Νίκησε τον ΠΑΣ, δείχνει καλά στοιχεία αλλά «έχασε» τον Περέιρα

Ακόμη μία «φιλική» νίκη πήρε σήμερα ο Παναιτωλικός, που σε γενικές γραμμές ήταν καλός στα Γιάννινα και κέρδισε τον ΠΑΣ με 3-2.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Ροντρίγκεζ κάτω από τα γκολπόστ, τους Λούι. Μαλή, Βργκοτς, Περέιρα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μόρσεϊ, Βαρόνε, Τσιγγάρα, Μεντόσα τετράδα στα χαφ και τον Ντίας σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καρέλη.

Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα, είχαν τον έλεγχο αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά τα καρέ του Παναιτωλικού. Τα «καναρίνια» είχαν σωστές τοποθετήσεις και στο 18′ άνοιξαν το σκορ με τον Βργκοτς, όταν σε στατική φάση «νίκησε» κατά κράτος τον Περέα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο αργότερα (23′) η κακοδαιμονία «χτύπησε» την ομάδα καθώς ο Περέιρα έπεσε άτσαλα, τραυματίστηκε στον ώμο και αντικαταστάθηκε. Ο Ο νεαρός θα υποβληθεί σε εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη, αν και η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο πως υπέστη εξάρθρωση ώμου και εφόσον επιβεβαιωθεί θα μείνει για καιρό εκτός δράσης.

Μέχρι την ανάπαυλα η ομάδα είχε πάρα πολύ καλό passing game, ενώ πρέπει να κρατήσει και την ανασταλτική της λειτουργία, κυρίως στις στημένες φάσεις του ΠΑΣ. Οπου πλην μίας περίπτωσης με τον Περέα δεν απειλήθηκε άλλη φορά ουσιαστικά.

Αντίθετα οι «κυανοκίτρινοι» άπλωσαν σε αρκετές περιπτώσεις ωραία το παιχνίδι τους (ο Βαρόνε έδειχνε να είναι χρόνια στον Παναιτωλικό) και με ανάλογο τρόπο βρήκαν και ένα δεύτερο γκολ με τον Ντίας. Ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε από κοντά μετά από απόκρουση του Λοντίγκιν σε σουτ Μόρσει, ο οποίος έκανε ωραία ατομική ενέργεια και απείλησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο δεύτερο μισό ο ρυθμός παρέμεινε σε υψηλά στάνταρ. Με την είσοδο του Βέργου η ομάδα πήγε σε ένα «καθαρό» 4-4-2 και συνέχισε να βγάζει φάσεις. Μέχρι το φινάλε ο Καρέλης απώλεσε 2 τετ α τετ, η ομάδα «πάτησε» αρκετές φορές στα καρέ του Λοντίγκιν, ενώ σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ με κεφαλιά-ψαράκι του Μαλή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα.

Ομως είναι «καμπανάκι» το ότι η εστία της παραβιάστηκε δις, αρχικά με τον Παντελάκη σε στατική φάση και ύστερα από τον Λώλη του 79′ σε φάση διαρκείας και ενώ αρχικά ο Μελίσσας έκανε εξαιρετική επέμβαση.

Η σύνθεση της ομάδας: Ροντρίγκες (46’ Μελίσσας), Λούι, Βργκοτς, Μαλής (74’ Κορνέλιους), Περέιρα (λ.τ. 23’ Χουχούμης), Τσιγγάρας, Βαρόνε (46’ Βέργος), Ντίας, Μόρσεϊ (59’ Ντουάρτε), Μεντόσα, Καρέλης (83’ Μπελεβώνης Χρ.).

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ