Να είχα χίλια μάτια να σε βλέπω (2-0)

Mε δύο όμορφα γκολ του Ρόσα, ο Παναιτωλικός νίκησε με 2-0 τον Άρη, πέτυχε την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα και παράλληλα πήρε βαθμολογική ανάσα ενόψει play out!

Ο «νέος» Παναιτωλικός εδώ και καιρό παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα, όμως του έλειπαν τα αποτελέσματα. Απόψε ήρθε και αυτό, καθώς επικράτησε 2-0 του Αρη και έστειλε το «μήνυμα» πως… είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Σίενστεντ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντάλσιο, Ταχάρ στον άξονα, τον Τζανακάκη δεξιά στα άκρα, τον Αλβαρεζ αριστερά και τον Ρόσα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντάουντα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Κουέστα στο τέρμα, τους Σόουζα, Δεληζήση, Βελέθ, Κόρχουρτ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σάσα, Μπα στον άξονα, τους Φετφατζίδη, Γκάμα στα άκρα και τον Λάρσον πίσω από τον Ντουρμισάι.

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν δυνατά. Πίεζαν ψηλά, δεν επέτρεπαν στους Θεσσσαλονικείς να αναπτυχθούν, κέρδισαν αρκετές στατικές μπάλες και απείλησαν με τους Τζανακάκη (16′), Ντάλσιο (17′). Την ίδια στιγμή τα άκρα του Αρη ήταν «μπλοκαρισμένα», ο Ντουρμισάι έβγαινε εκτός αντίπαλης περιοχής για να πάρει μπάλα, όμως μετά το 20′ άρχισε και εκείνος να κάνει αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ. Ο Κόρχουρτ δημιουργούσε και οι Σάσα (24′), Ντουρμισάι (26′) έκαναν τελικές, ενώ ο Λάρσον στο τρανζίσιον (39′) είχε και εκείνος μία καλή στιγμή. Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ, αλλά με την αίσθηση πως οι «κυανοκίτρινοι» πατούσαν καλύτερα και έλεγχαν τον ρυθμό. Είχαν κερδίσει 6 κόρνερ (έναντι 1), όμως δεν τα εκμεταλλεύθηκαν.

Το δεύτερο μισό άρχισε με τους «κίτρινους» πιο βελτιωμένους. Ο Φετφατζίδης παρουσιάζονταν, στο 51′ απώλεσε μία καλή ευκαιρία, αλλά τότε… μίλησε ο νόμος του Ρόσα. Ο Βραζιλιάνος στο 58′ μετά από κόρνερ του Τζανακάκη, κατέβασε ωραία την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή, ανοίγοντας το σκορ. Σε εκείνο το σημείο ο Αρης, με την είσοδο του Τόνσο, έπαιξε φουλ επίθεση, όμως δεν έκανε τη μεγάλη φάση και διατηρούσε μία ανούσια κατοχή.

Αυτό σήμανε κενούς χώρους και στο 78′ οι γηπεδούχοι «σφράγισαν» τη νίκη τους με ένα φανταστικό γκολ. Ο Μουνιέ έκλεψε την μπάλα, έβγαλε για τον Ντάουντα, εκείνος την «έκοψε» μέσα στην περιοχή και ο Ρόσα (ξανά) με λόμπα διπλασίασε τα τέρματα τόσο της ομάδας του, όσο και τα προσωπικά του. Πλέον ο Παναιτωλικός καλούνταν να μην την… πατήσει όπως πρόσφατα στη Λάρισα (2-0 στο 79′, 2-2 τελικό). «Γύρισε» σε τριάδα στα στόπερ, έκλεισε διαδρόμους και ο Κνετ επενέβη σωστά όποτε κλήθηκε να το πράξει.
MVP: Ο Ρόσα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός σημείωσε δύο γκολ με πολύ ωραία «τελειώματα» και κατά τη διάρκεια του αγώνα έκανε και ορισμένες περίτεχνες ενέργειες.

Στο ύψος του: Ο Λιάβας. Ο Παναιτωλικός δεν είχε παίκτη που να υστέρησε. Ομως κρατάμε τις δύο εξαιρετικές ενέργειες του μικρού απέναντι στον Ντιγκινί, σε κρίσιμα χρονικά σημεία. Αν και 18 ετών αντέδρασε σαν να έχει 300 ματς στην πλάτη του. Φόραγε και το περιβραχιόνιο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τόνσο. Πέρασε στο ματς στο 1-0, όπου ο Αρης «γύρισε» το σύστημα και έπαιξε φουλ επίθεση. Η άμυνα του Παναιτωλικού δεν τον αισθάνθηκε.

Η γκάφα: Η αντίδραση των φιλοξενούμενων στη φάση του πρώτου γκολ του Ρόσα. Ο Βραζιλιάνος σε στατική μπάλα, έκανε το κοντρόλ και σούταρε, ουσιαστικά χωρίς πιέση.

Το «στραγάλι»: Σωστά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ γκολ του Ντάουντα στο πρώτο ημίχρονο (ήταν εκτεθειμένος ο Ταχάρ που του έκανε την πάσα). Υπάρχει από ένα σπρώξιμο μέσα στην περιοχή για κάθε ομάδα (Ντουρμισάι σε Γιοβάνοβιτς και Σιένστεντ σε Ντουρμισάι), σε αντίστοιχες στατικές μπάλες. Αμφότερες εξετάστηκαν μέσω VAR και δεν υποδείχθηκε κάτι. Πάνω-κάτω ήταν καρμπόν. Σωστό ήταν και το οφ σάιντ που υποδείχθηκε ο Νταουντα, στο τέλος που είχε δοκάρι.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια τον Αρη. Εκτός από ένα 10λεπτο στο πρώτο ημίχρονο (20′-30′) και τις αρχές του δεύτερου, τα «καναρίνια» διαχειρίστηκαν σωστά το ματς, έφτιαξαν φάσεις και άξιζαν να κερδίσουν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Λιάβας (88′ Μαριάλ), Σίενστεντ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Ντάλσιο, Ταχάρ, Τζανακάκης (62′ Μουνιέ), Άλβαρες (81′ Μαλής), Ρόσα, Ντάουντα

ΑΡΗΣ: Κουέστα,Σόουζα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ (83′ Μαρτίνεζ),Σάσα, Μπα (64′ Τόνσο), Φετφατζίδης, Λάρσον, Γκάμα (42′ Ντιγκινί), Ντουρμισάι

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ