Με αυτούς μπορεί!

Το βράδυ του Σαββάτου ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τον Βόλο, το σφύριγμα της λήξης του φετινού πρωταθλήματος. Ο Παναιτωλικός τελείωσε τον αγώνα με 7 Έλληνες στον αγωνιστικό χώρο: Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Παρράς, Τσιγγάρας, Μπελεβώνης, Καββαδίας.

Εκτός του πρώτου, οι άλλοι έξι είναι δικά του παιδιά. Παίκτες που βγήκαν από την Ακαδημία του Παναιτωλικού. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 19 ετών! Ο μεγαλύτερος σε ηλικία (22) Παρράς, με τρεις σεζόν στη Super League. Ο 20χρονος Τσιγγάρας και ο 19χρονος Λιάβας με συμμετοχές σε δύο σεζόν. Οι άλλοι τρεις πρωτοεμφανιζόμενοι.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, πολλές επιλογές του καλοκαιριού αποδείχτηκαν λάθος. Εκείνη του προπονητή, αλλά και αρκετών παικτών που δεν πρόσφεραν. Λάθη που άρχισαν να διορθώνονται, πρώτα με τον ερχομό του Χάβου και τον Γενάρη με τον ερχομό παικτών που έβαλαν πλάτη για την παραμονή.

Ο στόχος που επιτεύχθηκε σίγουρα, ήταν εκείνος που αφορούσε την ανάδειξη, προώθηση και αξιοποίηση γηγενών παικτών. Η δουλειά που ξεκίνησε πέρσι με τον Δέλλα, συνεχίστηκε (παρά τις δυσκολίες) και φέτος. Το μισό ρόστερ είναι παιδιά από τα Τμήματα Υποδομής και ο αριθμός εκείνων που έπαιξαν, μεγάλωσε.

Παρότι η ομάδα έπαιζε την επιβίωσή της, στηρίχτηκε σ’ αυτά και δικαιώθηκε. Οι ίδιοι πήραν πολύτιμες εμπειρίες και πλέον λογίζονται ως οι μονάδες πάνω στις οποίες μπορεί να σχεδιαστεί ο Παναιτωλικός της επόμενης χρονιάς.

Ποιος ξέρει; Ίσως οι πιτσιρικάδες παίξουν σημαντικό ρόλο για να υλοποιηθεί ένας μεγάλος στόχος που τέθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Σε βάθος τριετίας ο Παναιτωλικός να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της Ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ