Ξαναπληγώθηκε απ΄τα «στημένα», ξύπνησε αργά!

Κατώτερος των περιστάσεων, άτυχος σε κομβικά σημεία του ματς, αλλά και ανεπίδεκτος μαθήσεως όσο αφορά την αμυντική συμπεριφορά στις στημένες φάσεις, ο Παναιτωλικός απογοήτευσε τον κόσμο του και μετά την βαριά ήττα στην Λεωφόρο, είχε κι ένα ταπεινωτικό απόγευμα στο Αγρίνιο αφού ηττήθηκε με 1-2 από τον Πλατανιά (για 2η σερί σεζόν το ίδιο σκορ).

Σε ένα ματς, που στο μεγαλύτερο διάστημα του, ο Τίτορμος είχε τον έλεγχο του αγώνα κατάφερε και το έχασε καθώς ξύπνησε και πάλι αργά! Μάλιοστα με ένα 2ο γκολ πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο του 2ου ημιχρόνου όπως πολλές φορές συνέβη φέτος.

Έκανε ευκαιρίες, έφαγε το γκολ!

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στο γήπεδο και πήρε την πρωτοβουλία του αγώνα. Κυρίως με κινητήριο μοχλό τον Ρόσα προσπάθησε να βάλει την μπάλα πολλές φορές στην περιοχή του Σωτηρίου και να ζητήσει το γρήγορο γκολ. Το πρώτο το κατάφερε το δεύτερο όμως όχι, αφού έχασε σημαντικές ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Κούσα, Ρότσα και Μάρκος Πάουλο. Οι Αγρινιώτες τα έχαναν και κόντρα στην ροή του αγώνα ο Πλατανιάς πήρε κεφάλι στο σκορ.

Ο Μανούσος μέσα στην περιοχή… άδειασε τον Χαντάκια κι αυτός τον ανέτρεψε. Ο παίκτης των Κρητικών που κέρδισε το πέναλτι, το εκτέλεσε κιόλας και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κυριακίδη για το 0-1, στο 27′.

Ψυχρολουσία αν μη τι άλλο για τους γηπεδούχους αφού τίποτα δεν έδειχνε μια τέτοια εξέλιξη. Από τον πάγκο ο Χάβος ζήτησε ψυχραιμία και πίστη στο αρχικό πλάνο. Η τροπή που πήρε το ματς, άγχωσε περισσότερο τους παίκτες του Παναιτωλικού που σε όλο το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους δεν μπόρεσαν να βρουν την απάντηση.

Τα λάθη ήταν πολλά, ειδικά του Λόπες και του Ρόσα που έπρεπε να κάνουν παιχνίδι και έτσι ο Σωτηρίου δεν είχε λόγους να ανησυχεί. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναιτωλικό πίσω στο σκορ και χωρίς λύσεις, ενώ μέχρι την φάση του πέναλτι είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Στο ίδιο έργο θεατές

Στην επανάληψη, ο Παναιτωλικός όντας με την πλάτη στον τοίχο, πήρε τα ηνία του αγώνα, όμως και πάλι τα λάθη ήταν πολλά και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πρόβλημα να αναχαιτίσουν κάθε… υποψία επίθεσης. Πάντως και πάλι η μεγάλη ευκαιρία στο 54΄ άνηκε στους «κυαονοκίτρινους» με τον Γιορέντε να διώχνει πάνω στην γραμμή το γύρισμα του Χαντάκια! Κι όπως συνήθως συμβαίνει ο Παναιτωλικός το πλήρωσε.

Αμέσως στο επόμενο λεπτό, από κόρνερ του Γιορέντε, ο Μανούσος ανενόχλητος γύρισε στο 2ο δοκάρι, η άμυνα ξανά πιάστηκε κοιμώμενη και ο Καρυπίδης με κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το 0-2 και… τέλειωσε το ματς!

Η πρώτη κίνηση του Χάβου από τον πάγκο αμέσως μετά το γκολ του Πλατανιά ήταν να περάσει στο γήπεδο τον Ρέι στην θέση του Μπράβο, που δεν έκανε την διαφορά, ενώ λίγο αργότερα πήρε θέση στο γήπεδο και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην θέση του Λόπες που έκανε πολλά λάθη και περισσότερο αρνητικό ρόλο είχε στην υπόθεση ανάπτυξη.

Γκολάρα αλλά δεν έφτανε

Η είσοδος του Ρέι ζωντάνεψε τον Παναιτωλικό. Ο Ισπανός έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Σήκωσε την ομάδα και στο 81′ με ένα καταπληκτικό σλάλομ και γκολ έβαλε πάλι τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι. Μάλιστα 2 λεπτά αργότερα χάθηκε με τον Ρότσα η ευκαιρία για το 2-2. Τα «καναρίνια» πίεσαν, είχαν κι άλλη ευκαιρία με τον Ρόσα, αλλά ξύπνησαν αργά όπως φάνηκε! Η λήξη του αγώνα τους βρήκε ηττημένους και ουσιαστικά… πούλησαν φτηνά έστω και τον βαθμό.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κλέσιο (74΄Κουτρουμάνος), Χαντάκιας, Κούσας, Ρότσα, Μπράβο (58΄Ρέι), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Λόπες (69′ Παπαδόπουλος), Ρόσα, Μαρκόβσκι

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κάργας, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Στάθης, Γιορέντε (88΄Ντεβέσα), Μουνάφο, Στανισάβλιεβιτς (85΄Μαραγκός), Μανούσος (74΄Αγγελόπουλος), Σίγκνεβιτς.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ