Κυριακίδης, το φάρμακο για όλα!

Με έναν εκπληκτικό για άλλη μια φορά φέτος Δημήτρη Κυριακίδη, αλλά και όλους όσοι έπαιξαν να καταθέτουν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ο Παναιτωλικός πήρε έναν πολύτιμο κι ιστορικό βαθμό κόντρα στην ΑΕΚ (0-0), ενώ θα μπορούσε να φύγει και νικητής αν ο Κλέσιο ήταν πιο εύστοχος σε μοναδικό τετ α τετ!
Με αποστολή… ανάγκης εξαιτίας Κόπα Άφρικα, ιώσεων και αποδεσμεύσεων εξ αρχής το έργο του Παναιτωλικού θα ήταν δύσκολο στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στην ΑΕΚ, που είχε μεγάλη ανάγκη να ξεκινήσει νικηφόρα στο 2017. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν λίγο πριν την σέντρα τέθηκε νοκ άουτ λόγω υψηλού πυρετού και ο Γρηγόρης Μάκος ενώ και ο Μαρκόφσκι που άρχισε στο βασικό σχήμα είχε… εμφανή πάνω του τα σημάδια της ίωσης. Το μοτίβο στο πρώτο μέρος το αναμενόμενο.

Η Ένωση φουλ επίθεση με πλαγιοκοπήσεις κυρίως του Μάνταλου ώστε να… σπάσει την άμυνα του Παναιτωλικού και να βρει το γρήγορο γκολ. Δεν το κατάφερε ούτε με τον Αϊντάρεβιτς στο 4΄όταν ο Κυριακίδης έκανε εκπληκτική επέμβαση, ούτε λίγο αργότερα όταν από λάθος έξοδου του κίπερ των Αγρινιωτών (συνέβη κι αυτό!!!), ο Μαρκόφσκι πρόλαβε να κοντράρει το σουτ του Πέκχαρτ πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ΑΕΚ πίεσε και πάλι με 3-4 σερί σουτ στην εστία του Παναιτωλικού αλλά πάντα κάποιο «κυανοκίτρινο» κορμί έβρισκε την μπάλα. Από την άλλη ο Παναιτωλικός κράτησε λιγότερο από 10 λεπτά την μπάλα στα πόδια του, δίνοντας συνεχώς στον αντίπαλο την ευκαιρία να βρεθεί στην περιοχή του. Το μηδέν στις τελικές άλλωστε τα λέει όλα για την εικόνα του πρώτου μέρους, έστω κι αν ο στόχος που ήταν και το μηδέν στην άμυνα είχε επιτευχθεί.
Τα ίδια και στην επανάληψη
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο… ελάχιστο στην επανάληψη. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, προσπαθούσε να βρει χώρους προς την περιοχή του Κυριακίδη και ο Παναιτωλικός με δύο ζώνες, αμύνοταν μαζικά καθώς δεν άφηναν στους γηπεδούχους να βρουν ευκαιρίες. Δημιουργικά το απόλυτο μηδέν καθώς τόσο ο Κλέσιο, όσο και ο Μουνιόζ είχαν και αμυντικούς προσανατολισμούς, ενώ ο Ρόσα που έκανε… όργια στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ κινήθηκε σε ρηχά νερά. Πάντως το σημαντικό για τους φιλοξενούμενους ήταν πως η σωστή αμυντική συμπεριφορά όσο περνούσε η ώρα εκνεύριζε και απογοήτευε τους παίκτες της ΑΕΚ που δεν έβρισκαν στόχο.
Ξαναχάθηκε το άχαστο!
Ο Μοράις βλέποντας όλο αυτό ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο του Μπακασέτα στο 67΄ και το… πέρασμα του Μάνταλου στο κέντρο. Πάντως η μεγάλη φάση του αγώνα και η πρώτη του Παναιτωλικού σημειώνεται στο 68΄όταν από λάθος του Κολοβέτσιου ο Κλέσιο βγαίνει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Μπάρκα αλλά πλασάρει άουτ!

Όπως και στο Καραϊσκάκη έτσι και στο ΟΑΚΑ οι παίκτες του Τίτορμου χάνουν το… άχαστο! Η ΑΕΚ πίεζε και ο Κυριακίδης χρειάστηκε ξανά στο 79′ όταν απέκρουσε το πολύ δυνατό σουτ του Γιόχανσον. Στο 82΄ο Μαρκόφσκι… παρέδωσε πνεύμα αφού αποχώρησε με το φορείο κι έδωσε την θέση του στον Παπουτσογιαννόπουλο που επανεμφανίστηκε μετά από καιρό, με τον Κλέσιο να πηγαίνει στην κορυφή, ενώ λίγο πριν το φινάλε έκανε ντεμπούτο για φέτος και ο Βασιλούδης για να μπει ενα… ζευγάρι φρέσκα πόδια!

ΕΠΟΣ Κυριακίδη

Στο 88’ο Κυριακίδης ήταν και πάλι εκεί στο… χωρίς ορατότητα σουτ του Σιμόες. Στο 90΄ο Παναιτωλικός πήγε για την… κλοπή της χρονιάς όταν και πάλι ο Κλέσιο πέρασε τους πάντες στο σπριντ, μπήκε στην περιοχή πλάσαρε όμως ο Μπάρκας με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ. Η σφραγίδα στον ιστορικό βαθμό μπήκε και πάλι από τον Δημήτρη Κυριακίδη με την επέμβαση στην κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στα… χασομέρια!

ΑΕΚ:Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (85΄Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Πατίτο (67′ Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78΄Βάργκας)

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρότσα, Κουτρομάνος (90+ Μαλής), Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87΄Βασιλούδης), Μουνιόζ, Μαρκόβσκι (82΄Παπουτσογιαννόπουλος).

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ