Μύγας: Αλλάξαμε επίπεδο ως ομάδα!

Για τα νέα δεδομένα που ανοίγονται στην καριέρα του από την θέση του δεξιού μπακ, αλλά και για την βελτίωση της εικόνας του Παναιτωλικού, μίλησε ο Γιώργος Μύγας. Ο νεαρός αμυντικός αναφέρθηκε στην νίκη επί της Βέροιας, στο… φρέσκο που έφερε ο Μαντζουράκης και στο πως αισθάνεται στην νέα του θέση!

Αναλυτικά η συνέντευξη του διεθνή άσου του Παναιτωλικού στο gazzetta.gr:

-Το σχόλιο σου για το… διπλό στην Βέροια;

«Ήταν πολύ μεγάλη και πάνω από όλα, επαγγελματική νίκη, αυτός ο όρος είναι ο πιο σωστός για να την χαρακτηρίσει. Είχαμε απέναντί μας μία ομάδα καλή, με ποιότητα, αλλά με αδυναμίες.  Είχαμε δουλέψει καλά και μεθοδικά όλη την εβδομάδα, ξέραμε πως να χτυπήσουμε και δικαιωθήκαμε. Δείξαμε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο, αυτό ήταν το κλειδί και έτσι πρέπει να είμαστε πάντα. Η Βέροια έχει παρουσιάσει ένα θέμα στην έδρα της, δεν ξέρω γιατί, αλλά το σημαντικό για εμάς, είναι πως φροντίσαμε να το… επιβεβαιώσουμε και να πάρουμε το τρίποντο».

-Εκεί κρίθηκε, δηλαδή, το παιχνίδι; 

«Σίγουρα, το πρώτο και βασικό, ήταν το λάθος που έγινε και καταφέραμε από νωρίς να πάρουμε το προβάδισμα. Γενικά, πάντως, έχουμε δείξει πως δεν αφήνουμε ευκαιρίες να περάσουν και να μην τις εκμεταλλευτούμε. Αυτό για εμάς είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο. Είτε είναι μία λάθος αντίδραση, είτε η αδυναμία που παρουσιάζει η Βέροια στην έδρα της, είτε ότι μπορεί να μας χαρίσει βαθμούς, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αρπάξουμε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία και έτσι πρέπει να ενεργούμε».

-Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό. Έπρεπε να κρατήσετε και το προβάδισμα…

«Καλά, αυτό εννοείται. Αλλά το πετύχαμε σχετικά εύκολα, κατά την άποψή μου. Παρουσιάσαμε και πάλι μία πολύ σωστή αμυντική λειτουργία, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει ρήγματα και να μας απειλήσει. Δεν ξέρω αν φταίει το γρήγορο γκολ που πετύχαμε και ο τρόπος που ήρθε αυτό, αλλά είδα την Βέροια να είναι πολύ νευρική και αυτό έκανε πιο εύκολο το έργο μας. Τώρα αυτό το παιχνίδι τέλειωσε, κοιτάμε μπροστά και δε στεκόμαστε σε αυτό. Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

-Μετά από αυτή την νίκη, πιστεύεις πως ξεφεύγετε από το γκρουπ που παλεύει για την σωτηρία; Αλλάζουν οι στόχοι σας; 

«Κοιτάμε μπροστά, όπως είπα, παιχνίδι με παιχνίδι να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται και να κερδίζουμε. Δεν χρειάζονται βιασύνες. Σίγουρα υπάρχει, πλέον, ένα… μαξιλαράκι ασφαλείας, αλλά το πρωτάθλημα φέτος είναι πραγματικά δύσκολο και ανταγωνιστικό. Από την μία στιγμή στην άλλη μπορεί να βρεθείς ψιλά ή χαμηλά, οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Όπως και να έχει, θέλουμε να μένουμε συγκεντρωμένοι και να παλεύουμε για το καλύτερο».

-Η σεζόν δε ξεκίνησε καλά, όμως τώρα δείχνει σε καλή κατάσταση ο Παναιτωλικός…

«Σίγουρα, το ’16 έχει μπει πολύ καλά για εμάς. Τώρα ήταν το 3ο σερί ματς που δεν ηττηθήκαμε, με τα δύο να είναι εκτός, έχουμε μαζέψει 7 βαθμούς σε αυτά και… όλα καλά. Όχι πως αυτό σημαίνει κάτι, όπως είπα και πριν, μέσα σε μία-δύο αγωνιστικές, αν χάσεις το μυαλό σου, όλα έρχονται τούμπα. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να πάμε την ομάδα πιο ψηλά, δεν μας αξίζει να παλεύουμε για την σωτηρία, πρέπει όμως να το αποδείξουμε, όχι να το λέμε μόνο».

-Τι έφερε αυτή την αλλαγή κατά την γνώμη σου; 

«Η αλλαγή προπονητή είναι αυτό που μας έδωσε την ώθηση. Και δε το λέω για να εκθέσω τον προηγούμενο κόουτς, απλά δεν έπιασε και τώρα μπήκαμε σε ένα δρόμο που μας ταιριάζει καλύτερα. Ο κόουτς τώρα δούλεψε πολύ, μοίρασε ρόλους, μας βοήθησε με την εμπειρία του, ενώ μας έχει ανεβάσει πολύ και ψυχολογικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό νομίζω, πλέον έχουμε αποκτήσει ταυτότητα ξανά και μπορούμε να αποδώσουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Αν και η αλήθεια είναι, πως, κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, μπορούμε να παίξουμε και πολύ καλύτερα, υπάρχει ταλέντο».

-Έχεις… ζήσει την πετυχημένη περίοδο με τον Χάβο, την “παρένθεση” με τον Πόντες και τώρα με τον Μαντζουράκη. Ποιες διαφορές βλέπεις; 

«Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία σύγκρισης. Ο κ. Χάβος μας βοήθησε πάρα πολύ, αυτός είναι που ανέβασε την ομάδα και την καθιέρωσε στα μεγάλα σαλόνια. Μας έδωσε χαρακτήρα, μας άλλαξε επίπεδο θα έλεγα και του χρωστάμε πάρα πολλά. Πλέον, όμως, οι δρόμο μας έχουν χωρίσει και κοιτάμε μπροστά. Το καλοκαίρι ήρθε ένας άλλος προπονητής, από την Πορτογαλία, με διαφορετική φιλοσοφία και με αρκετές ιδέες. Αυτά, όμως, δεν έδεσαν με εμάς και χρειάστηκε να αντικατασταθεί. Τώρα, για τον κ. Ματζουράκη τα είπα και πιο πριν, είναι αυτός που μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση. Αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα, ακόμα δουλεύουμε σκληρά, μαθαίνουμε από αυτόν και βελτιωνόμαστε. Θα δείτε και καλύτερα πράγματα από εμάς».

-Μία από τις αλλαγές που έφερε, ήταν πως έπαιξες στην άμυνα. Το είχε δοκιμάσει ο Χάβος, ο Μαντζουράκης το… καθιέρωσε και ανοίγεται μία νέα καριέρα μπροστά σου…

«Έτσι είναι, πρέπει να παραδεχτώ, μάλιστα, πως στην αρχή δε μου άρεσε. Όταν είδα, όμως, πως μπορώ να ανταποκριθώ και όσο μάθαινα να παίζω την θέση, άλλαξα γνώμη. Τώρα πια, επί ημερών Μαντζουράκη, νομίζω πως βελτιώνομαι διαρκώς γιατί μου μαθαίνει, είναι κάτι σαν δάσκαλος για εμένα. Τα συνεχόμενα παιχνίδια με βοηθάνε και μπορώ έτσι να βελτιώνομαι, όχι μόνο όσο έχει φανεί, αλλά και ακόμα περισσότερο στην πορεία. Θέλει πολύ δουλειά από μεριάς μου, αλλά είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα και πιστεύω πως θα τα καταφέρω».

-Έχεις πάρει τον… αέρα της θέσης; 

«Στην αρχή ήμουν αρκετά αγχωμένος και ίσως γι αυτό να μην το απολάμβανα τόσο. Δεν ήξερα την θέση και φοβόμουν πως θα κάνω κάποιο λάθος που μπορεί να κοστίσει. Αλλά τώρα, νιώθω άνετα. Όχι γιατί τα έμαθα όλα, ξέρω πως ακόμα πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου, όμως δεν νιώθω… πρωτάρης ή έξω από τα νερά μου, όπως τις πρώτες μέρες».

-Είπες πως θέλεις να βελτιωθείς ακόμα περισσότερο. Που πιστεύεις ότι πρέπει να δουλέψεις; 

«Το επιθετικό κομμάτι. Αν και ξεκίνησα να παίζω ως εξτρέμ, νομίζω πως τώρα που είμαι στο δεξί άκρο της άμυνας, δεν είμαι τόσο… απειλητικός όσο θα έπρεπε. Θέλω, λοιπόν, να δουλέψω και να γίνω πιο απειλητικός, να με… αισθάνεται ο αντίπαλος και αυτό θα βοηθήσει και στο να δέχομαι λιγότερες επιθέσεις. Όχι ότι είναι μόνο αυτό, γενικά πρέπει να δουλεύω, αλλά αυτό… ξεχωρίζω».

-Οι στόχοι σου ποιοι είναι;

«Για τώρα, να βοηθάω τον Παναιτωλικό. Θέλω να καθιερωθώ και να να αποδείξω πως αξίζω. Την ομάδα την αγαπάω, θέλω να κάνω γεμάτες σεζόν με τον Παναιτωλικό και να γίνω… λιθαράκι στην ιστορία του. Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους, έτσι πρέπει, αυτό της αξίζει και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ να τους πετύχει. Αυτά για τώρα και μετά… βλέπουμε».

-Ποιοι είναι αυτοί οι ψηλοί στόχοι που ανέφερες; 

«Ο Παναιτωλικός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, με κόσμο τρομερό και γενικά, μεγάλη δυναμική. Δεν την αντιπροσωπεύει να παλεύει για την σωτηρία, υποτιμάμε τους εαυτούς μας και τις δυνατότητές μας. Έχει αλλάξει επίπεδο η ομάδα και πρέπει να το δείχνει πάντα στο γήπεδο αυτό. Ίσως να μην προλαβαίνουμε τα πλέι οφ, ξέρουμε πως έχουμε χάσει πολύτιμο έδαφος, όμως μία θέση εκεί κοντά, 6η ή 7η ας πούμε, είναι κάτι εφικτό. Αρκεί να δουλεύουμε, να έχουμε συγκέντρωση και να μην χάνουμε τον προσανατολισμό μας».

-Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις; 

«Στην ομάδα, να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Στον κόσμο, από την άλλη, να συνεχίσει να μας στηρίζει. Το έκανε στα δύσκολα, να το κάνει και τώρα που φτιάχνουν τα πράγματα, γιατί τους έχουμε ανάγκη. Χωρίς τον κόσμο μας είμαστε μισοί».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ