Να υπερασπιστεί τη θέση του στην 6αδα

Για οχτώ συνεχόμενες σεζόν ο Παναιτωλικός βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάτι που έμοιαζε «όνειρο τρελό» για τις παλιότερες γενιές, μιας και η ομάδα στα 85 (από τα 95 πλέον) χρόνια ζωής, είχε μόλις δύο συμμετοχές στην Α’ Εθνική το μακρινό ’75-’77.

Από το καλοκαίρι του 2013 παίζει ανελλιπώς στη Super League. Τεράστιο επίτευγμα, που μόνο έξι ομάδες της χώρας το έχουν καταφέρει σ’ αυτό διάστημα: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, δεν είχαν υποβιβασμό.

Αντίθετα ακόμα και ομάδες με τεράστιο παρελθόν στην κατηγορία ήπιαν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού και επέστρεψαν στη συνέχεια: ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων.

Άλλες έπεσαν και δεν επανήλθαν ακόμα, όπως η Ξάνθη (πρόσφατα), ο Εργοτέλης, ο Λεβαδειακός, που παίζουν τώρα στη SL2.

Και το ακόμα χειρότερο είναι, ότι πολλές ομάδες που αγωνίστηκαν στη Super League ως αντίπαλοι του Παναιτωλικού αυτή την οχταετία, χάθηκαν από τον χάρτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου: Ηρακλής, Βέροια, Καλλονή, Πανθρακικός, Πλατανιάς, Νίκη Βόλου, Κέρκυρα.

Σε λίγες μέρες, με την έναρξη των Play-out, ο Παναιτωλικός πρέπει να υπερασπιστεί τη θέση του στην κατηγορία. Και μαζί, τη θέση του στην εξάδα των πιο «πιστών» ομάδων της Super League.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ