Μονόδρομος η αναδιάρθρωση

Έχουν καταβληθεί φιλότιμες προσπάθειες για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, αλλά δεν φαίνεται εφικτό. Μόνο η Super League 1 ξεκίνησε ατομικές προπονήσεις και βλέπουμε. Super League 2 και Football League εξετάζουν τι θα κάνουν και αν μπορούν να κάνουν κάτι. Όμως πέφτουν σε αδιέξοδο.

Η απάντηση που πήραν απ’ τους ειδικούς είναι ότι μπορούν να αρχίσουν προπονήσεις όπως και η μεγάλη κατηγορία, αλλά τηρώντας κατά γράμμα το συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Το οποίο είναι τόσο αυστηρό και με μεγάλο οικονομικό κόστος, που στην ουσία δεν μπορούν να εφαρμόσουν.

Πώς για παράδειγμα θα μπορέσουν να είναι συνεπείς στην υποχρέωση για επαναλαμβανόμενα τεστ, όταν το κόστος τους ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά ομάδα; Πώς θα τηρήσουν μέτρα υγιεινής χωρίς να διαθέτουν οργανωμένα αθλητικά κέντρα;

Η συνέχιση των αγώνων είναι αδύνατη και το μόνο που απομένει είναι η λήψη της οριστικής απόφασης που θα βάλει λουκέτο στα δύο πρωταθλήματα. Όπως έγινε ήδη με τη Γ’ Εθνική, όπως έγινε με όλα τα τοπικά.

Η Super League θα είναι η μόνη που θ’ αρχίσει; Ακόμα και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, μπορεί να δούμε αγώνες σε ένα (και πλέον) μήνα από σήμερα. Αλλά τι νόημα θα έχουν μέσα στο γενικότερο λουκέτο που έχει μπει; Άντε να έχουν κάποια (έστω μικρή) αξία τα Play-off. Τα Play-out θα είναι άχρηστα. Πώς θα γίνουν μπαράζ αφού οι ομάδες της Super League 2 θα έχουν πάει διακοπές;

Όλοι γνωρίζουν ότι σε αυτή την περίπτωση η αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος. Και αν για την πρώτη κατηγορία θα λύσει τον γόρδιο δεσμό της αδυναμίας πραγματοποίησης αγώνων μπαράζ, για τις μικρότερες κατηγορίες όπου προκύπτουν τεράστιες αδικίες από τον “ξαφνικό θάνατο” των πρωταθλημάτων, μόνο η αναδιάρθρωση μπορεί να δώσει έστω και ελάχιστη αίσθηση δικαίου.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ