«Να του δώσουμε χαρά»

Για το ματς με τον Ατρόμητο, αλλά και γενικά για τον Παναιτωλικό της νέας σεζόν μίλησε ο Δημήτρης Κυριακίδης στο «gazzetta.gr».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Δημήτρη, ιστορική μέρα ήταν η Κυριακή για τον Παναιτωλικό που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Αττική σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ/Α’ Εθνικής. Τι δουλέψατε σωστά και πανηγυρίσατε το πρώτο τρίποντο;

«Όντως αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναιτωλικού στην Αθήνα. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη, ξέραμε εξ αρχής ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και ότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και έπρεπε οπωσδήποτε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Νομίζω ότι δείξαμε πως είμαστε μια καλή ομάδα, αφήσαμε πίσω μας την πολύ κακή εμφάνιση μέσα στην Τούμπα, δείξαμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο και νομίζω ότι πήραμε μια νίκη που θα φανεί στη συνέχεια πόσο σημαντική είναι».

Το γρήγορο γκολ έπαιξε τον δικό του ρόλο για να έρθει αυτή η ιστορική νίκη;

«Είχαμε πει από την αρχή, ότι για να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι έπρεπε να βάλουμε γκολ. Διαφορετικά αν πηγαίναμε με το 0-0, ίσως να δεχόμασταν ένα γκολ και να αλλάξουμε πράγματα. Το πετύχαμε σε ένα καλό σημείο, πήραμε ψυχολογία, κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα, δεχτήκαμε μια σχετική πίεση από τον Ατρόμητο. Ήταν φυσιολογικό αυτό, γιατί έχει μια καλή ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά νομίζω πως τα καταφέραμε και αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί».

Περίμενες πιο ανταγωνιστικό τον Ατρόμητο;

«Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες ο Ατρόμητος, σε κάποιες στιγμές αντιδράσαμε σαν ομάδα πολύ καλά, σε κάποιες άλλες ήταν άτυχοι. Πάνω κάτω ήταν αυτό που περιμέναμε, αλλά νομίζω πως αντεπεξέλθαμε αρκετά καλά και πλέον κοιτάζουμε τη συνέχεια».

Είχες και εσύ μια μεγάλη επέμβαση πριν το 0-2, αλλά ήσουν και σταθερός όποτε χρειάστηκε…

«Η κάθε επέμβαση που κάνει ένας τερματοφύλακας, έχει την δική της δυσκολία. Αναλογικά αν πάρουμε πως είναι σε ένα κρίσιμο λεπτό και πως εκείνη την στιγμή ο Ατρόμητος πίεζε πολύ για να μας ισοφαρίσει, νομίζω πως έπαιξε ρόλο αυτή απόκρουση, έδωσε ακόμα ένα κίνητρο στους συμπαίκτες μου να αντέξουμε ακόμα δύο λεπτά στην πίεση και καταφέραμε στην κόντρα να βάλουμε ακόμα ένα γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι».

Θεωρείς ότι είχατε και την τύχη μαζί σας; Αν δούμε τις δύο επεμβάσεις σου τόσο στη φάση με τον Ροντρίγκες, όσο και στο σουτ του Λημνιού η μπάλα έρχεται πάνω σου…

«Στη φάση με τον Ροντρίγκες, είναι αρκετά δύσκολη γιατί αιφνιδιάζομαι. Δεν περιμένω ο συμπαίκτης μου να την στείλει σε εμένα, με αποτέλεσμα να είναι μια καθοριστική επέμβαση αυτή. Στο σουτ του Λημνιού, έχω πολλά σώματα μπροστά μου και την μπάλα την βλέπω τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου, αλλά νομίζω ότι όλα χρειάζονται. Ένας τερματοφύλακας ο οποίος βάζει υψηλούς στόχους, χρειάζεται και την τύχη με το μέρος του».

Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πως το βλέπεις;

«Πραγματικά το πρωτάθλημα νομίζω πως είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό απ’ ότι πέρσι. Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει, ιδιαίτερα οι μεγάλες. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα. Αν κοιτάξουμε και το αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΣ που κέρδισε 4-0, δείχνει πως είναι μια καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε πολύ αυτή την εβδομάδα και να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Ο κόσμος του Παναιτωλικού τι μπορεί να περιμένει;

«Ξέρουμε ότι είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, μας το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, πάντα θέλει να έχει επιτυχίες οι ομάδες και υψηλούς στόχους. Ο κόσμος πάντα περιμένει νίκες, σε όλες τις ομάδες, έτσι και ο κόσμος του Παναιτωλικού το ζητάει αυτό και εμείς το θέλουμε, να του δίνουμε χαρά. Μετά από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και την νίκη θα κερδίσουμε περισσότερο κόσμο στην έδρα μας, θα έρθει να δει ένα καλό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και ελπίζω στο τέλος να δώσουμε ακόμα μια χαρά».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ