«Να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο»

Στο ψυχολογικό κομμάτι στάθηκε ο Μάκης Χάβος, μετά την σημερινή εξαιρετική εμφάνιση του Παναιτωλικού. Παράλληλα ζήτησε από τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Τα μπράβο αξίζουν σ’ αυτούς. Σίγουρα ήταν μια πολύ σημαντική νίκη γιατί όλοι είχαμε καταλάβει όσοι είμαστε γύρω από την ομάδα όπως και ο κόσμος ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη της νίκης για να μη μπλέξουμε σε περιπέτειες. Αυτή η νίκη θέλω να πιστεύω ότι θα μας δώσει μεγάλη ώθηση και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο και χάρηκα πάρα πολύ σήμερα για τον παλμό που είχε. Όλος ο κόσμος φώναζε Παναιτωλικός και απ’ ότι θυμάμαι από την προηγούμενη εμπειρία μου, η μεγάλη δύναμη του Παναιτωλικού είναι ο κόσμος του. Γι’ αυτό εμείς θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο και στο επόμενο παιχνίδι στο Αγρίνιο με τον Πλατανιά να έχουμε την ίδια υποστήριξη. Και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες», είπε αρχικά.
Μετά ρωτήθηκε αν η σημερινή εμφάνιση των «κυανοκίτρινων» θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον κόσμο ώστε να έρθει στο γήπεδο. «Οπωσδήποτε γιατί ο κόσμος για να έρθει πρέπει να του δείξεις κάτι και αυτό συζητήσαμε με τα παιδιά. Όταν δείξεις πάθος, δείξεις ενέργεια και ότι θέλεις πάρα πολύ τη νίκη συν τα τακτικά κομμάτια που ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία και προσπαθούμε να βάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι που εγώ θέλω, σίγουρα ο κόσμος ζεσταίνεται και έρχεται και περισσότερο στο γήπεδο και φωνάζει περισσότερο το όνομα της ομάδας μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν επί ημερών του. «Η ομάδα είχε ένα συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης και μια άλφα φιλοσοφία. Εγώ προσπάθησα να δώσω ψυχολογία στα παιδιά γιατί η ομάδα είναι καλά προπονημένη και οφείλουμε να πούμε και ένα μπράβο στον κ. Ματζουράκη. Από εκεί και πέρα το ψυχολογικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι παρ’ όλο που είχαμε και το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και μετά πάλι με τον ΠΑΟΚ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θεωρώ ότι αυτή την εβδομάδα τα παιδιά δουλεύοντας καλά και αναδείξαμε και κάποιες αδυναμίες του αντιπάλου, ανταποκρίθηκαν πλήρως». Μετά τόνισε πως ακόμη τα «καναρίνια» δεν έχουν φτάσει στα στάνταρ που αυτός θέλει. «Οχι. Ακόμα θέλουμε πάρα πολύ δουλειά σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Το πιο ευχάριστο απ’ όλα ήταν ότι η αμυντική λειτουργία –γιατί οι καλές οι ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ξεκινούν πάντα από την άμυνα- ήταν πολύ καλή. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο τρανζίσιον και όταν χάναμε τη μπάλα πιέζαμε να την ξαναπάρουμε και αυτό ξεκινάει όταν οι πίσω παίκτες έχουν καλές θέσεις μέσα στο γήπεδο».

Μετά μίλησε για τα μεταγραφικά. «Ήδη πήραμε τον Παπαδόπουλο και η ομάδα χρειάζεται και ψάχνει να βρει εξτρέμ, winger. Πρέπει να έχουμε λύσεις στο επιθετικό τρίτο, ειδικά σε ομάδες που κλείνονται και παίζουν στο δικό τους αμυντικό τρίτο. Πρέπει να έχουμε παίκτες οι οποίοι θα μπορούνε να είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός. Ο πρώτος τρόπος διάσπασης της αντιπάλου άμυνας στο αμυντικό τους τρίτο είναι το ένας εναντίον ενός και εκεί χρειαζόμαστε ένα παίκτη με ταχύτητα και ευελιξία. Όχι ότι τα παιδιά που έχουμε δεν είναι καλά, προς Θεού. Είδατε ότι έχουμε τον Κλέσιο, ο Ρόσα στην πλευρά του ήταν πολύ καλός, ο Μουνιός μπήκε με διάθεση και έβαλε το γκολ. Σίγουρα όμως μια καλή ομάδα όπως ο Παναιτωλικός που έχει απαιτήσεις χρειάζεται ακόμη ένα winger».

Κλείνοντας ρωτήθηκε αν ο Παναιτωλικός έχει αδικήσει τον εαυτό του σε ορισμένα παλαιότερα παιχνίδια του. «Με βάζετε σε ερωτήσεις οι οποίες δε θέλω να απαντήσω. Τι να πω…;»

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ