεια, όσο η έλλειψη ποιότητας και η τελική πάσα. Ουκ ολίγες φορές βγήκαν με προϋποθέσεις στην κόντρα, πάτησαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η τελική επιλογή των περισσοτέρων παικτών του Λουτσέσκου, απλά έβγαζαν τον Ρουμάνο απ’ τα ρούχα του.

Ο ΠΑΟΚ με το σκορ στο 1-0 συνέχισε να παίζει με τη φωτιά. Στο 52’ χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης και του κάθετου δοκαριού στην κεφαλιά του Βέργου, στην καλύτερη στιγμή του Παναιτωλικού, ενώ στο αμέσως λεπτό ο Μελίσσας ξανά είπε «όχι» στο πλασέ του Μουργκ.

Επιστροφή με γκολ για Ζαμπά

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και το πιο αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η επιστροφή του Λέο Ζαμπά σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ ύστερα από 488 ημέρες, ενώ λίγο αργότερα και ο Αντόνιο Τσόλακ εμφανίστηκε ξανά με τα «ασπρόμαυρα».

Ο Λύρατζης στο 82’ πρόλαβε και έδιωξε προτού η μπάλα καταλήξει στον Βέργο κι από εκεί στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λέο Ζαμπά με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0 και πανηγύρισε το γκολ του ρίχνοντας κάτω τον Λουτσέσκου! Ονειρεμένη επιστροφή…

MVP: Ο Γιάσμιν Κούρτιτς μπορεί να αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση πέναλτι, αλλά τελικά και σκόραρε και ήταν ο παίκτης που προσπαθούσε να βγάλει σωστά τον ΠΑΟΚ στην επίθεση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Μιτρίτσα του πρώτου μέρους και ο Ζαμπά από την στιγμή που μπήκε στο ματς παίρνουν καλό βαθμό, ενώ Νίκος Μελίσσας μπορεί να έκανε το λάθος στο πρώτο πέναλτι, όμως με τις αποκρούσεις του κράτησε τον Παναιτωλικό μέσα στο ματς μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Με την είσοδο του ο Ζαμπά (απ) έδειξε τη μέτρια έως κακή παρουσία του Μουργκ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μελίσσας πήγε να κάνει την γκάφα του αγώνα, αλλά διόρθωσε το λάθος του με την απόκρουση στην [πρώτη φετινή χαμένη εκτέλεση πέναλτι από τον Κούρτιτς.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Ζαμπάλας από την Ήπειρο χρειάστηκε να πάει ο ίδιος στο μόνιτορ και να καταλογίσει το πέναλτι στο χέρι του Ντουάρτε. Ο ΠΑΟΚ φώναξε για χέρι του Α. Τσιγγάρα, αλλά τόσο ο διαιτητής όσο και o VAR είπαν «παίζεται».

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έκανε ποδαρικό με το δεξί νικώντας τα προβλήματα, τις απουσίες, την ανετοιμότητά και την έλλειψη ρυθμού. Οι «ασπρόμαυροι» δίχως να εντυπωσιάζουν έχουν καταφέρει να μετρούν έξι σερί νίκες και να κερδίζουν πολλά στο κομμάτι της ψυχολογίας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο (62’ Βιεϊρινια), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (70’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Μουργκ (70’ Ζαμπά), Μιτρίτσα (77’ Σίντκλεϊ), Σφιντέρσκι (77’ Τσόλακ)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους, Φλόρες, Α. Τσιγγάρας (85’ Μπελεβώνης), Μπαρμπόσα (85’ Μόρσεϊ), Ντουάρτε (75’ Καρέλης), Μεντόσα (75’ Μάρτενσον), Βέργος

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ