Να βγουν μόνοι τους και στην Ευρωπαϊκή αγορά

Δέκα μέρες πριν τη «σέντρα» του πρωταθλήματος και προκήρυξη δεν έχει υπογραφεί! Οι μισές ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και φυσικά αρνούνται να συναινέσουν σε ένα πρωτάθλημα πλούσιων εναντίον… άφραγκων.

Γύρω απ’ αυτό έχει αναπτυχθεί πλούσια ρητορική και ο καθένας καταθέτει απόψεις ανάλογα με το χρώμα γυαλιών που φοράει. Και είναι εύκολο να τα χρεώσουμε στις μικρομεσαίες ομάδες, που κατέστρεψαν το ποδόσφαιρό μας…

Οφείλουμε, όμως, να ξαναθυμηθούμε ότι η Super League είναι Συνεταιρισμός. Ότι όλοι οι συνεταίροι έχουν ίσια δικαιώματα και οι «ισχυροί» και οι «αδύναμοι». Όπως και υποχρεώσεις. Αναλογικά, σύμφωνα με ένα σωρό κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας για τη λειτουργία Συνεταιρισμών, Λιγκών κ.α.

Αν αφαιρούμε αυτή την παράμετρο από την κουβέντα μας, όποια συμπεράσματα κι αν βγάλουμε, εξ’ ορισμού λάθος θα είναι.

Αλλά ας το προσπεράσουμε κι αυτό. Αν υιοθετήσουμε τη ρητορική Καραπαπά που λέει ότι καθένας ξεχωριστά (παρότι μιλάμε για μέλη του ίδιου Συνεταιρισμού) πρέπει να βγει στην ελεύθερη αγορά και ότι μπορέσει να πάρει. 12 εκ. ο Ολυμπιακός, τίποτα ο Παναιτωλικός.

Θα ισοπέδωνε κάθε απόπειρα ένστασης των μικρών ΠΑΕ στα λεγόμενά του, αν την παραπάνω τακτική την εφάρμοζε παντού. Και όχι επιλεκτικά. Να βγουν ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ, ή ο ΠΑΟ, που δεν θέλουν κεντρική διαχείριση, να δηλώσουν ότι δεν συμμετέχουν στα κοινά έσοδα (τηλεοπτικά και άλλα) που προσφέρει η συμμετοχή τους στο Champions League (λέμε τώρα…) του Europa ή άλλης Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ότι θα βγουν μόνοι τους στην αγορά και ότι πάρουν!!!

Αν, λοιπόν, λειτουργήσουν έτσι, τότε ναι, ο Παναιτωλικός και οι άλλοι 6 που καταστρέφουν το ποδόσφαιρο, δεν δικαιούται να ομιλούν…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ